середа, 11 грудня 2013 р.

Біляші по ГОСТУ

Біляші по ГОСТУ



Інгредієнти
тісто
-борошно в.с. 605 г
-дріжджі сухі-7 г (2ч.л.)
-сіль 10 г
-цукор 39 р
-вода 332 г
-маргарин столовий (раст.масло) 20 г
начинка
-м'ясо 650 г
-цибуля ріпчаста 150 г
-сіль 10 г
-чорний перець щедро
-вода крижана 80 г

Спосіб приготування
1. Це пиріжки з кіоску, один в один! Скоринку ось цю тоненьку, м'яку, найсмачнішу, впізнаєте?
2. Замісити тісто з усього, крім маргарину, воду взяти теплу 36-37С.
3. Промесить 5-7 хвилин, потім додати розм'якшений маргарин і вимішувати поки не буде відставати від стінок чаші.
4. Тісто виходить липковатое. накрити плівкою, поставити бродити на 3-4 години при Т 35-40С. Обім'яти 2-3 рази за час бродіння.
5. Приготувати начинку - м'ясо пропустити через м'ясорубку з звичайної гратами, додати дрібно порізану цибулю (можна пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом), сіль, перець, крижану воду і вимісити.
6. Тісто розділити на шматочки по 55г - 18 штук.
7. При обробленні руки та інвентар змащувати олією (присипати борошном не можна, вона буде горіти в жиру при смаженні).
8. Скачати в кульки, викладати на відстані 5 см один від одного на змащений олією стіл, залишити на 5 хвилин.
9. Потім перевернути кульки дном вгору і пальцями розтягнути в невеликі коржі. Викласти начинку (по 44 г), защипить, дати расстойку.
10. Рослинна олія розігріти в сковороді з високими бортами до Т=180-190С. смажити 7 хвилин - 2 хв на стороні з защипами, 2 - на гладкій, ще 2 - на боці з защипами, і 1 - на гладкою.
11. Викласти на паперові або вафельні рушники, накрити рушником, щоб отмякли.
Готове!
Біляші по ГОСТУ



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!
Біляші






БІЛЯШІ



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
От і все!!!

Приємного апетиту!
БІЛЯШІ



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження

Приготування:

Дріжджі лежали в морозильнику, тому їм знадобиться час розтанути. Дріжджі розпустила в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрила рушником і поставила їх в тепле місце.

Для приготування фаршу використовувала приблизно 500 г яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізала. Лук нарізала маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі придушила в ступці.

Змішала нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчила.

Готовий фарш накрила тарілкою і прибрала на 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.

В дріжджі ввела 250 мл теплого мацоні+просіяне борошно і замісила м'яке, не липнущее до рук тісто. Переклала тісто в миску, змащену олією. Накрила його рушником і поставила в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три рази

Я проколола, обложила тісто, скачати його в кулю. Загорнула в плівку, прибрала в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі

Тісто расстоялось, змастила поверхню столу соняшниковою олією. Розділила тісто на 2 частини. Одну частину прибрала в холодильник, іншу скачала в "ковбаску", відривала від неї невеликі шматки, скатывала з них кульки вагою 60г. Накрила харчової пленк

поставила ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розминала корж, всередину якої складала дві ложки фаршу. Краї скріплювала, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.

Даю заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку наливаю соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановлюю середній вогонь, опускаю біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевертаю

В отвір наливаю ложку киплячого масла. Готові біляші викладаю на тарілку. Як бачите, жодного "надлишку" масла на них немає.
Біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика