Ажурні млинці
Інгредієнти:
1яйцо
1 ст. ложка цукор
1ст. ложка сухого молока
1 ст. ложка рослинного масла
100-150 мл. води
розпушувач на кінчику ножа
2-3 ложки борошна
Приготування:
Всі продукти збити,
вилити в спеціальну пляшку,
на гарячу сковороду наливати візерунками.
Сіточкою, навскоси або просто колами
Налила в цю пляшечку
І на сковороді зробити візерунки, які в голову прийшли.
Можна сіточкою, можна навскоси
Можна колами
Джерело - Bon Appétit | Кращі рецепти
Рекомендуємо підписатися!
Оксамитові млинці
Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі
Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
(можна подати і так)
Зображення
Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Джерело - Bon Appétit | Кращі рецепти
Рекомендуємо підписатися!
Заварні млинці.
Млинці виходять дуже смачні, в дрібну дірочку і дуже тоненькі, їх зручно фарширувати або подавати просто з варенням.
Інгредієнти:
400 мл. кефіру
200 мл. окропу
14 ст. л. борошна
2 яйця
1/2 ч.л. соди
2 ст.л. раст. масла
ст.л. цукру
сіль
Приготування:
Кефір, яйця, сіль, цукор і перемішуємо борошно в однорідну масу. Окріп повинен бути крутий, прямо з киплячого чайника налити в склянку, додати соду, швидко розмішати і вилити в тісто. Дати тісту постояти близько 5 хвилин, додати масло і випікати млинці на розпеченій сковороді.
Джерело - Bon Appétit
Рекомендуємо підписатися!
Німецькі млинці з начинкою
Інгредієнти:
Молоко - 1 стакан
Яйця - 6 шт
Борошно - 1 склянка
Сіль - 1/2 чайної ложки
Ваніль - 1 чайна ложка
Апельсинова цедра - 1 чайна ложка
Розтоплене вершкове масло - 1/4 склянки
начинка на ваш смак (варення, джем, ягоди...)
Приготування
1. Змішайте в блендері всі інгредієнти, крім олії.
2. Потім додайте масло і знову перемішайте все.
3. Змастіть форму для мафінів (24 шт) і наповніть її тестом.
4. Запікайте млинці близько 15 хвилин при 200 градусах.
5. Подавайте з будь-якою начинкою на ваш смак
Пишні млинці на молоці на масляну
Інгредієнти:
2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла
Приготування:
1. Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин
2. Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Бейбі-млинці
Інгредієнти:
млинці:
1 яйце
200 гр. яблучного йогурту
200 гр. молока
цукор за смаком
щіпка солі
ванільний цукор
1/2 ч.л. соди (не гасила)
борошно
начинка:
сир
цукор
Приготування
З вище перерахованих інгредієнтів замішуємо тісто, борошна взяти стільки, що б тісто було по консистенції як рідка сметана, млинці нам потрібні тоненькі.
Готові млинці розрізати на 4 трикутника.
Приготувати начинку.
На кожен трикутник, на широку сторону, викладаємо начинку, загортаємо всередину краю і скручуємо рулетик.
Готові рулетики прижарить на вершковому маслі з обох сторін буквально хвилинку - півтори і подавати зі сметанкою або вареньицем.
Автор: ТАРЄЛКІН
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.
Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.
Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.
Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:
Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.
Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.
Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.
Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.
Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
Немає коментарів:
Дописати коментар