понеділок, 23 вересня 2013 р.

Класичний бісквіт

Класичний бісквіт



Інгредієнти:

Це класичний рецепт бісквіта, який використовується для приготування різноманітних тортів, тістечок, десертів.
Для традиційних тортів готовий бісквіт розрізається вздовж на 2-3 коржа, просочується будь-яким сиропом і прослаивается кремом.
Також, бісквіт можна нарізати кубиками для тортів, типу "Графські руїни" або деяких десертів.
Або пропустити бісквітний корж через м'ясорубку для тістечок, типу "Картопля".
Фантазуйте, і нехай все вийде смачно!
Приємного Вам апетиту!

Інгредієнти:

Форма діаметром 20 см
яйця - 4 шт,
борошно - 100 р,
цукор - 150 г,
ванільний цукор - 15 г (1 чайна ложка)

Приготування:

1. Форму для випікання злегка змастити маслом і застелити пергаментом (або змастити маслом, обсипати борошном і струсити надлишки борошна).
Борошно просіяти 1-2 рази.
Білки відокремити від жовтків.

Рада. Білки від жовтків потрібно відокремлювати дуже акуратно, щоб ні краплі жовтка, ні потрапило в білки, інакше білки не взобьются. Також миска, в якій будуть збиватися білки, повинна бути чистою, без слідів жиру. Краще протерти її паперовим рушником, змоченим в оцті або соку лимона.

2. Жовтки покласти в миску, додати половину цукру і ванільний цукор.
3. Білки помістити в чисту миску і збивати на низькій та середній швидкості міксера до утворення легкої пишної піни.
4. Збільшити швидкість міксера до середньої або максимальної (швидкість залежить від потужності міксера) і, не припиняючи збивання, тонкою цівкою всипати цукор.
Коли доданий весь цукор, продовжувати збивати, поки при нахилі (або перевертанні) миски білки не будуть з неї виливатися.
5. Третю частину збитих білків додати до жовтків і акуратно, знизу-вгору, перемішати.
6. Додати в жовткову масу просіяне борошно і добре перемішати.
7. Потім додати збиті білки і дуже акуратно, рухами знизу-вгору, як би піднімаючи шар за шаром, перемішати тісто.

Порада 1. Тісто не потрібно довго перемішувати, щоб не зруйнувати бульбашки повітря, за рахунок яких бісквіт піднімається.

Порада 2. У бісквітне тісто можна додати терту лимонну або апельсинову цедру, просіяне какао, подрібнені горіхи. Ці інгредієнти попередньо змішують з борошном. Якщо в тісто додається какао або горіхи - борошна слід взяти менше на таку ж кількість. Також, частина борошна можна замінити крохмалем.

Порада 3. Форму заповнюють тістом не більше ніж на 2/3 висоти, так як при випіканні бісквіт збільшується в об'ємі приблизно в 1,5 рази.

8. Викласти тісто у форму і розрівняти поверхню.
9. Випікати бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці близько 30-35 хвилин.

Рада. Під час випікання, дверцята духовки, бажано не відкривати перші 20-25 хвилин, інакше бісквіт може впасти. Але, якщо немає необхідності, краще не відкривати дверцята протягом усього часу випікання бісквіта.

10. Бісквіт готовий, якщо він трохи зіщулився, краю відходять від стінок форми і при легкому натисканні на нього пальцями бісквіт пружинить, і ямка швидко відновлюється.
Акуратно вийняти бісквіт з форми, викласти на решітку і дати охолонути.

Рада. Якщо форму не застеляли пергаментним папером, потрібно пройтися ножем по краю форми і відокремити бісквіт від стінок форми.

11. Остиглий бісквіт накрити серветкою або паперовим рушником і дати вилежатися при кімнатній температурі 8-12 годин (тоді при просоченні сиропом бісквіт не буде розмокати і кришитися при нарізуванні).

Приємного Вам апетиту!
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій! Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт






Бісквіт, який завжди виходить!;)



Повинна зізнатися, що я до свого сорому ще ні разу в житті не пекла бісквіт - я їх чомусь боялася Це був мій перший раз. Бісквіт вийшов просто відмінний - м'який і повітряний. При складанні торта можна бісквіт не просочувати. Так що всім, у кого спостерігаються проблеми з бісквітом або боязнь його, або якщо вам просто потрібен дуже хороший і перевірений рецепт!

Інгредієнти:

Масло вершкове - 300 г
Цукор - 350 г
Сіль (Щіпка)
Яйце куряче - 6 шт
Борошно пшеничне - 300 г
Крохмаль - 100 г
Розпушувач для тіста ((15г)) - 1 пакет.
Молоко (3,5%) - 100 мл

Приготування:

Масло з цукром і сіллю збити до пишноти.

По одному забивати яйця, не перестаючи збивати.
Борошно перемішати з крохмалем і розпушувачем, і додавати по черзі з молоком до яєчно-масляною масою.

Форму застелити папером і змастити маслом дно.
Вилити тісто і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Дістати, дати охолонути і розрізати на коржі.

Це кількість продуктів розрахована на форму 32Х38см, я отримане тісто поділила навпіл і випікала в 2 заходу у формі 26см - в результаті вийшло 4 коржа.

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій! Бісквіт, який завжди виходить!;)
Бісквіт, який завжди виходить!;)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика