неділя, 29 вересня 2013 р.

Дуже смачний ніжний Медовий бісквіт

Дуже смачний ніжний Медовий бісквіт



Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Дуже смачний ніжний Медовий бісквіт



Бісквіт із згущеного молока



Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.

Знадобиться:
- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.

Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.

Поступово додавати борошно з розпушувачем.

За бажанням додати какао або інші наповнювачі.

Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.

Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С

Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт із згущеного молока






Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами



Інгредієнти:
Звичайний бісквіт (домашній або купувальний)
Вершки для збивання - 470 мл
Цукор - ¼ склянки
Ягоди і фрукти
Цедра лимона
Помадка:
Цукор - ¾ склянки
Вершкове масло - 4 столові ложки
Яйце - 2 шт
Крохмаль - 1 столова ложка
Сік 1 лимона
Молоко - ½ склянки
Щіпка солі

Приготування:
Помадка:
У каструлі нагрійте молоко, довівши майже до кипіння. В цей час змішайте в міксері масло кімнатної температури і цукор. Додайте крохмаль. Поступово влийте молоко, сік лимона і всипте щіпку солі. Поверніть збиту масу назад у каструльку і готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи, до загустіння 5-7 хвилин. Остудіть перед використанням.

Збийте вершки міксером до стійких піків. Всипте цукор і збийте ще близько 30 секунд. Бісквіт розрізати на 3 шари. Промажте збитими вершками і лимонної помадкою між кожним шаром. Прикрасьте збитими вершками, ягодами, фруктами і лимонною цедрою.
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами



Бісквіт "Ніжність"



Бісквіти - це європейський вигляд тортів. Просочені простим сиропом або ароматизаторами, вони чудові. Рецепт цього бісквіта я взяла з книги On Cooking, в оригіналі рецепта була апельсинова просочення, але я вирішила зробити звичайну, зі згущеного молока і нежирної сметани. Текстура цього бісквіта виходить ніжна і дуже повітряна. Так як бісквіт дуже добре піднімається, він чудово підійде і як основа для будь-яких бісквітних тортів.

Інгредієнти:
Для бісквіта:
-400 гр борошна
-300-450 гр цукру
-1 чашка молока,
-5 яєць,
-100 г несолоного вершкового масла,
-10 г розпушувача тіста,
-щіпка солі,
для просочення:
-250 гр нежирної сметани,
-350 гр згущеного молока,
-1 ст.л. ванільної есенції.

Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У миску просіваємо борошно, розпушувач і сіль. Прибираємо в бік.
2. На маленькому вогні в каструлі розігріваємо молоко з маслом, нам треба тільки, щоб розтануло масло.
3. У більш глибокій каструлі збиваємо яйця з цукром до однорідності, до тих пір, поки маса трохи не посвітлішає, приблизно хвилин 5.
4. Потім поступово і по черзі починаємо додавати борошно і молоко. По ложці борошна.
5. І 1/4 чашки молочної суміші.
6. Збиваємо все разом до однорідної маси. Знімну форму змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Виливаємо в неї тісто і прибираємо вдуховку на 40-50 хвилин. У мене пішло 55 хвилин рівно.
7. Готовий бісквіт повинен вийде рум'яний і пружний. Даємо йому трохи охолонути.
8. А поки робимо просочення: збиваємо згущене молоко, сметану і ванільну есенцію в блендері до однорідної маси.
9. Виймаємо бісквіт з форми.
10. І перекладаємо його в глибоку ємність, каструлі типу, яка трохи ширше в діаметрі. Глибоко протикаємо бісквіт по всій поверхні гострим ножем або виделкою.
11. Повільно заливаємо його просоченням.
12. І залишаємо його просякати, накривши кришкою, годин на 5, а краще всього на ніч, так він пропитаеся набагато краще. Текстура бісквіта, як губка, за цей час повинна ввібрати в себе всю просочення.
13. Все! Бісквіт абсолютно готовий. Виразно було легко, але я вважаю, що так буває з усіма рецептами бісквітів. Цей смачний ніжний, вологий, і вже не такий лекгий, а більш щільний, з-за солодкої молочної просочення, бісквіт, просто тане в роті і прекрасно підійде до традиційної чашки чаю або кави.






БІСКВІТ ЗА 10 ХВИЛИН



Інгредієнти
* цукор - 150 гр
* борошно - 150 гр
* яйця - 3 шт
* вода - 2 ст.л
* кориця, ваніль за смаком
* родзинки - 75-80 гр
* подрібнений мигдаль - 75-80 гр
(інші горіхи за смаком)

Приготування
* Відокремити білки від жовтків. Білки помістити в холод. Жовтки розтерти дочиста з цукром. Додати за смаком корицю, ваніль, родзинки і подрібнений мигдаль (або інші горіхи за смаком), перемішати.

* Збити В міцну піну білки, обережно ввести їх в основну масу,додати 2 ст.л води, акуратно перемішати тісто. Помістити тісто у змащену форму для випічки (МІКРОХВИЛЬОВІ печі), поставити в піч на 100% потужність, запікати 8-10 хвилин. Дати настоятися формі, остудити на решітці.

* Готовий бісквіт можна використовувати як окрему випічку, доповнивши глазур'ю або різними присипками, або ж готувати з нього торти, тістечка і т.д

Приємного апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика