Аджика грузинська
У грузинській аджике багато солі і гострого перцю, і вона може зберігатися багато місяців в холодильнику. Подавати аджику можна до закусок, додавати в їжу при приготуванні або намазувати на хліб.
Інгредієнти
гострий перець - 1 кг
сіль - 3/4 склянки
волоські горіхи - 200 г
коріандр - 3 ст. ложки
кінза свіжа - 1 пучок
петрушка свіжа - 1 пучок
часник - 300 г
Приготування:
Для приготування грузинської аджики перець помити і очистити від насіння.
Перець пропустити через м'ясорубку, зайвий сік злити.
Часник очистити.
Волоські горіхи і часник теж пропустити через м'ясорубку.
Зелень помити, обсушити і дрібно порізати.
Всі інгредієнти для аджики змішати. Додати сіль і коріандр, добре перемішати.
Аджику накрити і залишити на 3 дні на кухні (2 рази в день помішувати).
Після цього перекласти в чисті банки, закрити кришками і прибрати в холодильник.
Аджика грузинська
У грузинській аджике багато солі і гострого перцю, і вона може зберігатися багато місяців в холодильнику. Подавати аджику можна до закусок, додавати в їжу при приготуванні або намазувати на хліб.
Інгредієнти
гострий перець - 1 кг
сіль - 3/4 склянки
волоські горіхи - 200 г
коріандр - 3 ст. ложки
кінза свіжа - 1 пучок
петрушка свіжа - 1 пучок
часник - 300 г
Приготування:
Для приготування грузинської аджики перець помити і очистити від насіння.
Перець пропустити через м'ясорубку, зайвий сік злити.
Часник очистити.
Волоські горіхи і часник теж пропустити через м'ясорубку.
Зелень помити, обсушити і дрібно порізати.
Всі інгредієнти для аджики змішати. Додати сіль і коріандр, добре перемішати.
Аджику накрити і залишити на 3 дні на кухні (2 рази в день помішувати).
Після цього перекласти в чисті банки, закрити кришками і прибрати в холодильник.
Аджика "Вогник"
Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.
Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка). Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика
Вам буде потрібно:
2,5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого червоного перцю
100 г гіркого перцю
150-200 г цукру
1/4 склянки солі
150 г раст. масла
200 г часнику
зелень (петрушка, кріп)
Приготування:
1. Натріть моркву на середній тертці.
2. Помідори помийте, поріжте навпіл.
3. Перці очистіть від насіння і розрізати на 4 частини, гіркий перець і часник.
4. Перемолите всі овочі в м'ясорубці.
5. Вилийте в каструлю і варіть 1,5 години.
6. Через 1,5 години додайте олію, цукор, сіль і зелень.
7. Варіть ще 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Аджика «Ням-ням»
2,5 кг. помідор
1кг. моркви
1 кг. сладского перцю
1кг. яблук зелених
100 гр. кр.стручкового перцю
1 склянка цукру
0,25 склянки солі
0,5 склянки білого оцту 9%
1 стакан соняшникової олії
200-300 гр. часнику.
Рецепт приготування дуже простий. Все перекрутити на м'ясорубці або в комбайні, варити одну годину, потім додати цукор, сіль, оцет, олію, ченок і проварити ще хвилин 15. Відразу ж розлити по банках і закатати. ТАКА СМАКОТА!!!!!!
Мама моя все життя робила теж дуже смачну аджику на один літр томатного соку, один кг солодкого червоного перцю + гіркий перець, хрін, часник за смаком. Все це ми перекручували на м'ясорубку і зберігали відрами в гаражі в підвалі, тому нічого не пропадало.
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Аджика з червоного перцю (моя!)
Пропорція (приблизна!):
5-6 кг червоного перцю
1,5-2 кг томатної пасти (у мене - уварених до густої пасти помідорів!)
0,5 кг часнику
0,5 л подс.масла
сіль, цукор - за смаком
червоний гострий мелений перець - за смаком
щедрий пучок петрушки
Вихід: близько 6 літрів (дуже приблизно!)
Деякі коментарі:
- Я роблю аджику тільки з ЧЕРВОНОГО болгарського перцю! Причому частина перцю беру червоний гострий (можна і зелений, не страшно, адже його не багато!).
Пропорцію солодкого і гострого визначаємо знову ж - строго на око! Можна приготувати і обжігающе гостру аджику, і зовсім солоденьку. Я віддаю перевагу середній варіант, щоб було не прісно, остренько, але в міру, щоб її можна було просто намазати на хліб і з'їсти за сніданком...
До речі, гострий перчик (якщо ви будете його використовувати) очищати від насіння не потрібно! По-перше, менше чіпаєш - краще спиш! А по-друге, прибравши насіннєві чашечки з жилами, ви приберете більшу частину гостроти (а навіщо? якщо він нам тут потрібен саме для гостроти! ). До того ж ці насіння, через їх малу кількість, абсолютно ніяк не впливають на зовнішній вигляд аджики! Чого ж тоді так "намагатися"?!..
- Томатну пасту я готую сама, просто уварюю розім'яті томати до необхідної мені густоти. Для аджики краще використовувати досить густу пасту, щоб аджика не була занадто рідкою...
- Цукор саме в аджику я не додаю, бо сама томатна паста у мене вже "доведена" до приємної (саме нам) солодощі. Крім того, у нас помідори дуже солодкі і смачні, так що орієнтуйтеся на свої продукти і свій смак!
- Я додаю солі так, щоб аджику було приємно є саме як ікру, з хлібом. Але можна зробити її і посолонее і використовувати як соус до готових страв, наприклад, макаронів, м'яса...
- Червоний гострий мелений перець - додається теж за смаком, в самому кінці, і тільки в тому випадку, якщо гостроти свіжих перчиком не вистачило! Адже і тут заздалегідь вгадати складно, наскільки гострий перчик і скільки його брати в... Тому, наприкінці за допомогою пари пучок сухого меленого ЧЕРВОНОГО перцю просто доводимо смак (гостроти) до бажаної...
- Чорний мелений перець додавати НЕ раджу! Він сюди не вписується абсолютно, порушує загальну "красноперечную" гаму...
Отже...
Часник пропустити через м'ясорубку,
У каструлю влити олію, додати в масло мелений часник, перемішати і залишити. Нехай масло просочується часниковими ароматами...
А поки масло настоюється, помити і почистити перець:
Пропустити перець через м'ясорубку:
Тепер поставити каструлю з маслом і часником на вогонь. Через 2-3 хвилини, коли піде часниковий аромат, додати прокручений перець:
Перемішати:
І варити близько 1 години, періодично помішуючи, щоб не прилипало!!!!
Якщо порція маленька, то можна варити і поменше.. Ви самі відчуєте, що цілком достатньо! Маса буде вже більш однорідною за структурою, розвареною, трохи уваренной і буде пахнути вже смачною ікоркою, а не сирим перчиком...
Нарізаємо петрушку:
і додаємо її в масу. Додаємо томатну пасту (на фото вона помітна, якщо придивитися - праворуч від ложки). Не переборщіть з томатом! Він - лише додаток до перчику! Для вирівнювання консистенції і пом'якшення смаку!
Додаємо спеції (сіль, цукор, мелений червоний перець), вирівнюючи смак.. Який побажаємо!
АЛЕ ПОСТУПОВО! Додаємо, перемішуємо і пробуємо... Додаємо, перемішуємо і пробуємо...
Уварюємо ще хвилин 15-20, регулярно помішуючи (скрібши ложкою по дну!)...
Готове!
Заливаємо аджику по стерилізованим, гарячим і сухим банкам і закатуємо. Краще укутати одеалом до ранку.
Якщо немає прохолодного місця для зберігання, можна трохи і постерилизовать перед закруткою...
Я беру для аджики невеликі баночки - півлітрові, оскільки моя аджика досить гостра, і в один присід велику порцію не подужаєш...
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Немає коментарів:
Дописати коментар