понеділок, 23 вересня 2013 р.

Бісквітний торт Тірамісу

Бісквітний торт Тірамісу



Інгредієнти:

На 12 порцій:
8 яєць
125 г цукру
150 г борошна
1 чайн. ложка розпушувача
6 г желатину
80 г цукрової пудри
250 г маскарпоне або жирного сиру
1 пакетик ванільного цукру
100 мл холодної кави
60 мл амаретто (мигдального лікеру)
какао

Приготування:

Нагріти духовку до 180°. 5 яєць розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти дочиста з цукром. Білки збити в міцну піну і акуратно з'єднати з жовтковою масою. Просіяти на масу борошно з розпушувачем, перемішати.

Викласти тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см або роз'ємну форму діаметром 26 див Випікати бісквіт 30-35 хв, потім вийняти з духовки, дати повністю охолонути.

Желатин замочити. Залишилися яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинити в масі желатин, додати сир, перемішати. Білки збити в піну з ванільним цукром, додати до крему.

Бісквіт розрізати горизонтально на три частини. Просочити бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочити холодною водою і вислати харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами викласти в миску (верхній шар повинен бути бісквітним). Поставити торт в холодильник на 4 ч. Охолоджений десерт акуратно перевернути на блюдо і рівномірно посипати какао.

Приємного апетиту!

#випічка@cooklove
#десерти@cooklove
Бісквітний торт Тірамісу



Бісквітний торт Тірамісу



Інгредієнти:

На 12 порцій:
8 яєць
125 г цукру
150 г борошна
1 чайн. ложка розпушувача
6 г желатину
80 г цукрової пудри
250 г маскарпоне або жирного сиру
1 пакетик ванільного цукру
100 мл холодної кави
60 мл амаретто (мигдального лікеру)
какао

Приготування:

Нагріти духовку до 180°. 5 яєць розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти дочиста з цукром. Білки збити в міцну піну і акуратно з'єднати з жовтковою масою. Просіяти на масу борошно з розпушувачем, перемішати.

Викласти тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см або роз'ємну форму діаметром 26 див Випікати бісквіт 30-35 хв, потім вийняти з духовки, дати повністю охолонути.

Желатин замочити. Залишилися яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинити в масі желатин, додати сир, перемішати. Білки збити в піну з ванільним цукром, додати до крему.

Бісквіт розрізати горизонтально на три частини. Просочити бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочити холодною водою і вислати харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами викласти в миску (верхній шар повинен бути бісквітним). Поставити торт в холодильник на 4 ч. Охолоджений десерт акуратно перевернути на блюдо і рівномірно посипати какао.

Приємного апетиту!






Бісквітний торт з масляним кремом



Інгредієнти:
- 4 яйця
- 120г цукру
- 120г борошна
- 200г вершкового масла
- 380г згущеного молока (1 баночка)
- 100г арахісу (не солоного), або будь-які інші горіхи

Час приготування: 1 год.

Приготування:

1) нагрійте Духовку до 180С.
2) Заздалегідь підготуйте форму для випічки: добре змастіть дно і стінки вершковим маслом і присипте борошном. Просто крутите форму, як би "прокотивши" борошно з боків і дна.

Спочатку готуємо бісквіт:
3) Білки відокремити від жовтків.
У жовтки, всипати половину цукру (60г=3 ст. ложки) і збити до утворення міцної білої піни (жовтки "побіліють" від того, що розчиниться цукор).
4) Тепер збийте в піну білки. Щоб легше взбивались, білки повинні бути охолодженими, посуд чистою. Спочатку збиваємо тільки білки до утворення повітряної піни. Поступово білкова піна почне густіти і збільшуватися в об'ємі. На цьому етапі додайте цукор, що залишився (60г=3 ст. ложки) і продовжуйте збивати. Білок стане густим, глянсовим і дуже щільним. Такий нам і потрібен.
5) Жовтки акуратно, краще всього - дерев'яною лопаткою або ложкою змішайте з білками. Інтенсивно перемішувати не можна - білок "опаде", ніякої легкості не вийде.
6) Тепер всипайте сюди борошно. Бажано, для більшої легкості бісквіта її слід просіяти.
7) Акуратно перемішайте (лопаткою або міксером на самій низькій швидкості).
8) Вилийте в підготовлену форму і ставте у вже розігріту духовку. Випікати 25-30 хвилин.

Бісквітне тісто:
Акуратно поставте форму в духовку, намагайтеся не трясти. Акуратно закривайте кришку духової шафи - ніяких ударів! І, вже тим більше, перші 20 хвилин не відкривайте дверцята - бісквіт опаде.
Перевіряємо на готовність сірником або зубочисткою. Застроміть її в центр випеченого бісквітного коржа і відразу вийміть. Якщо сірник суха - бісквіт готовий. Мокра - надішліть ще ненадовго в духовку.
Остуджувати бісквіт коштує в 2 етапу - 15 хвилин після випічки - у вимкненій духовці, а потім, вийнявши з форми - на решітці. Розрізати остиглий бісквіт на коржі тонким гострим ножем.

Бісквітний крем:
1) Близько 5 хвилин збивайте масло міксером на середній швидкості, а потім поступово вливайте згущене молоко, продовжуючи збивати. Вершкове масло повинно бути м'яким, тому тримайте його при кімнатній температурі.
Цілком ймовірно, що спочатку крем у вас розшарується - не лякайтеся, просто продовжуйте збивати - будете винагороджені повітряним кремом!
2) На тарілку кладіть корж, змащуйте кремом.

Для цього торта арахіс, або будь-які інші горіхи розмолоти в дрібну крихту (в блендері) і присипати зверху і з боків. Приємного апетиту!

#десерты@bon.appetit
Бісквітний торт з масляним кремом
Бісквітний торт з масляним кремом
Бісквітний торт з масляним кремом
Бісквітний торт з масляним кремом
Бісквітний торт з масляним кремом
Бісквітний торт з масляним кремом
Бісквітний торт з масляним кремом
Бісквітний торт з масляним кремом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика