четвер, 5 грудня 2013 р.

Історія створення цукерок "Raffaello"

Історія створення цукерок "Raffaello"



Історія створення "Raffaello" тісно переплетена з історією фабрики "Ферреро". Величезна компанія, яка в даний час має оборот понад 7 мільярдів євро і представництва в 50 країнах світу, виросла з невеликого сімейного булочної. В даний час славу Ферреро становить не тільки "Рафаель", але і не менш знаменита паста "Нутелла", а так само дитяча продукція марки "Кіндер" і шоколадні цукерки "Ферреро Роше".

Історія цукерок "Рафаелло" цікава, повчальна і навіть трохи романтична. Почалася вона в далекі сорокові роки, з невеликою кондитерської в містечку Альба, провінції П'ємонт. У 1941 році Італії доводилося несолодко, як в прямому, так і в переносному сенсі. Воєнний час, відсутність продуктів... покупцям пропонуються грубі коржі, виготовлені з житнього борошна. Для солодкої випічки здоби не дістає масла і цукру. Але в один прекрасний день власник крамнички вирішив здивувати і порадувати городян. Він об'їхав усі навколишні села у пошуках компонентів для своєї нової продукції. Вдалося роздобути трохи олії, мед, горіхи і навіть баночку какао.

Змішуючи компоненти в різних пропорціях, варіюючи їх так і інакше, П'єтро Ферреро виліпив цукерки, отримали назву "джандуйа". Тоді успіх цього ласощі був ані трохи не гірше, ніж у нинішніх цукерок "Raffaelo", в розкішних коробках.

Довгі роки були витрачені на те, щоб створити продукт, якому спека не страшна. Їм стали "Raffaello" - знамениті цукерки на вафельній оболонці. Своє ім'я ніжне ласощі отримало на честь найбільшого генія всіх часів, італійського художника Рафаеля де Санті. За словами очевидців, це його картини надихнули кондитера на створення солодкого шедевра. Ну це, мабуть і все, що нині відомо про знаменитих цукерках "Рафаель", решта родина Ферреро зберігає в найглибшій таємниці. Багато виробники взяли на озброєння не тільки вражаючий успіх компанії Ферреро, але і унікальні кондитерські рецепти цукерок "Рафаель", шоколадної пасти і "Кіндер сюрпризу". Втім, всім їм дуже і дуже далеко до оригіналу. Тому успіх компанії до цих пір залишається неперевершеним.

У виробництві "Рафаелло" компанія дотримується три основних принципи, які лежать в основі діяльності з моменту заснування «Ферреро». Перший, і основний з них: якість інгредієнтів. Другий, не менш важливий, оригінальність продукції. Ніколи і ні в чому компанія Ферреро не копіювала чужих технологій виробництва. Популярність цукерок "Рафаелло" заснована на їх неповторності. Третій принцип компанії: завжди йти в ногу з прогресом, використовуючи найсучасніші технології. Втім, людський поголос не перестає твердити про те, що сама Мадонна благоволить сім'ї Ферреро, саме тому їх цукерки "Рафаелло" або "Ферреро Роше" мають настільки божественний смак.

Компанія "Ферреро" довгі роки залишається найкращою серед перших. Це підтверджують опитування, що проводяться щорічно інститутом Корпоративної репутації (США). Згідно з ним у 2009 році компанія "Ферреро" зайняла перше місце серед компаній з найвищою репутацією. Більше 30 тисяч споживачів поставили найвищу оцінку продукції фабрики, в тому числі і цукеркам "Рафаель", "Кіндер сюрприз", "Нутелла". Зараз компанія "Ферреро" займає третє місце в світі, поступаючись лише таким визнаним гігантам, як "Марс" і "Нестле".

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Історія створення цукерок "Raffaello"
Історія створення цукерок "Raffaello"
Історія створення цукерок "Raffaello"
Історія створення цукерок "Raffaello"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика