понеділок, 30 вересня 2013 р.

Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів

Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів



Для основи:
400 грам борошна
Щіпка солі
40 грам цукрової пудри
200 грамів вершкового масла, холодного
3 жовтки
½ ст.л. сметани
Крім того:
200 мл апельсинового конфітюру
300 грам марципана
250 грам темного шоколаду
100 мл вершків 30 % жирності
Мигдаль для прикраси
1) У великій мисці перемішайте борошно з сіллю і цукровою пудрою, додайте масло і жовтки. Швидко замісіть круте тісто.
2) Розкачайте і викладіть в прямокутну або квадратну форму, красиво оформіть краю. Зробіть рівномірні проколів виделкою по всій поверхні тіста. Поставте на 1 годину в холодильник.
3) Розігрійте духовку до 190 оС.
4) Поверхня тесту застеліть пергаментним папером і насипте зверху квасоля, горох або спеціальні керамічні кульки. Вставити форму в розігріту духовку і печіть 20 хвилин. Видаліть квасоля і папір і печіть ще 10 хвилин.
5) Вийміть мазурек з духовки і дайте трохи охолонути. Потім, обережно вийміть з форми.
6) Коли мазурек повністю охолоне, викладіть зверху апельсиновий конфітюр.
7) Потім розкачати тонко марципан і викладіть зверху. Нічого страшного, якщо в якомусь місці марципан трісне або порветься. Ви заллєте всі шоколадом.
8) Шоколад розтопити на водяній бані. Вершки довести майже до кипіння і влити в топлений шоколад. Перемішати до однорідності і вилити зверху на марципан.
9) Поки шоколадна маса тепла, можете намалювати бажані візерунки. Прикрасьте відразу ж горіхами, цукатами або ніж самі бажаєте.
Поставте в холодильник на 2-3 години, а ще краще на ніч. На інший день смак мазурка найкраще.

Автор рецепта - Victoria Popin (vk.com/picantecooking)
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів
Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів



Готуємо ківі в шоколадній глазурі



Інгредієнти:

Ківі
Шоколад
Масло
Молоко

Приготування:

1. Ківі очистити і порізати кружальцями толшиной 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морзильник.

2. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, додавши масло і молоко. Охолодити до кімнатної температури.

3. Кожен скибочку ківі на паличці занурити в шоколадну глазур і прибрати в морозилку до застигання.

4. Насолоджуємося десертом!

Джерело : Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Готуємо ківі в шоколадній глазурі






Новорічна глазур



Інгредієнти:

80 г вершкового масла
4 склянки цукрової пудри
2 ст.л. молока
1 ч.л. ванілі
4 краплі харчового барвника (за бажанням)

Приготування:

У невеликій мисці збийте розм'якшене вершкове масло до пишноти, додайте цукрову пудру, молоко і збивайте, поки суміш не стане світлою і пишною, 3 - 4 хвилини. Вбийте ваніль і харчовий барвник. Викладайте ножем поверх печива. Дайте постояти - глазур затвердіє.
Новорічна глазур
Новорічна глазур



Азу


Дуже смачно

Інгредієнти:

●яловичина або курка - 400 гр.;
●солоні огірки - 5-6 шт..;
●цибулина - 1 шт.;
●сметана нежирна - 200 гр.
●раст олії 1 ст л
●картопля - 6-7 шт.

Приготування:

Обсмажуємо м'ясо з цибулею. Трохи!
Солимо, додаємо дрібно нарізані огірки, трохи тушкуємо що б огірки дали сік.
Додаємо сметану, якщо надто густо додаємо трохи води, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Готове!

Приємного апетиту!)

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Азу






Азу по-татарськи



Інгредієнти:

- м'ясо - 500 г
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт
- огірки солоні - 1-2 шт
- картопля - 6-8 шт
- часник - 1-2 часточки
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л
-лавровий лист
- сіль
- перець

Приготування:

М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Азу по-татарськи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика