Бісквітний торт з сирною прошарком і желе
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 1 пачка желе
- 1 пачка желатину
- 400 гр. солодкого сиру
- 200 мл вершків 10-15 %
- фрукти - мандарини, виноград, лимон, карамбола, ківі...
Приготування:
Випікати бісквіт за моїм рецептом. Тепер приготуйте торожную масу змішайте сирок з вершками. Пачку желатину розведіть у склянці гарячої води і не даючи йому довго думати, тільки охолодивши, влийте в сирну масу.
Ось тепер дайте йому кілька «подумати» - коли маса почне гуснути, викладіть її на бісквіт і швиденько в холодильник, нехай загусне остаточно. Тепер викладіть на пташине молоко підготовлені фрукти і залийте склянкою кольорового желе. Коли застигне - торт готовий!
Рецептом поділилася Miss Tagui
Бісквітний торт "Єлизавета"
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків.
Починаємо збивати білки міксером до піни. Повільно, по одній ложці додаємо цукор, збиваємо до білої, щільної маси.
Жовтки злегка збийте вінчиком і по ложці додайте в білкову масу при цьому продовжуйте збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти борошно з ваніліном, обережно вимішуючи масу ложкою у напрямку знизу вгору.
Форму для випічки змастити маслом, вилити тісто поставити в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт злегка остудіть, перевернути на грати і нехай постоїть 3-4 години ( я його пекла пізно ввечері і залишила на ніч)
Розрізати бісквіт на 3 пласта, кожен пласт змастити кремом, прикрасити як Вам більше подобається.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним.
Для крему нам потрібно
1 жовток,
50г води,
1 банку згущеного молока - це все для сиропу,
а також 400г масла,
пакетик ванільного цукру
спочатку змішати жовток з водою, а потім вже додавати згущене молоко.
Потім суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, домагаючись згущення. Якщо боїтеся - використовуйте водяну баню. Уварений сироп охолоджуємо і додаємо в попередньо збите з ванільним цукром масло. Додавати треба потроху, щоразу збиваючи.
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"
Інгредієнти:
Бісквіт:
цукор - 1 склянка;
борошно - 1 склянка;
яйце - 4 шт.;
ванілін - на кінчику ножа.
Крем:
жовток - 2 шт.;
вода - 50 г;
згущене молоко - 1 банка;
вершкове масло - 400 г;
Приготування:
Готуємо бісквіт:
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.
Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.
Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.
Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).
Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.
Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.
Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.
Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.
Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...
Приємного апетиту!
Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Полуничний бісквітний торт
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Яйце - 6 шт
Цукор - 1 склянка
Вода - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 1 склянка
Сіль - ¼ чайної ложки
Свіжа полуниця - 950 м (8-9 шт залиште для прикраси)
Нарізаний мигдаль - 2 склянки
Ромовий сироп:
Вода - 1 стакан
Цукор - 1 склянка
Ром - ¼ склянки
Збиті вершки:
Холодні жирні вершки - 3 склянки
Цукрова пудра - ½ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Приготування:
В 2 різних мисках відокремте білки від жовтків. Збийте жовтки до густої світло-жовтої маси.
Поступово всипте цукор, додайте воду і ванілін, борошно.
В окремій мисці збийте білки з дрібкою солі до повітряних піків.
Введіть білки в основну масу і акуратно перемішайте тісто.
Розлийте рівномірно по 2 приготованим круглим формам для торта і випікати при 160 градусах близько години до золотисто-коричневого стану. Перевірити на готовність зубочисткою.
У невеликій каструлі розведіть цукор у воді і варіть на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і тримайте ще близько 5 хвилин на вогні. Зніміть з плити, додайте ром, перемішайте. Остудіть.
Збиті вершки:
В чаші для міксера на середній швидкості збийте вершки. Як тільки вони почали густіти, додайте пудру і ванілін. Трохи збільште швидкість і збийте до стійкої піни.
Викладіть на блюдо перший корж і змастіть його ромовим сиропом. Викладіть частину збитих вершків, розподіліть рівномірно, розкладіть нарізану полуницю і закрийте ще однією порцією вершків.
Покладіть другий корж і також змастіть його сиропом.
Рясно змастіть вершками весь торт зверху і трохи з боків. По боках також «приклейте» мигдаль.
Залишився крем викладіть в кондитерський мішок і зробіть кілька троянд. Залишилися 8-9 клубник викладіть поверх трояндочок. Нарізайте і подавайте до столу.
Немає коментарів:
Дописати коментар