понеділок, 23 вересня 2013 р.

Набридли стандартні млинці? Дивимося як робити американські!

Набридли стандартні млинці? Дивимося як робити американські!




Бананові млинці


126ккал на 100гр

Інгредієнти:

4-5 бананів
0,5 ст. молока
0,5 ст. борошна
щіпка солі
1 яйце

Приготування:

Вкинути в блендер яйце, сіль, трохи збити.
Потім додати порізані банани, теж збити.
Влити молоко і всипати борошно. Збити ще раз.
Тісто має вийти як густа сметана.
Якщо вийшло дуже рідке, додайте ще трохи борошна.
Смажте на раст. олії.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Бананові млинці



Готуємо млинці з начинкою!







Марокканські млинці



Інгредієнти:

Тісто:
300 г борошна загального призначення (я брала 1 сорт, ви можете брати вищий)
100 г семолины (можете брати манну крупу)
2 яєчних жовтка
1 ч.л. цукру (більше не кладіть, тому що соус буде досить солодким)
1 ч.л. оливкової олії
щіпка солі
щіпка розпушувача (я поклала половину ч.л.)
1/2 ч.л. сухих дріжджів
злегка тепла вода (до консістеціі звичайних тонких млинців, у мене пішло 850 мл)

Соус:
90 г вершкового масла
7 ст.л. меду

Інгредієнти:

Масло і мед помістити в одну ємність і розтопити. Цим соусом ми будемо змащувати млинці.

Змішати всі сухі складові, додати жовтки і, поступово додаючи воду, збити все міксером близько 2 хвилин - до консистенції тіста для тонких млинців.

Накрити і поставити підходити щонайменше на 45 хвилин, максимум 1 годину.

Поки тісто підходить, я розповім вам кілька секретів успішного приготування Багхрир (які не знають багато авторів рецептів, тому в результаті отримують дещо інші млинці.. але ми прагнемо до марокканським справжнім )

НЕ розігрівайте сковороду. Тісто завжди виливають на холодну сковороду і смажать на середньому вогні і тільки з одного боку. Після кожного млинчика сковороду перевертаємо догори дном, підставляємо під струмінь холодної води і тримаємо секунд 15, до охолодження. Потім знову ставимо на вогонь і наливаємо в центр тісто.

Я пробувала смажити на розпеченій сковороді. Пористість відразу стає гірше і низ млинчиків починає зажариваться, а він повинен залишатися блідою;

Тісто ллється строго в центр і не розподіляється по сковороді, як ми робимо з звичайними млинцями.

Якщо тісто густе - млинці не будуть активно пузириться.

Не перемішуйте готове тісто інтенсивно. Тільки за потребою і злегка;

Намагайтеся пересмажити млинці швидко. Якщо будете відволікатися - пористість в кінці стає гірше, але буквально вже на останніх 3-4 млинці

Тісто готове до роботи, коли на ньому з'явилися невеликі рівномірні дрібні бульбашки і воно активно зростає але не тримайте тісто до максимального підйому і появи густої піни зверху.

Приступимо до приготування

Масло на сковороду лити не треба, просто добре змочують маслом серветку і протираємо їй сковороду. Я так робила не для кожного млинця (але це залежить від совороды). Змащуємо спочатку, потім за необхідності

Наливаємо тісто в центр:

Поступово воно починає пузиритися:

Смажаться млинці швидко, знімаємо акуратно лопаткою, коли верх перестав липнути до рук.
Не перевертаємо;

Зняли млинець:

Змастили соусом:

І так далі

У мене вийшло близько 20 млинчиків

Приємного апетиту

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Марокканські млинці
Марокканські млинці
Марокканські млинці
Марокканські млинці



Карамельні млинці з яблуками



Інгредієнти:

Для тіста:
●120 гр борошна
●250 мл молока
●125 мл води
●50 гр цукру-піску
●2 яйця
●щіпка солі

Для начинки:
●6 яблук
●20 мл лимонного соку
●1 чайна ложка цедри лимона
●½ чайної ложки кориці
●2 столових ложки вершкового масла
●70 гр цукру
●250 мл сметани
●3 столових ложки цукрової пудри

Приготування:

Для початку, у великій мисці змішайте борошно, молоко, воду, цукор, яйця і соль.Взбейте до однорідної маси (без грудочок).

Розігріти сковороду на середньому вогні. Вилийте близько ½ столової ложки рослинної олії. Близько ¼ ковшика (або ополоника) з тістом вилийте на сковороду.

Дайте тесту рівномірно розтектися і тонким шаром покрити сковороду. Знову поверніть сковороду на вогонь і почекайте поки краю на одній стороні придбають золотисно-коричневий відтінок і почнуть відступати від поверхні.

Лопаткою переверніть млинець на іншу сторону і эут бік досмажте тільки до золотистого кольору. Не забувайте перемішати тісто кожен раз перед тим, як приступити до нового млинцю. Викладайте млинці на термостійку тарілку.

Очистіть яблука від шкірки і кісточок. Наріжте їх на дрібний квадратик.Яблоки викладіть в миску, додавши цедру, лимонний сік і корицю.

У сковороді розтопити масло на середньому вогні. Всипте цукор і готуйте, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштиновим кольором. Еллі карамель починає набувати темний відтінок, негайно знімайте з вогню.

Додайте яблука і готуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і карамель вбереться. Знімайте з вогню.

Сметану змішайте з цукровою пудрою. Перемішайте. На око розподіліть яблука по млинців, зверху залив приготовленої сметаною. Скрутіть млинці. Подавайте гарячими.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика