пʼятниця, 27 вересня 2013 р.

Бісквіт з вівсяної муки

Бісквіт з вівсяної муки


241 ккал/100 гр

Інгредієнти:
60 гр вівсяної муки
2 яйця
ванілін
можна додати улюблені спеції - корицю, імбир, мускатний горіх, кардамон і інше!

Приготування:
1. Яйця збиваємо міксером на великій швидкості в піну, потім поступово додаємо борошно.
2. Духовку розігріти до 180 гр, форму для випікання злегка присипати борошном і вилити туди тісто.
3. Запікати до готовності, у мене 15-20 хвилин.
Бісквіт з вівсяної муки



Медовий бісквіт.



Для того, щоб приготувати смачний медовий бісквіт, вам потрібно підготувати наступні інгредієнти:
Шість штук великих курячих яєць;
170 грам білого цукрового піску;
Пару столових ложок меду, приблизно 40 - 50 грам;
200 грам пшеничного борошна.
Спосіб приготування медового бісквіта:
У невеликий і чистому посуді з високими бортами збиваємо всі шість курячих яєць і цукровий пісок. Туди ж додайте світлий мед і ретельно все змішати. У вас повинна вийти біла, пружна маса, при цьому обсяг суміші повинен збільшитися мінімум в три - чотири рази. Потім дуже акуратно, обережно всипайте борошно в посуд і змішуйте, рухаючись знизу вгору, як би дістаючи борошно з дна. Отримане тісто потрібно перекласти у велику форму для випікання, а потім відправити в духову шафу, розігрітий попередньо до 170 - 175 градусів. Готовність бісквіта перевіряється наступним чином: візьміть дерев'яну шпажку або довгу зубочистку і проколіть тісто - воно повинно мати гарний жовтуватий колір і при готовності шпажка буде сухою.
Є ще один спосіб приготування цього рецепту. Змішайте всі інгредієнти до отримання красивого, щільної білої піни. Обсяг також повинен збільшитися в чотири рази більше, ніж вихідний. Обережно додаємо борошно і замішуємо легке тісто. Готове тісто вилийте у форму для запікання, заздалегідь застеленій пергаментним папером. Випікаєте також при температурі 170 - 175 градусів до готовності, яку також перевірити дерев'яною шпажкою.
Готовий бісквіт остужаете у формі, після чого обережно провівши по колу гострим тонким ножем, переверніть бісквіт на пергамент. Після чого розріжте його вздовж на три частини і промажте всі вареним згущеним молоком, яку можна перемішати з вершковим маслом. Останній, верхній шар змащувати згущеним молоком не потрібно, просто полийте його зверху шоколадною глазур'ю. Її ви можете приготувати просто розтопивши плитку або половинку чорного шоколаду на водяній бані. В центр торта можна покласти трохи очищених волоських горіхів.
Медовий бісквіт.



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт






Бісквіт з млинцевої борошном



Інгредієнти на 12 порцій

Цукор 100 г
Яйце куряче 3 штуки
Борошно блинная 100 г
Крохмаль 35 г
Масло вершкове 15 г
Вода 3 столові ложки

Інструкція

1. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму.
2. Покласти яйця в миску і збивати 5 хвилин електричним міксером у пишну піну. Поступово додати цукор і продовжувати збивати, поки суміш не буде густий, а цукор повністю не розчиниться.
3. Просіяти борошно і крохмаль в іншу миску. Додати яєчну суміш і перемішати злегка. Розтопити масло. Перелити його і воду в суміш і перемішати. Перелити в підготовлену форму і запікати 20 хвилин. Дістати з духовки, дістати з форми, покласти на решітку і дати охолонути. Коли бісквіт охолоне, нарізати на 15 шматків.
Бісквіт з млинцевої борошном



Маковий бісквіт



Інгредієнти:
6 великих яєць/відокремити білки від жовтків/
3/4 склянки цукру
1/2 ч.л.корицы
1/8 ч.л. меленої гвоздики
1 гр.ванили або 1 пакетик ванільного цукру
цедра 1 апельсина
40 мл.бренди/коньяк або ром/
1 ч.л. пекарського порошку
100 гр.мака
60 гр.молотых волоських горіхів
60 гр.молотых ванільних сухарів
60 гр.просеянной борошна
форма діаметром 26 см.смазанная сл.маслом і присипана сухарями.
температура духовки 160"
1 склянка=200 мл.

збити жовтки до білого з половиною сахара.добавить до них ваниль.пекарский порошок.гвоздику.корицу.бренди.апельсиновую цедру.хорошо перемішати.

білки збити з цукром до стійких і гладких піків.
з'єднати пряно-жовткову суміш з 1/3 частиною белковой.хорошо перемешать.добавить інші білки і перемішати методом складання знизу вгору до однорідної маси.

додати муку.сухари.мак і орехи.все ретельно і швидко перемішати знизу вверх.масса повинна бути однорідною.

вилити тісто в заздалегідь змащену форму.крутануть форму з тестом пару разів за годинниковою стрілкою/для кращого розподілу теста.тогда воно не підніметься куполом при випічці.

випікати бісквіт добре нагрітій духовці при 160" 45-50 хвилин на середній полиці без обдува.проверить готовність лучиною.

готового бісквіту дати остыть.освободить від форми і помістити на блюдо.
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика