субота, 21 вересня 2013 р.

Швидкий бісквіт до чаю

Швидкий бісквіт до чаю



Інгредієнти:

●Яйце куряче - 2 шт
●Молоко - 10 ст. л.
●Масло рослинне - 4 ст. л.
●Какао порошок - 3 ст. л.
●Цукор - 8 ст. л.
●Борошно пшеничне - 6 ст. л.
●Розпушувач тіста - 1 ч. л. (або сода, погашена оцтом)

Приготування:

1. Збиваємо яйця з цукром.
2. Додаємо какао і акуратно перемішуємо.
3. До шоколадної суміші додаємо борошно і розпушувач тіста і все ретельно перемішуємо.
4. До отриманої досить густого тесту додаємо рослинне масло і молоко, добре вимішуємо.
5. Виливаємо тісто у форму змащену маслом (примітка - я використовувала звичайну ємність для підігріву в мікрохвильовці, пластикову, без змазування маслом) і відправляємо в мікрохвильову піч на максимальну потужність (примітка - у мене потужність 850, готувався 4 хвилини). Якщо потужність 1000, то на 3 хвилини, якщо 800 - то на 3,5 хвилини.
6. Через 4 хвилини у нас виходить ось такий чудовий бісквіт :)
Швидкий бісквіт до чаю



Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами



Інгредієнти:

Звичайний бісквіт (домашній або купувальний)
Вершки для збивання - 470 мл
Цукор - ¼ склянки
Ягоди і фрукти
Цедра лимона

Помадка:
Цукор - ¾ склянки
Вершкове масло - 4 столові ложки
Яйце - 2 шт
Крохмаль - 1 столова ложка
Сік 1 лимона
Молоко - ½ склянки
Щіпка солі

Приготування:

Помадка:
У каструлі нагрійте молоко, довівши майже до кипіння. В цей час змішайте в міксері масло кімнатної температури і цукор. Додайте крохмаль. Поступово влийте молоко, сік лимона і всипте щіпку солі. Поверніть збиту масу назад у каструльку і готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи, до загустіння 5-7 хвилин. Остудіть перед використанням.

Збийте вершки міксером до стійких піків. Всипте цукор і збийте ще близько 30 секунд. Бісквіт розрізати на 3 шари. Промажте збитими вершками і лимонної помадкою між кожним шаром. Прикрасьте збитими вершками, ягодами, фруктами і лимонною цедрою.
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами






Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт



Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика