неділя, 8 грудня 2013 р.

Млинці на пиві

Млинці на пиві



Інгредієнти:
Яйце куряче - 2 шт
Сіль½ - чайної ложки
Цукор-пісок - 5 грамів
Молоко - 200 мл
Борошно пшеничне - 160 грамів
Пиво світле - 250 мл
Рослинна олія - 30 мл
приготування:
1)Яйця злегка збийте виделкою з сіллю і цукром.
2)Додайте молоко.
3)Просійте в миску борошно, ретельно перемішайте, щоб не було грудок.
4)Додайте в тісто пиво і рослинне масло, перемішайте до однорідності.
5)Розігрійте сковороду на середньому вогні, злегка змастіть маслом для першого млинця. Наливайте тісто на сковороду тонким шаром, нахиляючи її в різні сторони, щоб тісто рівномірно розподілилася. Смажте з обох боків до рум'яного, золотисто-коричневого кольору.



Млинці з сирною начинкою



Інгредієнти:
Млинці:
Яйце - 4 шт
Борошно - 1 склянка
Цукор - 1/3 склянки
Молоко - ¾ склянки
Вода - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі
Рослинна олія для смаження

Начинка:
Сир рікотта - 200 г
Вершковий сир - 220 г
Цукор - ¼ склянки
Жовток - 1 шт
Сік лимона - 2 чайних ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі

Змішайте всі інгредієнти для млинців і збийте до однорідної маси без грудочок. На розпеченій сковороді на рослинному маслі обсмажте тонкі млинці з одного боку до золотистої скоринки (з другої сторони не обсмажуйте!).
Для начинки викладіть інгредієнти в миску і розімніть вилкою. Консистенція повинна бути однорідною, але з грудочками.
Викладіть 3 столових ложки начинки на обсмажену сторону млинця і поверніть конвертиком. Повторіть з рештою млинцями і начинкою. Обсмажте складені млинці з обох сторін до хрусткої золотистої скоринки на сковорідці.



Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
(можна подати і так)
Зображення
Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.






Смачні млинці на кефірі.



Нам знадобиться:
1 яйце, 4 ч ложки цукру, 1/2 год ложки солі, 1 год ложка без верху соди, 0,5 л кефіру, 2-2,5 ст. борошна, 3 ст.л. соняшникової олії.

Яйце розтерти з цукром, сіллю, содою ,соняшниковою олією. Вмішати 0,5 ст. борошна.

Потім підлити 0,5 ст. кефіру, розмішати, потім додати 0,5 ст. борошна і знову розмішати. І так поступово додаємо борошно і кефір і кожен раз розмішуємо. Має вийти тісто консистенції сметани середньої жирності.

Також можна зробити і на кисляку, і на сироватці. При цьому змінюється кількість борошна. (чим рідше кисломалочный продукт, тим більше борошна).
Змастити сковорідку раст. олією тільки перед першим млинцем.
Кожен млинець змащуємо сл. маслом.



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
- 2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
- 2 ст. борошна
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)






Ажурні млинці



Інгредієнти:

1яйцо
1 ст. ложка цукор
1ст. ложка сухого молока
1 ст. ложка рослинного масла
100-150 мл. води
розпушувач на кінчику ножа
2-3 ложки борошна

Приготування:

Всі продукти збити,
вилити в спеціальну пляшку,
на гарячу сковороду наливати візерунками.
Сіточкою, навскоси або просто колами
Налила в цю пляшечку
І на сковороді зробити візерунки, які в голову прийшли.
Можна сіточкою, можна навскоси
Можна колами



Ажурні млинці



Інгредієнти:

200 мл молока;
2 яйця;
щіпка солі, можна додати трохи цукру (за смаком);
2 - 3 ст. л. рослинного масла;
40 - 50 г борошна (краще спочатку додати 40 г, а якщо здається рідкувате, то підсипати ще).

Приготування:

Збиваємо яйця віночком, насипаємо борошно, сіль і цукор, потім додаємо молоко. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, в останню чергу вливаємо олію.
Тепер починається найцікавіше. Беремо пластикову пляшку, знімаємо з неї кришку і проробляємо в ній дірочку (нам вистачило діаметра 2 - 3 мм). Знову загвинчуємо кришку - готово! Можна пекти.
Сковороду краще взяти з антипригарним покриттям. Справа в тому, що млинці виходять дуже ніжні, з досить тонкими перемичками, і на звичайній скорододке їх важко буде перевертати. Масло у нас є в тісті, тому змащувати нічого не потрібно.
Проявіть фантазію! Млинчики-павутинки, сніжинки, машинки...
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці






Самі тоненькі млинці.



Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії

Приготування

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.

Автор рецепта - Katerina

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика