Домашня аджика без варіння
Інгредієнти:
Помідор - 4 кг
Перець болгарський - 1,5 кг
Перець чилі - 3 шт
Часник - 200 г
Оцет (9%) - 200 мл
Сіль - 2 ст. л.
Помідори вимити, висушити.
Болгарський перець вимити, висушити, обрізати плодоніжки. Насіння можна не видаляти. Це великий плюс!
Підготувати часник і перчик чилі. У чилі зрізати плодоніжки. Я поклала 3 штучки, вийшло в самий раз.
Все перекрутити через м'ясорубку, додати оцет і сіль. Добре перемішати і залишити на годину. Через годину ще раз перемішати і викласти у чисті сухі банки.
Зберігати у прохолодному приміщенні.
Дуже смачно, свіжо. Всі вітаміни зберігаються.
Приємного апетиту!
P.S Відразу хочу сказати, що робила таку аджику в минулому
році,зберігається добре
АДЖИКА БЕЗ ВАРІННЯ
Буде ПОТРІБНО:
Два кілограми помідорів, 300 грамів червоного гіркого перцю, кілограм болгарського перцю, по 300 грам часнику і хрону (корінь), склянка 9%-го оцту і склянку солі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Співаємо овочі, чистимо хрін і часник. Очищаємо від насіння гіркий і болгарський перець. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку. Додаємо оцет, сіль і все перемішуємо. Все - аджика у нас готова. Розкладаємо її в сухі банки і закриваємо їх пластиковими кришками. Зберігаємо аджику в холодильнику
Зелена аджика.
Хороший гострий соус. Відмінно підходить до м'ясних страв.
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_соусы #из_перца
Вам буде потрібно:
650-700 г зеленого гострого перцю (бажано зелений)
150 г кінзи
130 г зелені селери
130 г кропу
130 г петрушки
20 г мелених насіння коріандру
3 чт ложки солі
2 головки часнику
2 зелених болгарських перцю
4 чт ложки білого винного оцту
Як готувати:
1. Перець і зелень перемити.
2. У перцю видалити насіння і плодоніжку, часник почистити, крупно порубати зелень.
3. Зелень, перець і часник пропустити через м'ясорубку 4-5 разів.
4. Додати мелений коріандр, сіль і оцет. Перемішати. Аджика повинна бути трохи солонуватою.
5. Банки промити і прогріти в духовці.
6. Аджику скласти в підготовлені банки. Зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Аджика з хріном
Інгредієнти:
Помідори - 1 кг
Хрін - 500 г
Часник - 15-20 зубчиків
Оцет 9% - 2 ст.л.
Цукор - 3 ст.л.
Сіль за смаком ( я додала 2 ст.л. без гірки)
Хрін, помідори, часник прокрутити через м'ясорубку. Додати сіль, цукор, оцет. Розкласти по банках і зберігати в холодильнику.
Аджика "Вогник"
Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.
Приготування:
1. Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка).
2. Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи.
3. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика "Вогник"
Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.
Приготування:
1. Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка).
2. Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи.
3. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Приємного апетиту!
Гостра Аджика з кабачків
5 кг кабачків
200 грам часнику
1 кг солодкого червоного перцю (бажано великих і соковитих)
500 грам гіркого перцю
1 кг яблук
1 кг моркви
0,5 л рослинної олії
5 столових ложки 6% оцту
3 пучка зелені (петрушка - 2, кріп -1)
150-200 грам цукру
100 грам солі
* З цієї кількості продуктів виходить в середньому 12-14 півлітрових баночок.
1. Очистити перець і часник пропустити через м'ясорубку
2. Помити кабачки і пропустити через м'ясорубку (бажано пропустити отриману масу ще раз через м'ясорубку).
3. Перемолоти гіркий перець. Через крупну тертку натерти яблуко і моркву, додати овочі в загальну масу овочів. Додати масло, оцет і дрібно нарізану зелень.
4. Варити 1,5 - 2 години (побачите по густоті отриманої маси).
5. Розкласти в заздалегідь приготовлені простерилізовані банки, зверху влити 1, ч. л. оцту на 0,5 банку. Закатати і зберігати в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Гостра Аджика з кабачків
5 кг кабачків
200 грам часнику
1 кг солодкого червоного перцю (бажано великих і соковитих)
500 грам гіркого перцю
1 кг яблук
1 кг моркви
0,5 л рослинної олії
5 столових ложки 6% оцту
3 пучка зелені (петрушка - 2, кріп -1)
150-200 грам цукру
100 грам солі
* З цієї кількості продуктів виходить в середньому 12-14 півлітрових баночок.
1. Очистити перець і часник пропустити через м'ясорубку
2. Помити кабачки і пропустити через м'ясорубку (бажано пропустити отриману масу ще раз через м'ясорубку).
3. Перемолоти гіркий перець. Через крупну тертку натерти яблуко і моркву, додати овочі в загальну масу овочів. Додати масло, оцет і дрібно нарізану зелень.
4. Варити 1,5 - 2 години (побачите по густоті отриманої маси).
5. Розкласти в заздалегідь приготовлені простерилізовані банки, зверху влити 1, ч. л. оцту на 0,5 банку. Закатати і зберігати в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар