вівторок, 31 грудня 2013 р.

Ледачі біляші

Ледачі біляші



Інгредієнти:

Для тіста:
- 2 склянки кефіру
- 0,5 ч. ложки соди
- 0,5 ч. ложки солі
- 0,5 ч. ложки цукру
- борошно до отримання густоти тесту, як для оладок
Для начинки:

- фарш м'ясний
- цибуля
- часник
- сіль, перець
- за бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Приготування:

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 400 гр. пшеничного борошна
- 1 яйце
- 250 мл мацоні
- 75 мл води
- 1/3 палички дріжджів
- 1/2 ч. ложки солі
- 1 ч.л. цукру
Для фаршу:
- 500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
- 2 середні цибулини
- сіль, перець
- Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
Приготування:
Дріжджі лежали в морозильнику, тому їм знадобиться час розтанути. Дріжджі розпустила в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрила рушником і поставила їх в тепле місце.
Для приготування фаршу використовувала приблизно 500 г яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізала. Лук нарізала маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі придушила в ступці.
Змішала нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчила.
Готовий фарш накрила тарілкою і прибрала на 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
В дріжджі ввела 250 мл теплого мацоні+просіяне борошно і замісила м'яке, не липнущее до рук тісто. Переклала тісто в миску, змащену олією. Накрила його рушником і поставила в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три рази.
Я проколола, обложила тісто, скачати його в кулю. Загорнула в плівку, прибрала в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі.
Тісто расстоялось, змастила поверхню столу соняшниковою олією. Розділила тісто на 2 частини. Одну частину прибрала в холодильник, іншу скачала в "ковбаску", відривала від неї невеликі шматки, скатывала з них кульки вагою 60г. Накрила харчової пленк.
Поставила ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розминала корж, всередину якої складала дві ложки фаршу. Краї скріплювала, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Даю заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку наливаю соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановлюю середній вогонь, опускаю біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевертаю.
В отвір наливаю ложку киплячого масла. Готові біляші викладаю на тарілку. Як бачите, жодного "надлишку" масла на них немає.






Біляші



Інгредієнти:

для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.

для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;

Приготування:

1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.

2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.

3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін.
Біляші
Біляші



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!
Біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика