неділя, 8 грудня 2013 р.

Млинці "Царські"

Млинці "Царські"



Інгредієнти:
Молоко 0.4 л
Борошно - 240 г
Яйце куряче - 2 шт
Сметана -100 г
Ікра червона

Приготування:

Яйця з допомогою віночка змішати з половиною холодного молока і, не перестаючи збивати, всипати просіяне борошно.

Добре вимішене тісто розвести її молоком до консистенції рідкої сметани. Сіль і цукор не додаємо - від цукру горять, а сіль не завжди підходить.

Випікати тоненькі млинці. Скласти хаотично, додати жирної сметани і ікри.



Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти на 10-12 млинців:

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.

Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (покладіть її прямо на крем, щоб не було кірки) і відправте в холодильник, найменше - на 1 год, а краще на ніч.

Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.

Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.

Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.

Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу!



Пишні млинці на молоці на масляну



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

1. Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин
2. Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Пишні млинці на молоці на масляну






Пишні млинці на молоці на масляну



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:
Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тесто.Вливаем розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин.
Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.



Млинці на пиві



Інгредієнти:
Яйце куряче - 2 шт
Сіль½ - чайної ложки
Цукор-пісок - 5 грамів
Молоко - 200 мл
Борошно пшеничне - 160 грамів
Пиво світле - 250 мл
Рослинна олія - 30 мл
приготування:
1)Яйця злегка збийте виделкою з сіллю і цукром.
2)Додайте молоко.
3)Просійте в миску борошно, ретельно перемішайте, щоб не було грудок.
4)Додайте в тісто пиво і рослинне масло, перемішайте до однорідності.
5)Розігрійте сковороду на середньому вогні, злегка змастіть маслом для першого млинця. Наливайте тісто на сковороду тонким шаром, нахиляючи її в різні сторони, щоб тісто рівномірно розподілилася. Смажте з обох боків до рум'яного, золотисто-коричневого кольору.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Млинці на пиві
Млинці на пиві
Млинці на пиві
Млинці на пиві
Млинці на пиві
Млинці на пиві






Млинчики «Сюзетт»



Інгредієнти:

100г борошна
100г цукрової пудри
3 шт. апельсини
1 шт. яйце
300мл молока
25г топленого вершкового масла
1шт. лимон
50мл куантро
90г вершкового масла
30мл коньяку
У чашці з'єднуємо борошно, цукрову пудру (25г) і цедру 1 апельсина. В середину суміші розбиваємо яйце. Починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи половину молока. Розмішуємо до повного зникнення грудочок. Вливаємо молоко, що залишилося і розтоплене масло.
Добре перемішуємо і залишаємо тісто на півгодини відпочити. По консистенції воно повинно вийти як вершки. Випікаємо млинці, вони повинні бути невеликими за діаметром.
Для приготування соусу змішуємо апельсиновий і лимонний соки, лимонну цедру і лікер.
Виливаємо суміш у холодну сковорідку, додаємо цукрову пудру і, помішуючи, нагріваємо на повільному вогні до розчинення пудри. Потім додаємо вершкове масло. Розмішуємо до повного розчинення масла і варимо ще 3-4 хвилини при невеликому кипінні.
Млинець викладаємо в соус, купаємо його з усіх сторін, складаємо вчетверо і відсуваємо до краю сковороди. Потім наступний, і так 4 штуки.
Додаємо вогонь і прогріваємо млинці 1 хвилину. Потім збризкуємо млинці коньяком і підпалюємо з допомогою довгої сірника або свічки - фламбируем. Відразу ж знімаємо з плити. Теплі млинці викладаємо на тарілку.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика