середа, 4 вересня 2013 р.

Смачні млинці на кефірі

Смачні млинці на кефірі



Інгредієнти:

• 1 яйце;
• 4 ч. ложки цукру;
• 1/2 ч. ложки солі;
• 1 ч. ложка без верху соди;
• 0,5 л. кефіру;
• 2-2,5 ст. борошна;
• 3 ст. л. соняшникової олії.

Приготування:

Яйце розтерти з цукром, сіллю, содою ,соняшниковою олією. Вмішати 0,5 ст. борошна.

Потім підлити 0,5 ст. кефіру, розмішати, потім додати 0,5 ст. борошна і знову розмішати. І так поступово додаємо борошно і кефір і кожен раз розмішуємо. Має вийти тісто консистенції сметани середньої жирності.

Також можна зробити і на кисляку, і на сироватці. При цьому змінюється кількість борошна. (чим рідше кисломолочний продукт, тим більше борошна).
Змастити сковорідку раст. олією тільки перед першим млинцем.
Кожен млинець змащуємо сл. маслом.

Приємного чаювання!
Funny Chef • Кращі рецепти

#Завтрак@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Смачні млинці на кефірі



В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:

• 2-3 банана;
• 50 гр. волоських горіхів;
• 2 ст. ложки вершкового масла;
• 1 ч. ложка меду;
• Рисовий папір;
• 50 гр. шоколаду.

Приготування:

Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.

Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.

Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати не дозріли і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:

Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.

Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.

Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.

Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.

Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.

Приємного апетиту!
Funny Chef • Кращі рецепти

#Завтрак@funny.chef
#Десерты@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом






Карамельні млинці з яблуками



Інгредієнти:

Для тіста:

• 120 гр. борошна
• 250 мл молока
• 125 мл води
• 50 гр. цукру-піску
• 2 яйця
• щіпка солі.

Для начинки:

• 6 яблук
• 20 мл лимонного соку
• 1 чайна ложка цедри лимона
• ½ чайної ложки кориці
• 2 столові ложки вершкового масла
• 70 гр. цукру
• 250 мл. сметани
• 3 столові ложки цукрової пудри.

Приготування:

Для початку, у великій мисці змішайте борошно, молоко, воду, цукор, яйця і сіль. Збийте до однорідної маси (без грудочок).

Розігріти сковороду на середньому вогні. Вилийте близько ½ столової ложки рослинної олії. Близько ¼ ковшика (або ополоника) з тістом вилийте на сковороду.

Дайте тесту рівномірно розтектися і тонким шаром покрити сковороду. Знову поверніть сковороду на вогонь і почекайте поки краю на одній стороні придбають золотисно-коричневий відтінок і почнуть відступати від поверхні.

Лопаткою переверніть млинець на іншу сторону і цю сторону досмажте тільки до золотистого кольору. Не забувайте перемішати тісто кожен раз перед тим, як приступити до нового млинцю. Викладайте млинці на термостійку тарілку.

Очистіть яблука від шкірки і кісточок. Наріжте їх на дрібний квадратик. Яблука викладіть в миску, додавши цедру, лимонний сік і корицю.

У сковороді розтопити масло на середньому вогні. Всипте цукор і готуйте, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштиновим кольором. Якщо карамель починає набувати темний відтінок, негайно знімайте з вогню.

Додайте яблука і готуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і карамель вбереться. Знімайте з вогню.

Сметану змішайте з цукровою пудрою. Перемішайте. На око розподіліть яблука по млинців, зверху залив приготовленої сметаною. Скрутіть млинці. Подавайте гарячими.

Приємного апетиту!
Funny Chef • Кращі рецепти

#Завтрак@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Карамельні млинці з яблуками



Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Інгредієнти:

● Яблука (160 г) 2 шт.
● Вершкове масло 20 г
● Цукор-пісок 75 г
● Мінеральна вода 45 мл
● Кориця мелена ½ ч.л.
● Гвоздика-2 шт.
● Лимонний сік 5 мл
● Борошно пшеничне 100 г
● Яйце куряче 2 шт.
● Молоко 175 мл
● Сіль 1 ч.л.
● Рослинна олія 45 мл

Приготування:

Почнемо з соусу. Почистіть яблука, видаліть серцевину, наріжте. У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте скибочки яблук. Додайте цукор, воду, лимонний сік. Помішуючи, тримати на невеликому вогні. Через пару хвилин додайте спеції і алкоголь, якщо хочете. Продовжуючи помішувати, дочекайтеся, коли яблука стануть м'якими, а рідина трохи випарується.

З млинцями все дуже просто: змішайте яйця з цукром і сіллю (збиваю міксером). Влийте молоко і всипте борошно. Ще раз розмішайте, в тесті не повинно бути грудочок.
Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте. Прогрійте сковороду на сильному вогні (потримайте так кілька хвилин). В блюдце налийте трохи олії, половину цибулини (або половину картоплини) очистіть і наколіть на вилку. Це потрібно, що б не лити зайвого масла на сковороду. Занурте цибулину в масло і швидко змастіть нею сковороду (повторюйте по мірі необхідності). На підготовлену сковороду вилийте трохи тіста і дайте йому розтектися так, що б вийшов акуратний блін ( для цього повертайте сковорідку, що б тісто розподілилося рівномірно). Печіть, поки на поверхні млинця з'являться бульбашки. Переверніть на іншу сторону.

Подавайте гарячі млинці з яблучним соусом. Пора до столу!

Приємного апетиту!
Funny Chef
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика