неділя, 1 грудня 2013 р.

Катаеф - арабські млинці з заварним кремом

Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти на 10-12 млинців:

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:
1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.
2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (покладіть її прямо на крем, щоб не було кірки) і відправте в холодильник, найменше - на 1 год, а краще на ніч.
3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.
4. Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.
5. Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.
6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу!
Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Приготування:
1. Збити яйця з сіллю і цукром.
2. Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. 3. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
4. Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. 5. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
6. Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
7. Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Заварні млинці на кефірі






Лимонні млинці.



Дуже яскравий лимонний аромат, підходять як для солодких начинок, так і для несолодких, з рибою та ікрою.

Час приготування: 45 хвилин
Порцій: 20 шт.

Вам буде потрібно:

20 шт діаметром 19 см

200 г пшеничного борошна
600 мл молока
2 середніх курячих яйця
1,5 ст. л. цукрового піску (без гірки)
цедра 1 лимона (подрібнити)
2 ст. л. лимонної горілки
3 ст. л. рослинної олії
1/4 ч. л. морської солі

Приготування:
1. Яйця, сіль і цукор збити віночком в зручній мисці.
2. Додати молоко, подрібнену цедру лимона і лимонну горілку, перемішати.
3. Продовжуючи розмішувати віночком, поступово додати просіяне борошно.
4. Заважати до тих пір, поки не зникнуть всі грудки, і тісто не стане нагадувати по консистенції дуже рідку сметану. Дати тісту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
5. Додати рослинне масло, ще раз перемішати.
6. Сильно розігріти сковороду, змастити її невеликою кількістю рослинного масла.
7. Влити на сковороду 1 ополоник тесту. Підняти її над вогнем і швидким круговим рухом рівномірно розподілити тісто по всій поверхні сковороди.
8. Через 35-40 секунд широкої лопаткою акуратно перевернути млинець на іншу сторону.
9. Готувати ще 12-15 секунд. Перекласти готовий млинець на тарілку, і продовжити пекти млинці,
поки не буде використане все тісто.

Приємного апетиту!
Лимонні млинці.
Лимонні млинці.



Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Приготування:
1. Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
2. Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
3. Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
4. Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
5. Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці






Млинці з сиром і сухофруктами



Для млинців:
Молоко - 1.5ст
Окріп - 0.5ст
Яйця - 3шт.
Цукор - 2ст.л
Сіль - на кінчику ч.л.
Раст. масло - 2ст.л.
Борошно - по консистенції тесту
Для начинки:
Творог0%
Сухофрукти(курага, чорнослив, родзинки)
Мед

Приготування:
1. У миску влити 1 ст. молока, вбити яйця, додати цукор, сіль, раст. масло і поступово всипаючи борошно, довести тісто до однорідної консистенції густої сметани, потім 0.5 ст. молока розвести окропом і влити в тісто - воно повинно бути рідким (якщо треба додати ще трохи рідини) - все добре перемішати.
2. Смажити млинці на добре розігрітій сковороді з невеликою кількості раст. масла.
3. У сир додати мед, добре перемішати або збити блендером.
4. Сухофрукти добре промити і розпарити, дрібно нарізати, вмішати їх в сир.
5. Готові млинчики перекласти сирною начинкою - начинки покласти багато - адже вона смачна і корисна!
6. При подачі полити гарячим розтопленим вершковим маслом або сметаною.
Дуже смачний, ситний сніданок! Приємного чаювання!
Млинці з сиром і сухофруктами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика