четвер, 5 грудня 2013 р.

"Ажурні млинці"

"Ажурні млинці"



Інгредієнти:
-1яйцо
-1 ст. ложка цукор
-1ст. ложка сухого молока
-1 ст. ложка рослинного масла
-100-150 мл. води
-розпушувач на кінчику ножа
-2-3 ложки борошна

Приготування:
1. Всі продукти збити,
вилити в спеціальну пляшку,
на гарячу сковороду наливати візерунками.
2. Сіточкою, навскоси або просто колами
Налила в цю пляшечку
3. І на сковороді зробити візерунки, які в голову прийшли.
Можна сіточкою, можна навскоси
Можна колами
"Ажурні млинці"



Американські млинці (панкейкі)


Самий автентичний рецепт улюбленого сніданку!

-135г борошна
-1 чайна ложка пекарського порошку
-½ чайної ложки солі
-2 столові ложки цукрової пудри
-130мл молока
-1 велике яйце, злегка збити
-2 столові ложки розтопленого вершкового масла (або рослинного рафінованого)

Приготування:

1. Просіяти борошно, пекарський порошок, сіль і цукрову пудру у велику миску. В окремій мисці злегка збийте молоко і яйця, а потім додайте олію.

2. Додайте суміш молока в суміш борошна і збивайте до отримання однорідного рідкого тіста. Дайте тісту постояти протягом декількох хвилин.

3. Нагрійте сковороду на середньому вогні. Вилийте на сковороду тісто (приблизно 1 невеликий ополоник). Може здатися, що шар тіста дуже товстий, але так і повинно бути. Зачекайте, поки тісто не почне пузиритися, потім переверніть. Смажте, поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневого кольору, а млинці не збільшаться до 1 см в товщину. Подавайте гарячими з невеликим шматочком вершкового масла і кленовим сиропом. Також відмінним доповненням стануть ягоди.
Американські млинці (панкейкі)



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Приготування:
1. Збити яйця з сіллю і цукром.
2. Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. 3. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
4. Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. 5. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
6. Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
7. Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Заварні млинці на кефірі






Пишні млинці на молоці



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин

Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Пишні млинці на молоці



Млинці "Зебра"



Інгредієнти:
● 1,5-2 склянки борошна
● 0,5 літра молока
● 3-4 яйця
● цукор 1 ст.л
● рослинна олія 1 ст.л
● щіпка солі

Спосіб приготування:
1) Змішати інгредієнти для млинцевого тесту
2) Відлити трохи тіста (у мірний стакан), додати порошок какао і трохи цукру
3) Як тільки біле тісто вилити на сковороду, зверху виливаємо через "носик" темне тісто будь-яким візерунком, перевертаємо млинець і обсмажуємо. Начинка може бути будь-якою, за вашим бажанням

Приємного апетиту ;)
Млинці "Зебра"






В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.

Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.

Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.

Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:

Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.

Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.

Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.

Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.

Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика