субота, 21 грудня 2013 р.

Аджика

Аджика



Серед східних приправ, які ми часто використовуємо великою пошаною користується аджика. Люди часто її купують в магазинах і супермаркетах. Але навіщо ходити далеко, якщо є свій город. Давайте спробуємо приготувати аджику своїми силами.

Інгредієнти:
- 2,5 кг томатів
- 1 кг солодкого перцю
- 1 кг кислих яблук (антонівка)
- 1/2 кг моркви
- 200 гр часнику
- 2-3 стручків гіркого перцю
- 50 гр оцту
- 1/2 склянки цукру
- 250 гр соняшникової олії
- додаємо сіль за смаком

Зазначені маси спецій підходять для виготовлення 5 півлітрових банок аджики.

Приготування:

1. Всі овочі прокручуємо через м'ясорубку і варимо півтори години в каструлі, постійно помішуючи.
2. Часник додати в самому кінці.
3. Розкласти по стерильним банкам і закатати.

Приємного апетиту!
Аджика



Аджика "Вогник"



Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.

Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка). Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика "Вогник"






Аджика "Вогник"



Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.

Приготування:
1. Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка).
2. Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи.
3. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика "Вогник"



Гостра Аджика з кабачків.


Дуже смачна!

Інгредієнти:
- 5 кг кабачків
- 200 грам часнику
- 1 кг солодкого червоного перцю (бажано великих і соковитих)
- 500 грам гіркого перцю
- 1 кг яблук
- 1 кг моркви
- 0,5 л рослинного масла
- 5 столових ложки 6% оцту
- 3 пучка зелені (петрушка - 2, кріп -1)
- 150-200 грам цукру
- 100 грам солі

Очистити перець і часник пропустити через м'ясорубку
Помити кабачки і пропустити через м'ясорубку (бажано пропустити отриману масу ще раз через м'ясорубку)
Перемолоти гіркий перець
Через крупну тертку натираю яблуко і моркву і додаю в загальну масу овочів.
Додаю масло, оцет і дрібно нарізану зелень.
Варити мінімум 1,5 години (до 2-х, побачите по густоті отриманої маси)
Розкладаю в заздалегідь приготовлені простерилізовані банки і під кришечку ложу на 0,5 банку - 1 ч.л. оцту
Якщо ви плануєте її їсти найближчим часом закрити капроновими кришками і поставити в холодильник.
На це кількість продуктів у мене виходить в середньому 12-14 0,5 літрових баночок.

Приємного апетиту!
Гостра Аджика з кабачків.






Аджика



Вам буде потрібно:

2,5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого червоного перцю
100 г гіркого перцю
150-200 г цукру
1/4 склянки солі
150 г раст. масла
200 г часнику
зелень (петрушка, кріп)

Приготування:

1. Натріть моркву на середній тертці.

2. Помідори помийте, поріжте навпіл.

3. Перці очистіть від насіння і розрізати на 4 частини, гіркий перець і часник.

4. Перемолите всі овочі в м'ясорубці.

5. Вилийте в каструлю і варіть 1,5 години.

6. Через 1,5 години додайте олію, цукор, сіль і зелень.

7. Варіть ще 30 хвилин.

Приємного апетиту!

#соуси@cooklove
Аджика



Зелена аджика



Інгредієнти:

650-700 г зеленого гострого перцю (бажано зелений)
150 г кінзи
130 г зелені селери
130 г кропу
130 г петрушки
20 г мелених насіння коріандру
3 чт ложки солі
2 головки часнику
2 зелених болгарських перцю
4 чт ложки білого винного оцту

Приготування:

1. Перець і зелень перемити
2. У перцю видалити насіння і плодоніжку, часник почистити, крупно порубати зелень
3. Зелень, перець і часник пропустити через м'ясорубку 4-5 разів
4. Додати мелений коріандр, сіль і оцет. Перемішати. Аджика повинна бути трохи солонуватою
5. Банки промити і прогріти в духовці
6. Аджику скласти в підготовлені банки. Зберігати в холодильнику

#закуски@cooklove
Зелена аджика






Аджика"Ніжна"..


5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого перцю
1 кг яблук(кислих)
2 стручки гіркого перцю
200 гр-500 гр часнику(за бажанням)
0,5 л рослинної олії
1 ст цукру
сіль за смаком
200 мл оцту 9%
Вихід приблизно 22-0,5 літрових баночок
-Овочі промити,очистити і пропустити через мясорубку.Чеснок окремо.
-Додати сіль,цукор,оцет і масло-варимо 2 години на повільному вогні,помішуючи)
-Потім часник.
-Кип'ятимо ще 30 хвилин і можна закочувати.
-Укутати,залишити до повного охолодження(на добу)
Приємного апетиту!!!!
Аджика"Ніжна"..
Аджика"Ніжна"...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика