неділя, 15 вересня 2013 р.

Біляші

Біляші


Тісто:
250мл. теплого молока
1 яйце
щіпка солі
1 ст.л. цукру
дріжджі 30гр.
2 ст. л соняшникової олії
1ст.л. майонезу
500гр.муки(може трохи менше або трохи більше)

Начинка:
500гр.фарша(у мене свинина)
1 велика цибулина
сіль,перець за смаком.

Замісити тісто і поставити в тепле місце до збільшення в об'ємі в 2 раза.Когда тісто підійде,обім'яти його і розділити на шарики.Каждый кульку розкачати тонко,викласти начинку посередині притиснути її долонькою і зібрати тісто в кругову до серединці залишаючи отвір посередині.
Смажити в киплячому маслі з двох сторін по 5 хв. на маленькому вогні.

Джерело: Спритний кухар
Автор: Інна Кондрашова
Біляші



Біляші!



Тісто:
300 мл. теплого молока,
1 пакетик сух. дріжджів,
1 стол.л. сах.песка,
1 ч.л. солі,
2 стол.л. раст. масла.
3 склянки борошна.
Замісити тісто,поставити в тепле місце,накрити рушником.
Через 40 хвилин тісто опустити,розділити(у мене вийшло 20 шт.),скачати в шарики.Затем накрити їх харч. плівкою,дати їм трохи (10 хвилин)підійти.
Кожна кулька трохи розкачати,викласти 1 стол.л. начинки,добре защипнути.
Пиріжки укласти на смаз. стіл(швом вниз),злегка придавити,накрити харч. плівкою.
Через 15 хвилин можна випікати в разогр. олії з 2-х сторін.
Начинка:
фарш-500 гр.
цибуля репч-3 шт.
часник-4 зубч.
сіль,перець.
0.5 склянки ледян. води(для соковитості).

Джерело: Спритний кухар
Автор:Світлана Голубєва
Біляші!



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солі
борошно (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
От і все!!!
Біляші






Біляші



Інгредієнти:

для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.

для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;

Приготування:

1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.

2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.

3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін.
Біляші
Біляші



БІЛЯШІ ДРІЖДЖОВІ



тісто дріжджове:
500 гр. борошна
1 стакан молока
3 яйця
6 гр. сухих дріжджів
50 гр. маргарину
1,5 ст. ложки цукру
0,5 ч. ложки солі
1 ст. ложка горілки можна коньяку

фарш:
200 гр. яловичина, 200 гр. свинини
1 велика головка цибулі або 2-3 маленьких
100 г рослинної олії для смаження
сіль, перець

Спосіб приготування:

Примітка: Дотримуйтесь співвідношення входять в тісто інгредієнтів. При зменшенні або збільшенні якоїсь норми продукту, потрібно пропорційно зменшити або збільшити кількість інших. Продукти для приготування тіста слід точно відміряти і відважувати.

Тісто: розім'яти дріжджі в місці з борошном, просійте через сито, щоб видалити грудочки і випадкові домішки. Підігрійте трохи молоко. Влийте в борошно з дріжджами і перемішайте.

Збийте 3 яйця з цукром. Додайте в тісто, перемішайте. Розтопіть масло, остудіть, вливайте невеликими порціями, ретельно перемішуючи тісто, поки тісто не вбере весь жир. Додайте в тісто горілку або коньяк і перемішайте ще раз.

Поставте тісто в накритому тканиною посуді в тепле місце, наприклад біля батареї, і дайте йому піднятися. Коли тісто підніметься, злегка перемішайте його, щоб випустити утворився повітря і дайте піднятися вдруге. Не давайте тесту перебудовуватись, так як воно погіршить свої якості. Після того, як тісто підійде вдруге, відразу приступайте до приготування вироби, в нашому випадку біляшів.

Фарш: за час, поки готується тісто, приготуємо м'ясний фарш. Для цього наріжте м'ясо невеликими брусочками. Пропустіть м'ясо з крупно нарізаним луком через м'ясорубку. Гарненько перемішайте. Додайте сіль, перець і ще раз ретельно перемішайте.

Робочу поверхню столу посипте борошном і викладіть на нього тісто. Розділіть на рівну кількість частин, (виходить приблизно 10 - 12 шт), все залежить від того, якого розміру ви хочете біляші. Зробіть руками з розділених частин тесту невеликі коржі. На середину покладіть столовою ложкою фарш, злегка розрівняти по коржику. Зберіть вільні краї до середини і защипайте їх, можна залишити невеликий отвір (так виглядає апетитніше і красивіше). Поверніть біляш іншою стороною і злегка притисніть, щоб він вийшов трохи плоским.
Розігрійте сковороду з маслом, обсмажуйте біляші дріжджові на невеликому вогні до золотистого кольору
БІЛЯШІ ДРІЖДЖОВІ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика