Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!
Інгредієнти:
1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.
Приготування:
1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.
2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години
3) Яйця збиваємо,додаємо в миску
4) Додаємо сіль,цукор і соду
5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці
Млинці з заварним кремом
Інгредієнти:
Для млинців:
500 мл молока
200 г борошна
2 яйця
2 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. цукру
1 пакетик розпушувача
сіль
ванілін
Для заварного крему:
2,5 скл. молока
3 ст.л. борошна
1 склянка цукру
2 яйця
70 гр вершкового масла
Кокосова стружка для прикраси (за бажанням)
Приготування:
Приготуйте млинці по цьому рецепту або вашим улюбленим рецептом) Заварний крем у мене залишився після приготування торта, приготувати його нескладно, от рецепт заварного крему.
Отже, все готово і тепер можна приступити до приготування млинчиків з заварним кремом. Млинець викладаємо на дощечку і обрізаємо з двох сторін. На край млинця викладаємо 2-3 ложки крему, трохи розподіляємо його по блинчику, але основна частина крему повинна залишитися на краю. Акуратно згортаємо млинці в трубочку.
Таким чином звертаємо всі млинці і акуратно складаємо їх на тарілку.
Посипте млинці кокосовою стружкою.
Кокосово-бананові млинці
Інгредієнти
½
склянки (75 г) рисового борошна
1
їдальня ложка цукрової пудри
1/3
склянки (25 г) кокосової стружки
1
чайна ложка кунжуту
1/4
чайної ложки солі
200
мл кокосового молока
рослинна олія для смаження
8
маленьких бананів
ванільне морозиво, для подачі (за бажанням)
Спосіб приготування
1. Змішайте борошно, цукор, кокосову стружку, кунжут і сіль у великій мисці. Зробіть поглиблення в центрі гірки. Додайте кокосове молоко і ретельно перемішайте.
2. Розігрійте масло у великій сковороді, поки воно не почне шипіти. Розріжте банан уздовж навпіл. Умочіть його в тісто, але так, щоб не було зайвого. Обсмажте порційно по 2-3 хвилини, до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок жиру.
3. Подавайте з кулькою морозива або з чим-небудь іншим.
Млинці з шоколадно-грушевої начинкою
Інгредієнти
1
склянку борошна
1¾
склянки молока
2
яйця
1/3
склянки шоколадної пасти (чорний шоколад, розтоплений і смешнный з вершками та цукром (за смаком) або паста кшталт "Нутелла")
2
невеликі груші, очищені від шкірки і насіння і нарізані тонкими скибочками
12
кульок смачного пломбіру або ванільного морозива
Спосіб приготування
1. Просіяти борошно в миску, зробити в центрі поглиблення. Яйця і молоко змішати окремо і влити в «колодязь» у борошні. Розмішати до отримання гладкого рідкого тіста.
2. Розігріти млинцеву сковороду на середньому вогні і змастити невеликою кількістю рослинної олії. Для кожного млинчика виливати на сковороду ¼ склянки тіста і швидко розподіляти його по поверхні, наклонняя сковороду в різні сторони. Піч 1-2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
3. Готові млинці викласти на блюдо і застелити фольгою, щоб вони залишалися теплими. Всього їх повинно вийти 12 штук.
4. Коли всі готові млинці, скласти кожен навпіл і змастити шоколадною пастою, а зверху покласти скибочки груші. Ще раз складіть навпіл, щоб закрити начинку, і подавати відразу ж, з морозивом.
Шоколадні млинці з шоколадним кремом
Інгредієнти
1
склянку борошна
1
столова ложка цукру
1½
склянки молока
2
яйця
½
склянки розтопленого темного шоколаду
15
г вершкового масла, розтопленого
суміш ягід (можна взяти заморожені, розморозити)
цукрова пудра для подачі
для крему:
2
склянки молока
2
столові ложки цукру
¼
склянки кукурудзяного крохмалю
1
стакан розтопленого темного шоколаду
2
яйця, злегка збитих
½
склянки вершків жирністю 33-35%, збитих
Спосіб приготування
1. Просіяти борошно в миску, додати цукор, перемішати і зробити поглиблення по центру гірки.
2. Змішати молоко з яйцями і акуратно влити цю суміш в «колодязь» з борошна, замішуючи рідке тісто. Додати негорячий шоколад, добре розмішати і відставити у бік.
3. Розігріти млинцеву сковороду на середньому вогні. Змастити її невеликою кількістю вершкового масла і вилити ¼ склянки тіста, нахиляючи сковороду, щоб воно рівномірно розподілилася. Піч 1-2 хвилини з кожного боку. Випекти млинці з залишився тесту.
4. Для приготування крему змішати молоко і цукор в каструлі. Розігрівати на невеликому вогні 2-3 хвилини, помішуючи, до розчинення цукру. У маленькій мисці змішати кукурудзяний крохмаль з невеликою кількістю молока до отримання пасти. Вилити цю суміш у молоко з цукром, збільшити вогонь до середнього і варити, постійно помішуючи, 1-2 хвилини. Суміш повинна загуснути і наблизитися до температури кипіння. Зменшити вогонь, варити ще 3 хвилини. Додати шоколад і яйця, добре розмішати. Злегка остудити і ввести збиті вершки.
5. Кожен млинець змастити кремом, покласти трохи ягід, згорнути, зверху викласти ще трохи крему і посипати цукровою пудрою.
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.
Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.
Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.
Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:
Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.
Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.
Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.
Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.
Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
Немає коментарів:
Дописати коментар