вівторок, 10 грудня 2013 р.

Глазурі для пряникових будиночків

Глазурі для пряникових будиночків



Глазур білкова (справжня глазур) (глазур зі збитими яєчними білками - це справжня глазур)
Інгредієнти для 270 г глазурі: - 1 склянку цукрового піску, - 2 яєчних білка, - 1 склянку води, - ароматичні речовини і харчові фарби.
Цукор з водою кип'ятити до проби на м'який кульку. Білки збити в густу піну. Отриманий густий гарячий сироп поступово (при безперервному збиванні) вливати тонкою струєю у попередньо добре збиті білки, не припиняючи збивання маси. Потім відкласти міксер (або віничок), додати ароматичні речовини і харчові фарби для фарбування глазурі у бажаний колір і, помішуючи лопаткою, нагріти до 60-65°. Після цього вироби глазурувати пензликом, а потім підсушити. Глазур буде ще краще і смачніше, якщо в цьому рецепті замість цукрового сиропу використовувати уварений до потрібної густоти мед. Пряники з цією глазур'ю виглядають красивіше, краще зберігають свою свіжість і більш приємні на смак.
Глазур з цукрової пудри (якщо глазур готується без яєчних білків - це спрощена глазур)
Інгредієнти 200 г глазурі: - 1 склянка цукрової пудри, - 3 ст. ложки води, - ароматичні речовини і харчові фарби.
Цукрову пудру самого тонкого помелу просіяти через сито, всипати в каструлю, влити теплу воду і додати ароматичні речовини. Нагріти глазур, помішуючи лопаткою, до 40°. Якщо глазур занадто густа, додати води, а якщо рідка - додати цукрової пудри. Глазур можна пофарбувати у будь який колір. Для прискорення сушіння і поліпшення якості глазурі замість води в глазур треба додати 3 яєчних білка (тобто замінити в рецепті 1 білком кожну 1 ст. ложку води).
Глазур шоколадна
Інгредієнти для 270 г глазурі: - 1 склянку цукрового піску - 1 чайна ложка порошку какао, - 1/2 склянки води.
Перемішати цукор з водою і варити до проби на товсту нитку. Потім додати порошок какао, охолодити глазур до 60-80°C і, щоб викликати кристалізацію цукру, періодично опускати лопаточку або ложечку в глазур і розтирати її краю каструлі. Від тертя глазур робиться світліше і на поверхні утворюється тонка блискуча скоринка, що свідчить про готовність глазурі.
Глазурі для пряникових будиночків



Азу по-татарськи



Інгредієнти:

- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець

Приготування:

М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу по-татарськи






Глазурі для пряникових будиночків


Глазур білкова (справжня глазур) (глазур зі збитими яєчними білками - це справжня глазур)
Інгредієнти для 270 г глазурі: - 1 склянку цукрового піску, - 2 яєчних білка, - 1 склянку води, - ароматичні речовини і харчові фарби.
Цукор з водою кип'ятити до проби на м'який кульку. Білки збити в густу піну. Отриманий густий гарячий сироп поступово (при безперервному збиванні) вливати тонкою струєю у попередньо добре збиті білки, не припиняючи збивання маси. Потім відкласти міксер (або віничок), додати ароматичні речовини і харчові фарби для фарбування глазурі у бажаний колір і, помішуючи лопаткою, нагріти до 60-65°. Після цього вироби глазурувати пензликом, а потім підсушити. Глазур буде ще краще і смачніше, якщо в цьому рецепті замість цукрового сиропу використовувати уварений до потрібної густоти мед. Пряники з цією глазур'ю виглядають красивіше, краще зберігають свою свіжість і більш приємні на смак.

Глазур з цукрової пудри (якщо глазур готується без яєчних білків - це спрощена глазур)
Інгредієнти 200 г глазурі: - 1 склянка цукрової пудри, - 3 ст. ложки води, - ароматичні речовини і харчові фарби.
Цукрову пудру самого тонкого помелу просіяти через сито, всипати в каструлю, влити теплу воду і додати ароматичні речовини. Нагріти глазур, помішуючи лопаткою, до 40°. Якщо глазур занадто густа, додати води, а якщо рідка - додати цукрової пудри. Глазур можна пофарбувати у будь який колір. Для прискорення сушіння і поліпшення якості глазурі замість води в глазур треба додати 3 яєчних білка (тобто замінити в рецепті 1 білком кожну 1 ст. ложку води).

Глазур шоколадна
Інгредієнти для 270 г глазурі: - 1 склянку цукрового піску - 1 чайна ложка порошку какао, - 1/2 склянки воды.Перемешать цукор з водою і варити до проби на товсту нитку. Потім додати порошок какао, охолодити глазур до 60-80°C і, щоб викликати кристалізацію цукру, періодично опускати лопаточку або ложечку в глазур і розтирати її краю каструлі. Від тертя глазур робиться світліше і на поверхні утворюється тонка блискуча скоринка, що свідчить про готовність глазурі.
Глазурі для пряникових будиночків



Новорічні льодяники в глазурі



Інгредієнти:
500 грам двошарового печива з начинкою
300 грам білого шоколаду
3 склянки цукрової пудри
Новорічні льодяники в глазурі






Азу з телятини з овочами, червоною квасолею, маринованими огірочками і лимоном



500 г телятини, 1 великий помідор, 0,5 лимона, 100 г маслин, 1 банка червоної квасолі, 1 солодкий перець, 1 цибулина, 3 маринованих огірочка, 3 зубчики часнику, зелень, сіль, перець, раст.масло.

М'ясо нарізати невеликими кубиками й обсмажити на раст. маслі, додати нарізану півкільцями цибулю і нарізаний смужками солодкий перець і обжариь всі разом. Видавити в м'ясо сік з половини лимона, швидко перемішати. Додати помідор і квасолю, перемішати, тушкувати все разом кілька хвилин. Потім викласти до м'яса нарізану половину лимона (з якої вичавив сік), залити водою і тушкувати все 30 хв.
Додати нарізані маслини і мариновані огірки, подрібнений часник, посолити, поперчити, приправити зеленню і готувати ще 5-10 хвилин
Азу з телятини з овочами, червоною квасолею, маринованими огірочками і лимоном

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика