понеділок, 9 вересня 2013 р.

ТАЙСЬКІ МЛИНЦІ

ТАЙСЬКІ МЛИНЦІ



Такі млинці з різноманітними начинками. Готуються вони дуже швидко. Всі продукти доступні і при всьому цьому володіють приголомшливим смаком.

Інгредієнти:
молоко 1/2 склянки
вода 1/2 склянки
борошно 0,5 кг.
ростить. олія (оливкова) 100 мл
яйце 1 шт.
сіль 1 ч. ложка
цукор 1 ст. ложка
начинка будь-яка

Приготування
У глибокому посуді злегка збити яйце з молоком, додати цукор, сіль і заважати до отримання однорідного стану. Цукор повинен розчинитися. Далі на черзі просеянная борошно, заважати. Акуратно вводимо воду і при цьому постійно заважаємо тісто руками приблизно 10 хвилин. Повинна вийти однорідна еластична маса, як на пельмені. Розділити тісто на дві частини. Кожну загорнути в поліетиленовий пакет і відправити в холодильник на кілька годин. Приготуйте начинку на свій розсуд.
Дістаємо тісто розділимо на 15-16 частин, скачати кульки, обмазати оливковою або рослинним маслом, накрити поліетиленом і на пів годинки в холодильник. Потім дістати тісто, розкачати дуже тонко трохи більше діаметра вашої сковороди. Розкачати тісто на поверхні, посипаною борошном не варто, краще змастіть її рослинним маслом . Викладайте млинець на розігріту сковороду, змастити яйцем, покласти начинку, згорнути конвертом.
Смажити на розпеченій сковороді хвилину. Таку ж операцію робимо перевертаючи блін. Готові млинці викласти на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Тайські млинці готові!
ТАЙСЬКІ МЛИНЦІ



Американські млинці



Інгредієнти:
- склянка молока
- склянка борошна
- 3 яйця
- 2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- розпушувач для борошна
- 2 столові ложки рослинної олії

Приготування:

Білки відокремити від жовтків і відставити у бік. У мисці міксером змішати молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач. В окремому посуді збити білки і ложкою акуратно, НЕ МІКСЕРОМ! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним. Додати 2 ложки олії, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто. Головне не позіхати і під-час перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тесто.Едим з варенням чи сметаною. Млинці складаються стопкою на тарілку.
Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити на мед, джем або шоколадний соус.
Американські млинці






Оригінальні млинці з кабачків



- 1 кабачок (близько 500 - 600 г);
- 1 яйце;
- 3 склянки борошна;
- 1 склянку молока (3,2%);
- 2 ч/л солі;
- 1 1/2 год/л цукру;
- 0,5 л склянки кип'яченої води;
- 3 ст/л рослинного масла;
- 50 р зеленого цибулі й кропу;

1. Кабачок промити, очистити від шкірки, натерти на крупній тертці.
2. Викласти подрібнену кабачок в ємність для замішування тіста, розбити яйце.
3. Подрібнити зелену цибулю і кріп, викласти до кабачка.
4. Додати сіль, цукор, борошно і перемішати.
5. Додати тепле молоко, потім поступово вливати воду, постійно помішуючи тісто поки його консистенція не стане нагадувати густу сметану.
6. Готовому тісту дати настоятися 15-20 хвилин. На розігріту сковороду налити рослинне масло. З допомогою ополоника розподілити тісто по поверхні таким чином, щоб млинець був рівним і мав потрібну товщину (на ваш смак).
7. Млинці обсмажити з двох сторін до утворення рум'яної скоринки.
8. Готові млинці з кабачків подавати до столу зі сметаною.
Оригінальні млинці з кабачків



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
- 2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
- 2 ст. борошна
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі






Печінкові млинці з начинкою


_________________________________
Інгредієнти:
400-500 гр. печінки (краще курячої, тоді млинці будуть ніжніше, так і колір у них буде приємніше, на фото млинці зі свинячої печінки) 0,5 літра молока 3 яйця 3 ст. ложки борошна сіль за смаком
Для начинки: 3 моркви 3 великі цибулини 3 яйця трохи майонезу

Приготування:

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика