вівторок, 24 грудня 2013 р.

Млинці з полуничним варенням

Млинці з полуничним варенням



Інгредієнти:
- 130 гр борошна
- 2 яйця
- 125 мл молока
- 125 мл теплої води
- 50 гр цукру
- щіпка солі
- 180 мл полуничного варення або джему
- олія для смаження

Спосіб приготування:
- Збити яйця з дрібкою солі
- Додати цукор збити, потім додати молоко - збити
- Додати борошно - перемішати
- Додати воду ( додавати потроху, щоб тісто не стало занадто рідким)
- Посмажити млинці з двох сторін
- Змастити млинці полуничним варенням або полуничним джемом, скачати в рулетик
- Подавати зі збитими вершками

Приємного апетиту!



Американські млинці або панкейкі



Інгредієнти:

- склянка молока
- склянка борошна
- 3 яйця
- 2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- розпушувач для борошна
- 2 столові ложки рослинної олії

Приготування:

Білки відокремити від жовтків і відставити у бік. У мисці міксером змішати молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач. В окремому посуді збити білки і ложкою акуратно, НЕ МІКСЕРОМ! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним. Додати 2 ложки олії, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто. Головне не позіхати і під-час перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тесто.Едим з варенням чи сметаною. Млинці складаються стопкою на тарілку.
Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити на мед, джем або шоколадний соус.
Американські млинці або панкейкі



Млинці з заварним кремом



Інгредієнти:
Для млинців:

500 мл молока
200 г борошна
2 яйця
2 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. цукру
1 пакетик розпушувача
сіль
ванілін

Для заварного крему:

2,5 скл. молока
3 ст.л. борошна
1 склянка цукру
2 яйця
70 гр вершкового масла
Кокосова стружка для прикраси (за бажанням)

Приготування:

Приготуйте млинці по цьому рецепту або вашим улюбленим рецептом) Заварний крем у мене залишився після приготування торта, приготувати його нескладно, от рецепт заварного крему.
Отже, все готово і тепер можна приступити до приготування млинчиків з заварним кремом. Млинець викладаємо на дощечку і обрізаємо з двох сторін. На край млинця викладаємо 2-3 ложки крему, трохи розподіляємо його по блинчику, але основна частина крему повинна залишитися на краю. Акуратно згортаємо млинці в трубочку.
Таким чином звертаємо всі млинці і акуратно складаємо їх на тарілку.
Посипте млинці кокосовою стружкою.
Млинці з заварним кремом






В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.

Приготування:
1. Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.
2. Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.
3. Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
4. Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:
5. Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.
6. Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину "конвертиком" і скачати на четверту сторону рулетом.
7. Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.
8. Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.
9. Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Млинці з лаваша на сніданок.



Інгредієнти
1 червоний перчик
лаваш
150-200 гр сиру
кріп
2-3 зубчики часнику

Спосіб приготування
Перчик нарізати невеликий соломкою (не більше 1,5 см в довжину) або кубиками.
Кріп дрібно порізати.
Часник видавити через прес.
Сир натерти на тертці. Змішати перець, кріп, часник, сир.
Лаваш нарізати прямоугольничками приблизно 10*20 див. Уздовж короткого краю викладаємо трохи нашої начинки (можна на 1-1,5 см не доходити до верхнього і нижнього краю (щоб сир не розтікся). Згорнути трубочкою.
Викласти наші млинці на нагріту сковороду з рослинним маслом.
Обсмажити 2-3 хвилини з кожного боку, поки наші млинці не придбають красиву золотисту хрустку скоринку.
Приємного апетиту!
Млинці з лаваша на сніданок.






Млинці з лаваша на сніданок.



Інгредієнти
1 червоний перчик
лаваш
150-200 гр сиру
кріп
2-3 зубчики часнику

Спосіб приготування
Перчик нарізати невеликий соломкою (не більше 1,5 см в довжину) або кубиками.
Кріп дрібно порізати.
Часник видавити через прес.
Сир натерти на тертці. Змішати перець, кріп, часник, сир.
Лаваш нарізати прямоугольничками приблизно 10*20 див. Уздовж короткого краю викладаємо трохи нашої начинки (можна на 1-1,5 см не доходити до верхнього і нижнього краю (щоб сир не розтікся). Згорнути трубочкою.
Викласти наші млинці на нагріту сковороду з рослинним маслом.
Обсмажити 2-3 хвилини з кожного боку, поки наші млинці не придбають красиву золотисту хрустку скоринку.
Приємного апетиту!
Млинці з лаваша на сніданок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика