Пудинг з авокадо і ківі з лаймом.
Фруктовий десерт дієтичний пудинг з авокадо і ківі з лаймом. Смачний легкий простий швидкий пудинг в домашніх умовах.
Рецепт дивіться в нашій групі про здоровий спосіб життя по цьому посиланню: http://vk.com/academy_healthy?w=wall-46732729_4035
Парфе з авокадо і грейпфрута.
Інгредієнти для 1 порції:
1/2 авокадо,
1 грейпфрут,
1/2 ст. нежирного йогурту,
пастеризовані білки 2 яєць,
1 ч. л. меду,
1/2 ст. молока,
1 ч. л. чистого екстракту ванілі.
1. Спочатку потрібно добути м'якоть грейпфрута, як показано у відео за посиланням.
2. Потім змішуємо всі інгредієнти, крім грейпфрута, у блендері.
3. Тепер викладаємо шарами шматочки грейпфрута і суміш з авокадо.
4. Прикрасити парфе можна йогуртом і листочками м'яти.
Крекери з сьомгою і авокадо
Продукти:
- 1 авокадо
- 100г слабосоленої сьомги (нарізка)
- солоний крекер
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1-2ч.л. рослинного масла
- сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
Авокадо очистити, видалити кісточку і збити у блендері з лимонним соком і рослинним маслом (краще без запаху). Приправити сіллю, перцем і перемішати. Якщо у вас цілий шматок риби, наріжте його тонкими пластинками.
На крекер викласти по 1 ч.л. пасти з авокадо і зверху шматочок сьомги, скрученої рулетиком у вигляді трояндочки.
Роли з авокадо, лососем і огірком
Інгредієнти:
500 р рису
50 мл рисового оцту
30 г цукру
10 г солі
5 листів норі
1 довгий парниковий огірок
1 авокадо
200 г слабосоленого лосося
васабі
маринований імбир
соєвий соус
Для приготування ролів необхідно:
Бамбуковий килимок (макісу або суші-мат). Без нього якісно згорнути рол практично неможливо.
Широка неметалічна ємність для змішування і охолодження рису.
Плоска дерев'яна лопатка.
Мисочка з водою. Рис для суші дуже клейкий і легко прилипає до рук. Тому в процесі приготування ролів перед тим, як брати рис, руки потрібно кожен раз змочувати водою.
Готовий рис перекладаємо в широку неметалічну посуд, рівномірно поливаємо оцтової сумішшю і починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою.
Готуємо начинку. Огірок очистити від шкірки, вирізаємо насіння і нарізаємо на тонкі полоски.Рыбу теж нарізаємо на смужки
Рис розкладаємо на норі шаром близько 3-5 мм.Ребром долоні робимо невеликий довгий жолобок посередині розкладеного рису. Злегка змащуємо його васабі. Кладемо в жолобок начинку (лосось+огірок або лосось+авокадо)
Починаємо згортати. Великими пальцями обох рук піднімаємо край килимка разом з норі, при цьому притримуючи вказівними і середніми пальцями начинку. Згинаємо килимок під прямим кутом по лінії, на якій лежить начинка
Акуратно загортаємо піднятий край килимка разом з норі і рисом вниз, щоб рис на протилежних торцях стикнувся. Далі піднімаємо край килимка і доворачиваем рол, щоб вільна від рису смужка норі прилягала до ролу внапуск
Закручуємо рол в килимок і трохи стискаємо руками, щоб ущільнити рис. Але не тисніть надто сильно інакше а) рис може занадто сильно утрамбоваться і роли вийдуть несмачними і занадто клейкими, б) з торців вилізе начинка
Ріжемо на 6 шматочків. Щоб рис не прилипав до ножа, перед кожним розрізанням занурюємо вістря у воду і перевертаємо ніж, щоб краплі пробігли по ріжучій кромці. Подаємо роли з імбиром, васабі і соєвим соусом
Роли з лососем і авокадо.
Інгредієнти на 6 порцій:
500 р рису
50 мл рисового оцту
30 г цукру
10 г солі
5 листів норі
1 довгий парниковий огірок
1 авокадо
200 г слабосоленого лосося
васабі
маринований імбир
соєвий соус
Немає коментарів:
Дописати коментар