Набридли стандартні млинці? Дивимося як робити американські!
Бананові млинці
126ккал на 100гр
Інгредієнти:
4-5 бананів
0,5 ст. молока
0,5 ст. борошна
щіпка солі
1 яйце
Приготування:
Вкинути в блендер яйце, сіль, трохи збити.
Потім додати порізані банани, теж збити.
Влити молоко і всипати борошно. Збити ще раз.
Тісто має вийти як густа сметана.
Якщо вийшло дуже рідке, додайте ще трохи борошна.
Смажте на раст. олії.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Готуємо млинці з начинкою!
Марокканські млинці
Інгредієнти:
Тісто:
300 г борошна загального призначення (я брала 1 сорт, ви можете брати вищий)
100 г семолины (можете брати манну крупу)
2 яєчних жовтка
1 ч.л. цукру (більше не кладіть, тому що соус буде досить солодким)
1 ч.л. оливкової олії
щіпка солі
щіпка розпушувача (я поклала половину ч.л.)
1/2 ч.л. сухих дріжджів
злегка тепла вода (до консістеціі звичайних тонких млинців, у мене пішло 850 мл)
Соус:
90 г вершкового масла
7 ст.л. меду
Інгредієнти:
Масло і мед помістити в одну ємність і розтопити. Цим соусом ми будемо змащувати млинці.
Змішати всі сухі складові, додати жовтки і, поступово додаючи воду, збити все міксером близько 2 хвилин - до консистенції тіста для тонких млинців.
Накрити і поставити підходити щонайменше на 45 хвилин, максимум 1 годину.
Поки тісто підходить, я розповім вам кілька секретів успішного приготування Багхрир (які не знають багато авторів рецептів, тому в результаті отримують дещо інші млинці.. але ми прагнемо до марокканським справжнім )
НЕ розігрівайте сковороду. Тісто завжди виливають на холодну сковороду і смажать на середньому вогні і тільки з одного боку. Після кожного млинчика сковороду перевертаємо догори дном, підставляємо під струмінь холодної води і тримаємо секунд 15, до охолодження. Потім знову ставимо на вогонь і наливаємо в центр тісто.
Я пробувала смажити на розпеченій сковороді. Пористість відразу стає гірше і низ млинчиків починає зажариваться, а він повинен залишатися блідою;
Тісто ллється строго в центр і не розподіляється по сковороді, як ми робимо з звичайними млинцями.
Якщо тісто густе - млинці не будуть активно пузириться.
Не перемішуйте готове тісто інтенсивно. Тільки за потребою і злегка;
Намагайтеся пересмажити млинці швидко. Якщо будете відволікатися - пористість в кінці стає гірше, але буквально вже на останніх 3-4 млинці
Тісто готове до роботи, коли на ньому з'явилися невеликі рівномірні дрібні бульбашки і воно активно зростає але не тримайте тісто до максимального підйому і появи густої піни зверху.
Приступимо до приготування
Масло на сковороду лити не треба, просто добре змочують маслом серветку і протираємо їй сковороду. Я так робила не для кожного млинця (але це залежить від совороды). Змащуємо спочатку, потім за необхідності
Наливаємо тісто в центр:
Поступово воно починає пузиритися:
Смажаться млинці швидко, знімаємо акуратно лопаткою, коли верх перестав липнути до рук.
Не перевертаємо;
Зняли млинець:
Змастили соусом:
І так далі
У мене вийшло близько 20 млинчиків
Приємного апетиту
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Карамельні млинці з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
●120 гр борошна
●250 мл молока
●125 мл води
●50 гр цукру-піску
●2 яйця
●щіпка солі
Для начинки:
●6 яблук
●20 мл лимонного соку
●1 чайна ложка цедри лимона
●½ чайної ложки кориці
●2 столових ложки вершкового масла
●70 гр цукру
●250 мл сметани
●3 столових ложки цукрової пудри
Приготування:
Для початку, у великій мисці змішайте борошно, молоко, воду, цукор, яйця і соль.Взбейте до однорідної маси (без грудочок).
Розігріти сковороду на середньому вогні. Вилийте близько ½ столової ложки рослинної олії. Близько ¼ ковшика (або ополоника) з тістом вилийте на сковороду.
Дайте тесту рівномірно розтектися і тонким шаром покрити сковороду. Знову поверніть сковороду на вогонь і почекайте поки краю на одній стороні придбають золотисно-коричневий відтінок і почнуть відступати від поверхні.
Лопаткою переверніть млинець на іншу сторону і эут бік досмажте тільки до золотистого кольору. Не забувайте перемішати тісто кожен раз перед тим, як приступити до нового млинцю. Викладайте млинці на термостійку тарілку.
Очистіть яблука від шкірки і кісточок. Наріжте їх на дрібний квадратик.Яблоки викладіть в миску, додавши цедру, лимонний сік і корицю.
У сковороді розтопити масло на середньому вогні. Всипте цукор і готуйте, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштиновим кольором. Еллі карамель починає набувати темний відтінок, негайно знімайте з вогню.
Додайте яблука і готуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і карамель вбереться. Знімайте з вогню.
Сметану змішайте з цукровою пудрою. Перемішайте. На око розподіліть яблука по млинців, зверху залив приготовленої сметаною. Скрутіть млинці. Подавайте гарячими.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар