пʼятниця, 13 грудня 2013 р.

БІСКВІТ НА КЕФІРІ

БІСКВІТ НА КЕФІРІ


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.

Яку їжу людина не їв, хоч саму вітамінізовану і збалансовану, але без цукру він прожити не зможе. Масова відмова від солодощів веде людство до повального отуплению. Тому, плюньте на все і їжте цукор, тому що для схуднення потрібно знижувати загальне споживання калорій, а не відмовлятися від необхідних продуктів. І тим, хто послухав мого прохання, цей кулінарний рецепт бісквіта на кефірі повинен дуже сподобатися. Як самостійна випічка до кави і як основа для будь-якого торта.
Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою
БІСКВІТ НА КЕФІРІ



Швидкий бісквіт до чаю



Інгредієнти:

●Яйце куряче - 2 шт
●Молоко - 10 ст. л.
●Масло рослинне - 4 ст. л.
●Какао порошок - 3 ст. л.
●Цукор - 8 ст. л.
●Борошно пшеничне - 6 ст. л.
●Розпушувач тіста - 1 ч. л. (або сода, погашена оцтом)

Приготування:

1. Збиваємо яйця з цукром.
2. Додаємо какао і акуратно перемішуємо.
3. До шоколадної суміші додаємо борошно і розпушувач тіста і все ретельно перемішуємо.
4. До отриманої досить густого тесту додаємо рослинне масло і молоко, добре вимішуємо.
5. Виливаємо тісто у форму змащену маслом (примітка - я використовувала звичайну ємність для підігріву в мікрохвильовці, пластикову, без змазування маслом) і відправляємо в мікрохвильову піч на максимальну потужність (примітка - у мене потужність 850, готувався 4 хвилини). Якщо потужність 1000, то на 3 хвилини, якщо 800 - то на 3,5 хвилини.
6. Через 4 хвилини у нас виходить ось такий чудовий бісквіт :)
Швидкий бісквіт до чаю






Просочення для бісквітів



Безумовно, вибір просочення залежить від виду торта і Ваших смакових уподобань. Пропонуємо Вашій увазі кілька видів просочення бісквіта, щоб було легше визначитися))

Сироп для просочення бісквітів
-Цукор - 5 ст. ложок
-Лікер, або настоянки, або Вода - 7 ст. ложок
-Коньяк - ложка
У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.

Дуже смачна просочення
-Горілка журавлинна "Фінляндія" прозора (червону краще не брати, вона з барвником) - 50 г,
-Домашнє Повидло грушеве - 2 ст.л.,
-Вода кип'ячена холодна - 250 мл
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.

Шоколадна просочення
-Масло вершкове - 100 гр.,
-Какао - порошок-1 столова ложка ,
-Згущене молоко - пів банки
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.

Смородинова для просочення торта з варення
-0,5 склянки сиропу з смородини,
-2 столових ложки цукру,
-один стакан води.
Ця просочення йде для торта Негр в піні. Але її можна використовувати і в інших тортах у поєднанням зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

Просочення для торта
-250 г цукру,
250 мл води,
-2 ст. ложки кагору,
-1 ч. ложка лимонного соку,
-ванілін.
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.

Сироп кавовий
-Вода - 1 склянку
-Коньяк - 1 ст.л.
-Кава мелена - 2 ст.л.
-Цукор - 1 склянку
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, який ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.

Просочення із зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.

Ананасова просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Роблю на око. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, трохи коньяку для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин

Молочна просочення 1
Банку згущеного молока залити 3 склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути , і просочувати коржі дуже щедро.

Молочна просочення 2
3 ст молока довести до кипіння з 1 ст (250 мл) цукру

Лимонна просочення
1 склянку окропу + пів лимона, порізаного на дольки + 3 чайних ложки цукру + ваніль. Дала настоятися, як раз і охолов. Лимони сьела, використовувала рідина.

Апельсиновий сипроп
- дрібно нашинкованую шкірку одного апельсина
-1/2 чашки апельсинового соку
-1/4 часгки цукру
Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на медленом вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

Вишнева просочення
У чашку влити приблизно на 1/3 вишневого соку, додати 1-2 ст.л. цукру, 3-4 ст.л. коньяку і долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Кількість просочення я расчитала на багатоповерховий шар, якщо ви робите один торт, вам можливо вистачить і пів порції.
Просочення для бісквітів



Медовий бісквіт



Інгредієнти:

Яйця − 3 шт.
Цукрова пудра − 70 гр.
Рідкий мед − 1 ст.л.
Борошно пшеничне − 120 гр.
Варена згущене молоко − 300 гр.
Вершкове масло − 100 гр.
Волоські горіхи − 1 ст.
Білий шоколад − 150 гр.

Приготування:

Бісквіт, приготований на медовій основі, виходить особливо пишним і високим, тому що завдяки меду тісто при збиванні добре збільшується в обсязі.

1. Змішати яйця, рідкий мед і цукрову пудру. Збивати міксером до тих пір, поки маса не збільшиться в 3-4 рази і не посвітлішає.

2. Додати просіяне борошно. Перемішати, піднімаючи тісто знизу вгору.

3. Тісто вилити у форму для випічки і поставити в розігріту до 180 гр. духовку. Готовність бісквіта перевіряти дерев'яною шпажкою.

4. Бісквіт повністю охолодити. Гострим ножем розрізати на 2 частини.

ДЛЯ КРЕМУ:

- згущене молоко проварити на водяній бані 1 годину;
- додати м'яке вершкове масло і збити до одержання пишної маси;
- горіхи подрібнити і додати в крем.

Нижній корж просочити кремом і накрити верхньою частиною. Верх торта рівномірно намазати залишилися кремом.
Медовий бісквіт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика