Австрійські млинці з сиром
Інгредієнти:
Тісто:
140 г борошна
2 яйця
1 жовток
1/2 пакетика ванільного цукру
щіпка солі
250 мл молока
раст. масло для смаження млинців
Начинка:
50 г слив. масла
30 г сах. пудри
½ пакетики ванільного цукру
цедра лимона
3 білка
3 жовтки
125 мл сметани
250 г сиру (10%)
40 г цукру
30 г родзинок
Підлива:
125 мл молока
1 яйце
1 жовток
30 г цукру
3 ст.л. сметани
Приготувати тісто: змішати трохи молока, яйце, жовток, борошно, сіль і ванільний цукор, розмішати, щоб не було грудочок. Ввести інше молоко, тісто повинне мати досить рідку консистенцію. Залишити на 20 хвилин, потім спекти млинці(у мене вийшло 8 шт). Масло змішати з пудрою, ванільним цукром і цедрою, збити. Додати жовтки, сметану і розтертий сир. Білки збити з цукром, з'єднати з сиром, додати родзинки. Млинці змастити начинкою (вона досить плинна, але при запіканні схопиться), згорнути в трубочку, розрізати навпіл і викласти в змащену маслом форму розрізами наверх, як черепицю. Духовку розігріти до 180С.Поставить млинці запікатися на 10 хвилин. За цей час приготувати заливку: всі інгредієнти змішати і збити. Залити млинці і запікати ще 15 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Млинці "Ажурні"
Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!
Інгредієнти:
0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія
Приготування:
1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло чи ні :)
Млинці, тануть у роті
Інгредієнти:
-200 г молока,
-3 яйця,
-50 г пшеничного борошна ( або 2 ст.л. з великою гіркою),
-2 ч.л. вершкового масла (розтопленого),
-1 ст.л. цукру,
-щіпка солі,
Приготування:
Яйця, цукор і сіль покласти в миску. Збити віночком. Додати розтоплене масло і молоко. Додати борошно.
Добре перемішати, щоб не було грудочок. Випікати на сковороді тонкими млинцями до золотистого кольору без масла (я змащувала)
(не пересмажувати, їм дуже мало треба...), Я їла з Лабне та полуничним варенням. Смакота!
А дітям морозивом начинила. Малиновим топпінгом полила. Млинчиків виходить трохи, як раз на один раз нам вистачило!
Спробуйте ці смачні млинці хоч один раз! Може вам вони сподобаються так само, як і мені!
Приємного чаювання!
Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти:
- 2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
- 2 ст. борошна
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль, цукор за смаком
Приготування:
Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці)
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Самі тоненькі млинці
Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії
Приготування
1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
Смачні млинці на кефірі.
Нам знадобиться:
1 яйце,
4 ч ложки цукру,
1/2 год ложки солі,
1 ч ложка без верху соди,
0,5 л кефіру,
2-2,5 ст. борошна,
3 ст.л. соняшникової олії.
Приготування:
Яйце розтерти з цукром, сіллю, содою ,соняшниковою олією. Вмішати 0,5 ст. борошна.
Потім підлити 0,5 ст. кефіру, розмішати, потім додати 0,5 ст. борошна і знову розмішати. І так поступово додаємо борошно і кефір і кожен раз розмішуємо. Має вийти тісто консистенції сметани середньої жирності.
Також можна зробити і на кисляку, і на сироватці. При цьому змінюється кількість борошна. (чим рідше кисломалочный продукт, тим більше борошна).
Змастити сковорідку раст. олією тільки перед першим млинцем.
Кожен млинець змащуємо сл. маслом.
Угорські млинці «Грундель»
Інгредієнти:
Для начинки:
2 ст. ложки родзинок;
1 ст. ложка тертої цедри апельсина;
0,75 склянки білого рому;
1 склянка вершків;
1 склянку мелених волоських горіхів;
1,5 склянки цукру;
щіпка меленої кориці.
Для тіста: 4 яйця;
0,5 склянки цукру;
2,5 склянки молока;
1 ч. ложка солі;
2 ст. ложки вершкового масла;
2,5 склянки борошна.
Для соусу:
100 г шоколаду;
1 стакан молока;
2 яйця;
0,75 склянки вершків;
2 ст. ложки цукру;
1 ст. ложка ваніліну.
Приготування:
Для начинки: замочіть родзинки в ромі і дрібно нарізану цедру. Залиште на добу. Потім процідіть, ром сохраните.Сливки доведіть до кипіння, всипте горіхи, цукор, корицю і пропитавшиеся ромом родзинки і цедру. Варіть до загустіння (близько 40 хвилин), потім трохи остудіть і додайте половину рома.
Для тіста: відокремте яєчні білки від жовтків. Жовтки розітріть з цукром, поступово вливаючи молоко. Додайте сіль, розтоплене вершкове масло і борошно. Ретельно перемішайте. Обережно введіть збиті білки. Спечіть тонкі млинчики.
Для соусу: шоколад розтопіть на водяній бані. Додайте молоко, яйця, вершки, цукор і ванілін. Збивайте суміш міксером до однорідності. На кожен млинець викласти начинку, розподіливши її по поверхні. Поверніть млинці рулетиками і полийте гарячим соусом.
Немає коментарів:
Дописати коментар