Медовий бісквіт
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.
Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
- Альтернативний спосіб приготування: -
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насипаємо трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Приємного Вам чаювання!
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Інгредієнти:
Звичайний бісквіт (домашній або купувальний)
Вершки для збивання - 470 мл
Цукор - ¼ склянки
Ягоди і фрукти
Цедра лимона
Помадка:
Цукор - ¾ склянки
Вершкове масло - 4 столові ложки
Яйце - 2 шт
Крохмаль - 1 столова ложка
Сік 1 лимона
Молоко - ½ склянки
Щіпка солі
Приготування:
Помадка:
У каструлі нагрійте молоко, довівши майже до кипіння. В цей час змішайте в міксері масло кімнатної температури і цукор. Додайте крохмаль. Поступово влийте молоко, сік лимона і всипте щіпку солі. Поверніть збиту масу назад у каструльку і готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи, до загустіння 5-7 хвилин. Остудіть перед використанням.
Збийте вершки міксером до стійких піків. Всипте цукор і збийте ще близько 30 секунд. Бісквіт розрізати на 3 шари. Промажте збитими вершками і лимонної помадкою між кожним шаром. Прикрасьте збитими вершками, ягодами, фруктами і лимонною цедрою.
Смачного Вам настрою!
Бісквіт, який завжди виходить!;)
Повинна зізнатися, що я до свого сорому ще ні разу в житті не пекла бісквіт - я їх чомусь боялася Це був мій перший раз. Бісквіт вийшов просто відмінний - м'який і повітряний. При складанні торта можна бісквіт не просочувати. Так що всім, у кого спостерігаються проблеми з бісквітом або боязнь його, або якщо вам просто потрібен дуже хороший і перевірений рецепт!
Інгредієнти:
Масло вершкове - 300 г
Цукор - 350 г
Сіль (Щіпка)
Яйце куряче - 6 шт
Борошно пшеничне - 300 г
Крохмаль - 100 г
Розпушувач для тіста ((15г)) - 1 пакет.
Молоко (3,5%) - 100 мл
Приготування:
Масло з цукром і сіллю збити до пишноти.
По одному забивати яйця, не перестаючи збивати.
Борошно перемішати з крохмалем і розпушувачем, і додавати по черзі з молоком до яєчно-масляною масою.
Форму застелити папером і змастити маслом дно.
Вилити тісто і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Дістати, дати охолонути і розрізати на коржі.
Це кількість продуктів розрахована на форму 32Х38см, я отримане тісто поділила навпіл і випікала в 2 заходу у формі 26см - в результаті вийшло 4 коржа.
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Немає коментарів:
Дописати коментар