середа, 18 грудня 2013 р.

Ажурні млинці

Ажурні млинці



Інгредієнти:

200 мл молока;
2 яйця;
щіпка солі, можна додати трохи цукру (за смаком);
2 - 3 ст. л. рослинного масла;
40 - 50 г борошна (краще спочатку додати 40 г, а якщо здається рідкувате, то підсипати ще).

Приготування:

Збиваємо яйця віночком, насипаємо борошно, сіль і цукор, потім додаємо молоко. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, в останню чергу вливаємо олію.
Тепер починається найцікавіше. Беремо пластикову пляшку, знімаємо з неї кришку і проробляємо в ній дірочку (нам вистачило діаметра 2 - 3 мм). Знову загвинчуємо кришку - готово! Можна пекти.
Сковороду краще взяти з антипригарним покриттям. Справа в тому, що млинці виходять дуже ніжні, з досить тонкими перемичками, і на звичайній скорододке їх важко буде перевертати. Масло у нас є в тісті, тому змащувати нічого не потрібно.
Проявіть фантазію! Млинчики-павутинки, сніжинки, машинки...
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці



"Ажурні млинці"



Інгредієнти:
- 1 яйце
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. сухого молока
- 1 ст.л. рослинного масла
- 100-150 мл. води
- розпушувач на кінчику ножа
- 2-3 ложки борошна.

Приготування:
1. Всі продукти збити.
2. Вилити в спеціальну пляшку.
3. На гарячу сковороду наливати візерунками.
4. Готувати млинці до золотистої скоринки.

Приємного апетиту!
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"
"Ажурні млинці"






КРАЩІ В СВІТІ МЛИНЦІ


...смакота:)

Якщо замінити половину борошна крохмалем, млинці можна пекти тонше, а якщо заварювати тісто окропом, можна випікати ще тонше...

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 8-10

Вам буде потрібно:

■ Окріп - 600 мл
■ Молоко - 600 мл
■ Борошно - 1,5 скл.
■ Крохмаль - 1,5 скл.
■ Яйце - 4 шт
■ Сіль - 1 ч. л.
■ Масло вершкове - 3 ст. л.
■ Цукор - 3 ст. л.
■ Ваніль

Як готувати:

1. Збиваємо 4 яйця.
2. Продовжуючи збивати, додаємо 3 ст. л. цукру.
3. І 1 ч.л. солі, ваніль.
4. Беремо 600 мл молока і додаємо, продовжуючи збивати (нехай вас не бентежать різні чаші на фото - частина млинчиків я робила з додаванням рисової муки).
5. Вводимо 1,5 склянки борошна 1,5 склянки крохмалю, причому крохмаль я в одній порції замінила рисовим борошном, інший раз - освсяной, все одно виходить дуже смачно - не бійтеся експериментувати!).
6. Збиваючи, вводимо 3 ст.л. розтопленого вершкового масла.
7. Продовжуючи заважати, не зупиняючись, вливайте тонкою цівкою 600 мл крутого окропу.
8. Тепер залишимо тісто на 30 хвилин - нехай настоїться, після чого починаємо піч.
9. Начинки можуть бути будь-якими, але мої діти найбільше люблять варену згущенку з волоськими горіхами і родзинками.
10. Начинку укладаю на один край, накриваю бічними і повертаю млинець.
А ще просто змащую варенням або укладаю бекон і повертаю в трубочку.

Хоча і без начинки - ну дуууже СМАЧНО!

Приємного апетиту!
КРАЩІ В СВІТІ МЛИНЦІ



Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!



Інгредієнти:

1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.

Приготування:

1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.

2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години

3) Яйця збиваємо,додаємо в миску

4) Додаємо сіль,цукор і соду

5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці
Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!
Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!
Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Приготування:

Збити яйця з сіллю і цукром.
Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.

Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Заварні млинці на кефірі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика