понеділок, 23 вересня 2013 р.

Манно-вівсяні млинці. Без борошна!

Манно-вівсяні млинці. Без борошна!



Інгредієнти:

1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.

Приготування:

1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.

2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години

3) Яйця збиваємо,додаємо в миску

4) Додаємо сіль,цукор і соду

5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці


#випічка@cooklove
Манно-вівсяні млинці. Без борошна!
Манно-вівсяні млинці. Без борошна!
Манно-вівсяні млинці. Без борошна!



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
- 2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
- 2 ст. борошна
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці)
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)






Карамельні млинці з яблуками



Інгредієнти:

Для тіста:
120 гр борошна
250 мл молока
125 мл води
50 гр цукру-піску
2 яйця
щіпка солі

Для начинки:
6 яблук
20 мл лимонного соку
1 чайна ложка цедри лимона
½ чайної ложки кориці
2 столових ложки вершкового масла
70 гр цукру
250 мл сметани
3 столові ложки цукрової пудри

Приготування:

Для початку, у великій мисці змішайте борошно, молоко, воду, цукор, яйця і соль.Взбейте до однорідної маси (без грудочок).

Розігріти сковороду на середньому вогні. Вилийте близько ½ столової ложки рослинної олії. Близько ¼ ковшика (або ополоника) з тістом вилийте на сковороду.

Дайте тесту рівномірно розтектися і тонким шаром покрити сковороду. Знову поверніть сковороду на вогонь і почекайте поки краю на одній стороні придбають золотисно-коричневий відтінок і почнуть відступати від поверхні.

Лопаткою переверніть млинець на іншу сторону і эут бік досмажте тільки до золотистого кольору. Не забувайте перемішати тісто кожен раз перед тим, як приступити до нового млинцю. Викладайте млинці на термостійку тарілку.

Очистіть яблука від шкірки і кісточок. Наріжте їх на дрібний квадратик.Яблоки викладіть в миску, додавши цедру, лимонний сік і корицю.

У сковороді розтопити масло на середньому вогні. Всипте цукор і готуйте, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштиновим кольором. Еллі карамель починає набувати темний відтінок, негайно знімайте з вогню.

Додайте яблука і готуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і карамель вбереться. Знімайте з вогню.

Сметану змішайте з цукровою пудрою. Перемішайте. На око розподіліть яблука по млинців, зверху залив приготовленої сметаною. Скрутіть млинці. Подавайте гарячими.

#випічка@cooklove
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками



Самі тоненькі млинці.



Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії

Приготування

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.






Бейбі-млинці



Інгредієнти:

млинці:
1 яйце
200 гр. яблучного йогурту
200 гр. молока
цукор за смаком
щіпка солі
ванільний цукор
1/2 ч.л. соди (не гасила)
борошно
начинка:
сир
цукор

Приготування

З вище перерахованих інгредієнтів замішуємо тісто, борошна взяти стільки, що б тісто було по консистенції як рідка сметана, млинці нам потрібні тоненькі.

Готові млинці розрізати на 4 трикутника.

Приготувати начинку.

На кожен трикутник, на широку сторону, викладаємо начинку, загортаємо всередину краю і скручуємо рулетик.

Готові рулетики прижарить на вершковому маслі з обох сторін буквально хвилинку - півтори і подавати зі сметанкою або вареньицем.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика