неділя, 22 грудня 2013 р.

Кукурудзяний бісквіт в медово-вершковою просочення.

Кукурудзяний бісквіт в медово-вершковою просочення.


Останнім часом я почала готувати,виходить чомусь тортик)))Показую вам мій сьогоднішній експеримент,треба сказати-дуже вдалий!він Готується за принципом звичайного бісквіта,тільки пшеничне борошно замінюється на кукурудзяну.
Корж:
4 яйця(білки відокремити від жовтків)
0,5ст.сахара
0,5ст.кукурузной борошна
0,5 ст.измельченного мигдалю
0,5ч.л.разрыхлителя(зазвичай у бісквіт розпушувач не додають,але в зв'язку з присутністю кукурудзяного борошна я вирішила підстрахуватися)

Просочення:
1,5 ст.сливок(10%)
1,5ст.л.меда
2ст.л.коньяка

Крем:
300мл.сливок(10%)
3 жовтки
2ч.л.муки
3ст.л.сахара

150 мл. вершків нагріти(не доводячи до кипіння)В окремій ємності перемішати міксером жовтки з цукром,що залишилися вершками і борошном. Поступово додавати в цю суміш гарячі вершки. Потім нагрівати наш крем на маленькому вогні,інтенсивно помішуючи. Коли маса загусне-зняти з вогню і охолодити.
Поки охолоджується крем-приготуємо корж.Взобьем білки з цукром до стійких пиков.Затем акуратно вмішуємо борошно з розпушувачем,горіхи,наконец.желтки. Акуратно перемешаиваем масу до однорідності ,виливаємо тісто у форму(у мене маленький тортик-форма 17 см) і выпекатем при 170 близько 40 хвилин. Духовку під час випічки не відкривати.
Тепер необхідно приготувати просочення. В гарячих вершках розчинити мед,потім додати коньяк.
Готовий бісквіт трохи остудити в форме.Затем дерев'яною паличкою зробити часті,глибокі проколи по всій поверхности.Залить просоченням. Дати повністю охолонути в холодильнику.
Зверху покрити торт кремом і посипати рубаними горіхами.

Вийшов дуже смачний,ароматний і смачний тортик!!!
Приємного всім чаювання)
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Віра Бекірова
Кукурудзяний бісквіт в медово-вершковою просочення.



Підкажіть будь ласка,як і скільки просочувати бісквітний корж?







Просочення для бісквітів



Безумовно, вибір просочення залежить від виду торта і ваших смакових уподобань. Пропонуємо вашій увазі кілька видів просочення бісквіта, щоб було легше визначитися.

Дуже смачна просочення
-Горілка журавлинна "Фінляндія" прозора (червону краще не брати, вона з барвником) - 50 г,
-Домашнє Повидло грушеве - 2 ст.л.,
-Вода кип'ячена холодна - 250 мл
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.

Сироп для просочення бісквітів
-Цукор - 5 ст. ложок
-Лікер, або настоянки, або Вода - 7 ст. ложок
-Коньяк - ложка
У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.

Шоколадна просочення
-Масло вершкове - 100 гр.,
-Какао - порошок-1 столова ложка ,
-Згущене молоко - пів банки
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.

Смородинова для просочення торта з варення
-0,5 склянки сиропу з смородини,
-2 столових ложки цукру,
-один стакан води.
Ця просочення йде для торта Негр в піні. Але її можна використовувати і в інших тортах у поєднанням зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

Просочення для торта
-250 г цукру,
250 мл води,
-2 ст. ложки кагору,
-1 ч. ложка лимонного соку,
-ванілін.
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.

Сироп кавовий
-Вода - 1 склянку
-Коньяк - 1 ст.л.
-Кава мелена - 2 ст.л.
-Цукор - 1 склянку
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, який ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.

Просочення із зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.

Ананасова просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Роблю на око. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, трохи коньяку для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин

Молочна просочення 1
Банку згущеного молока залити 3 склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути , і просочувати коржі дуже щедро.

Молочна просочення 2
3 ст молока довести до кипіння з 1 ст (250 мл) цукру

Лимонна просочення
1 склянку окропу + пів лимона, порізаного на дольки + 3 чайних ложки цукру + ваніль. Дала настоятися, як раз і охолов. Лимони сьела, використовувала рідина.

Апельсиновий сипроп
- дрібно нашинкованую шкірку одного апельсина
-1/2 чашки апельсинового соку
-1/4 часгки цукру
Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на медленом вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

Вишнева просочення
У чашку влити приблизно на 1/3 вишневого соку, додати 1-2 ст.л. цукру, 3-4 ст.л. коньяку і долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Кількість просочення я расчитала на багатоповерховий шар, якщо ви робите один торт, вам можливо вистачить і пів порції.
#Рецепти #Кулінарія
Просочення для бісквітів



Спекла бісквіт, а він сів. розкажіть секрет=))







при приготування бісквіта можна чимось замінити ванільний цукор?




Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.


Полуниця з вершками.

Високий білосніжний бісквіт - легкий, ніжний, ну просто "їжа янголів"! Це не вигуки, у нього дійсно таку назву: "Angel food cake". Робиться просто, легко і швидко, якщо, звичайно, у вас є потужний міксер і деякі рекомендації прийміть до відома. Рекомендують печі такий бісквіт у формі з трубою або ще її називають - кексовая форма. Я відступила від рекомендацій і пекла бісквіт в рознімної форми діаметром 20 см ... і все добре вийшло.
Бісквіт у формі 20 см виходить високий, навіть дуже...
тому форму краще взяти більше в діаметрі (22-24 см)
Білки можна поступово збирати і... заморожувати в холодильнику (у мене так і було).
У замороженому стані білки зберігаються досить довго.
Моє кількість білків у грамах.
Білок середнього яйця важить 30-35 р.
1 склянку - 240 мл

Інгредієнти:
білки від 10-12 яєць середнього розміру (у мене -290 г)
дрібний цукор - 200 г, у мене - 180 г
борошно - 1 склянка (140 г), краще ¾ склянки борошна + 2 ст.л. крохмалю
сіль - 0,5 ч. л.
лимонна кислота - 1 ч. л. з гіркою
сода - 0,5 ч. л.
лимонна цедра з одного лимона
ванільний цукор 1 ч.л.

Крем.
500-700 г холодних вершків 30% жирності і вище (для збивання)
3-4 ст.л. дуже дрібного цукру (чи за смаком)
300-400 г свіжої полуниці (як будете прикрашати)

Тісто робиться швидко, тому розігріваємо духовку до 170 С
Спочатку збиваємо білки. Вони неодмінно повинні бути кімнатної температури, а щоб трималися краще, як тільки з'являється піна, додають трохи особливого порошку, якого у нас не знайдеш, - cream of tartar. Це - натуральна фруктова кислота з сіллю. Замінюємо її лимонною кислотою з дрібкою солі.

Потім поступово, по дві столові ложки, додаємо в білки половину цукру - краще брати зовсім дрібний. Потім ванільний цукор і цедру і знову трохи збиваємо.
Цукор, що залишився змішуємо з борошном (краще суміш борошна і крохмалю), туди ж додаємо пів чайної ложки соди і з допомогою сита розсіюємо цю суміш по поверхні білків, дуже акуратно вмішуємо, як би загортаючи всередину лопаткою з довгою ручкою.

Не здумайте змащувати форму маслом. Білки бояться жиру. Кладемо тісто у форму, розрівнюємо - і в духовку, заздалегідь розігріту до 170°С. Дверцята духовки не відкривати!- білки цього не люблять.
Через 40-50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку) білковий бісквіт виходить з духовки пружний, як губка, трохи вологий, і, якщо на нього натиснути пальцем ямка тут же вирівнюється.
Щоб бісквіт не осел, перевертаємо і прямо у формі, поставивши на краєчки однакових по висоті чашок, остуджуємо.
Бісквіт не випадає: форма адже не змащена олією - і він міцно пристав до стінок. Коли охолоне, абсолютно елементарно вирізаємо його з форми ножем, звичайно ж акуратно, і розрізаємо на два коржі.

Для крему беремо холодні вершки, цукрову пудру і збиваємо на середній швидкості міксера не більше 5 хвилин.

Збірка торта.
Остиглий бісквіт розрізаємо на два коржа, промазуємо збитими вершками, вкладаємо нарізану навпіл (або за бажанням) полуницю, знову промазуємо вершками. Верхній корж і боки промазуємо знову вершками, прикрашаємо ягодами.

Мої коментарі:Я вже пекла такий бісквіт, але тільки, як і рекомендували в рецепті - у формі з трубою, форма була в діаметрі 26 см і начинка - інша. Вийшло теж замечательно.Этот ж пекла бісквіт у формі діаметром 20 см. Дно форми застелила пергаментним бумагой.Бортики форми застеляти не треба! І нічого не змащувати маслом!Бісквіт вийшов дуже високий (навіть боялася, що форми не вистачить, але марно...), тому розрізала його на три коржа.Мне знадобилося лише два коржа. Особливо прикрашати торт не стала (домашній варіант, просто до чаю)Знайшла застосування і залишився третій коржу, але це вже буде інша «історія» - інший торт.
Джерело: Спритний кухар
Автор: Валентина Пейппо
Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика