понеділок, 2 вересня 2013 р.

Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.

Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.


Полуниця з вершками.

Високий білосніжний бісквіт - легкий, ніжний, ну просто "їжа янголів"! Це не вигуки, у нього дійсно таку назву: "Angel food cake". Робиться просто, легко і швидко, якщо, звичайно, у вас є потужний міксер і деякі рекомендації прийміть до відома. Рекомендують печі такий бісквіт у формі з трубою або ще її називають - кексовая форма. Я відступила від рекомендацій і пекла бісквіт в рознімної форми діаметром 20 см ... і все добре вийшло.
Бісквіт у формі 20 см виходить високий, навіть дуже...
тому форму краще взяти більше в діаметрі (22-24 см)
Білки можна поступово збирати і... заморожувати в холодильнику (у мене так і було).
У замороженому стані білки зберігаються досить довго.
Моє кількість білків у грамах.
Білок середнього яйця важить 30-35 р.
1 склянку - 240 мл

Інгредієнти:
білки від 10-12 яєць середнього розміру (у мене -290 г)
дрібний цукор - 200 г, у мене - 180 г
борошно - 1 склянка (140 г), краще ¾ склянки борошна + 2 ст.л. крохмалю
сіль - 0,5 ч. л.
лимонна кислота - 1 ч. л. з гіркою
сода - 0,5 ч. л.
лимонна цедра з одного лимона
ванільний цукор 1 ч.л.

Крем.
500-700 г холодних вершків 30% жирності і вище (для збивання)
3-4 ст.л. дуже дрібного цукру (чи за смаком)
300-400 г свіжої полуниці (як будете прикрашати)

Тісто робиться швидко, тому розігріваємо духовку до 170 С
Спочатку збиваємо білки. Вони неодмінно повинні бути кімнатної температури, а щоб трималися краще, як тільки з'являється піна, додають трохи особливого порошку, якого у нас не знайдеш, - cream of tartar. Це - натуральна фруктова кислота з сіллю. Замінюємо її лимонною кислотою з дрібкою солі.

Потім поступово, по дві столові ложки, додаємо в білки половину цукру - краще брати зовсім дрібний. Потім ванільний цукор і цедру і знову трохи збиваємо.
Цукор, що залишився змішуємо з борошном (краще суміш борошна і крохмалю), туди ж додаємо пів чайної ложки соди і з допомогою сита розсіюємо цю суміш по поверхні білків, дуже акуратно вмішуємо, як би загортаючи всередину лопаткою з довгою ручкою.

Не здумайте змащувати форму маслом. Білки бояться жиру. Кладемо тісто у форму, розрівнюємо - і в духовку, заздалегідь розігріту до 170°С. Дверцята духовки не відкривати!- білки цього не люблять.
Через 40-50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку) білковий бісквіт виходить з духовки пружний, як губка, трохи вологий, і, якщо на нього натиснути пальцем ямка тут же вирівнюється.
Щоб бісквіт не осел, перевертаємо і прямо у формі, поставивши на краєчки однакових по висоті чашок, остуджуємо.
Бісквіт не випадає: форма адже не змащена олією - і він міцно пристав до стінок. Коли охолоне, абсолютно елементарно вирізаємо його з форми ножем, звичайно ж акуратно, і розрізаємо на два коржі.

Для крему беремо холодні вершки, цукрову пудру і збиваємо на середній швидкості міксера не більше 5 хвилин.

Збірка торта.
Остиглий бісквіт розрізаємо на два коржа, промазуємо збитими вершками, вкладаємо нарізану навпіл (або за бажанням) полуницю, знову промазуємо вершками. Верхній корж і боки промазуємо знову вершками, прикрашаємо ягодами.

Мої коментарі:Я вже пекла такий бісквіт, але тільки, як і рекомендували в рецепті - у формі з трубою, форма була в діаметрі 26 см і начинка - інша. Вийшло теж замечательно.Этот ж пекла бісквіт у формі діаметром 20 см. Дно форми застелила пергаментним бумагой.Бортики форми застеляти не треба! І нічого не змащувати маслом!Бісквіт вийшов дуже високий (навіть боялася, що форми не вистачить, але марно...), тому розрізала його на три коржа.Мне знадобилося лише два коржа. Особливо прикрашати торт не стала (домашній варіант, просто до чаю)Знайшла застосування і залишився третій коржу, але це вже буде інша «історія» - інший торт.
Джерело: Спритний кухар
Автор: Валентина Пейппо
Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.



Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.


Полуниця з вершками.

Високий білосніжний бісквіт - легкий, ніжний, ну просто "їжа янголів"! Це не вигуки, у нього дійсно таку назву: "Angel food cake". Робиться просто, легко і швидко, якщо, звичайно, у вас є потужний міксер і деякі рекомендації прийміть до відома. Рекомендують печі такий бісквіт у формі з трубою або ще її називають - кексовая форма. Я відступила від рекомендацій і пекла бісквіт в рознімної форми діаметром 20 см ... і все добре вийшло.
Бісквіт у формі 20 см виходить високий, навіть дуже...
тому форму краще взяти більше в діаметрі (22-24 см)
Білки можна поступово збирати і... заморожувати в холодильнику (у мене так і було).
У замороженому стані білки зберігаються досить довго.
Моє кількість білків у грамах.
Білок середнього яйця важить 30-35 р.
1 склянку - 240 мл

Інгредієнти:
білки від 10-12 яєць середнього розміру (у мене -290 г)
дрібний цукор - 200 г, у мене - 180 г
борошно - 1 склянка (140 г), краще ¾ склянки борошна + 2 ст.л. крохмалю
сіль - 0,5 ч. л.
лимонна кислота - 1 ч. л. з гіркою
сода - 0,5 ч. л.
лимонна цедра з одного лимона
ванільний цукор 1 ч.л.

Крем.
500-700 г холодних вершків 30% жирності і вище (для збивання)
3-4 ст.л. дуже дрібного цукру (чи за смаком)
300-400 г свіжої полуниці (як будете прикрашати)

Тісто робиться швидко, тому розігріваємо духовку до 170 С
Спочатку збиваємо білки. Вони неодмінно повинні бути кімнатної температури, а щоб трималися краще, як тільки з'являється піна, додають трохи особливого порошку, якого у нас не знайдеш, - cream of tartar. Це - натуральна фруктова кислота з сіллю. Замінюємо її лимонною кислотою з дрібкою солі.

Потім поступово, по дві столові ложки, додаємо в білки половину цукру - краще брати зовсім дрібний. Потім ванільний цукор і цедру і знову трохи збиваємо.
Цукор, що залишився змішуємо з борошном (краще суміш борошна і крохмалю), туди ж додаємо пів чайної ложки соди і з допомогою сита розсіюємо цю суміш по поверхні білків, дуже акуратно вмішуємо, як би загортаючи всередину лопаткою з довгою ручкою.

Не здумайте змащувати форму маслом. Білки бояться жиру. Кладемо тісто у форму, розрівнюємо - і в духовку, заздалегідь розігріту до 170°С. Дверцята духовки не відкривати!- білки цього не люблять.
Через 40-50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку) білковий бісквіт виходить з духовки пружний, як губка, трохи вологий, і, якщо на нього натиснути пальцем ямка тут же вирівнюється.
Щоб бісквіт не осел, перевертаємо і прямо у формі, поставивши на краєчки однакових по висоті чашок, остуджуємо.
Бісквіт не випадає: форма адже не змащена олією - і він міцно пристав до стінок. Коли охолоне, абсолютно елементарно вирізаємо його з форми ножем, звичайно ж акуратно, і розрізаємо на два коржі.

Для крему беремо холодні вершки, цукрову пудру і збиваємо на середній швидкості міксера не більше 5 хвилин.

Збірка торта.
Остиглий бісквіт розрізаємо на два коржа, промазуємо збитими вершками, вкладаємо нарізану навпіл (або за бажанням) полуницю, знову промазуємо вершками. Верхній корж і боки промазуємо знову вершками, прикрашаємо ягодами.

Мої коментарі:Я вже пекла такий бісквіт, але тільки, як і рекомендували в рецепті - у формі з трубою, форма була в діаметрі 26 см і начинка - інша. Вийшло теж замечательно.Этот ж пекла бісквіт у формі діаметром 20 см. Дно форми застелила пергаментним бумагой.Бортики форми застеляти не треба! І нічого не змащувати маслом!Бісквіт вийшов дуже високий (навіть боялася, що форми не вистачить, але марно...), тому розрізала його на три коржа.Мне знадобилося лише два коржа. Особливо прикрашати торт не стала (домашній варіант, просто до чаю)Знайшла застосування і залишився третій коржу, але це вже буде інша «історія» - інший торт.
Джерело: Спритний кухар
Автор: Валентина Пейппо
Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика