понеділок, 30 грудня 2013 р.

Азу з картоплею

Азу з картоплею



Інгредієнти:
Цибуля ріпчаста - 1/2 шт.
Огірки солоні - 1 шт.
Томатна паста - 1 ст. ложка
Масло рослинне - 1 ст. ложка
Яловича вирізка - 200 г
Картопля - 2 шт.
Часник - 1 зубчик
Перець чорний мелений - за смаком
Петрушка - 2 гілочки
Сіль - за смаком

Приготування:
1. Цибулю нарізаємо півкільцями, солоний огірок - тонкою соломкою, картоплю - кружечками, часник і петрушку подрібнюємо. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору.
2. Очищаємо м'ясо від плівки і жил, нарізаємо невеликими шматочками товщиною близько 1 см упоперек волокон і обсмажуємо на рослинному маслі 3-5 хвилин.
3. Коли м'ясо зарум'яниться, солимо, перчимо, додаємо томат-пюре, солоні огірки, часник, обсмажену цибулю, кип'ячену воду і тушкуємо на слабкому вогні 10-12 хвилин. В кінці додаємо зелень, знімаємо з вогню.
4. На розпеченій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо картоплю з двох боків до появи рум'яної скоринки. Солимо, перчимо за смаком.
5. Викладаємо на блюдо.
Приємного апетиту!
Азу з картоплею



Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Інгредієнти:

Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки

Приготування:

Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі






Фадж в шоколадній глазурі



Інгредієнти

Масло вершкове - 500 р.
Шоколад - 115 р.
Яйця - 4 шт.
Сіль - 1/4 ч. ложки.
Цукор - 2 склянки.
Ваніль (екстракт) - 1 ч.л.
Мука пшенична - 1 стакан.
Для глазурі:
Масло вершкове - 3 ст.л.
Шоколад - 115 р.
Ваніль - 1 ч.ложка.
Цукрова пудра - 2 склянки.
Горіхи волоські здрібнені - 1 стакан.
Вершки нежирні - 150 мл.

Спосіб приготування

Етап 1 Для фаджа: розтопити вершкове масло і шоколад на водяній бані, зняти з вогню, дати постояти 5 хвилин.
Етап 2 Збити яйця з сіллю в піну. Продовжуючи збивати, додати цукор, ванілін, остиглий шоколад, всипати борошно і перемішати, ввести горіхи.
Етап 3 Перекласти тісто у форму і випікати 20-25 хвилин при 170С, остудити, не виймаючи з форми.
Етап 4 Для шоколадної глазурі: розтопити на водяній бані шоколад і вершкове масло.
Етап 5 Змішати міксером вершки, цукрову пудру, ванілін, додати розтоплений шоколад і поставити на водяну баню на 5 хвилин.
Етап 6 Покрити фадж глазур'ю, а потім розрізати його на порції.
Етап 7 Зверху оформити стружкою з білого шоколаду і горіхами.
Приємного апетиту!
Фадж в шоколадній глазурі



Кавова булка з завитками в кавовій глазурі



Інгредієнти:
Розчинний еспресо - 1,5 столової ложки
Окріп - 1 столова ложка
Звичайний (грецький) йогурт - 3/4 склянки
Кукурудзяне борошно - 1/2 склянки
Вершкове масло - 8 столових ложок, розм'якшене
Цукор - 1 склянка
Велике яйце - 3 шт
Борошно - 1 2/3 склянки
Розпушувач - 2 чайні ложки
Сода - 1/2 чайної ложки
Сіль - 1/2 чайної ложки
Ванілін - 2 чайних ложки
Какао-порошок - 2 чайних ложки

Глазур:
Розчинний еспресо - 2 чайних ложки
Окріп - 2 чайних ложки
Звичайний (грецький) йогурт - 1 столова ложка
Цукрова пудра - 2/3 склянки + 2 столових ложки

Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів. Прямокутну форму для пирога рясно змастіть вершковим маслом.
У маленькій мисочці развелите в окропі кави. Відставте на час охолонути.
В чаші для міксера на середній швидкості збийте всі інші інгредієнти (крім какао) для тіста 1-2 хвилини. Половину тіста перекладіть в окрему миску, куди додайте розведений кави і какао. Перемішайте.
В приготовану форму викладіть шарами ванільне і кавово-шоколадне тісто (всього 3 шари). Пройдіться ножем або зубочисткою, щоб вийшов мармуровий малюнок готової булці.
Випікайте 55 хвилин. Остудіть близько 15 хвилин і діставайте з форми.

Глазур:
У середній мисці збийте вінчиком еспресо і окріп до повного розчинення кави. Додайте йогурт і просіяне цукрову пудру, збийте до однорідної маси. Якщо глазур занадто густа, додайте пару крапель води. Нанесіть глазур на злегка остигнула булку і подавайте.
Кавова булка з завитками в кавовій глазурі






Мазурка



Інгредієнти:
борошно пшеничне - 2 склянки
масло вершкове - 6 ст. ложок
яйця - 12 шт.
дріжджі - 40 г
сметана - 3/4 склянки
цукор - 3 ст. ложки
цедра лимона терта - 1 ст. ложка
родзинки - 2 ст. ложки
горіхи - 150 г
цукор - 1 склянка
ванілін - 1/8 ч. ложки
цедра апельсина терта - 1 ст. ложка
сіль

Приготування:
У просіяне борошно покладіть розм'якшене вершкове масло, яєчні жовтки, сметану, сіль і перемішайте. Додайте дріжджі, цукор, цедру лимона і ванілін, швидко замісіть тісто і залиште його на півгодини. Готове тісто розкачати в корж товщиною 2 см, укладіть на змащене маслом деко з невисоким бортиком, зверху викладіть збиті з частиною цукру яєчні білки, посипте цукром, родзинками, рубаними горіхами і апельсиновою цедрою. Поставте пиріг на 15 хвилин у тепле місце для вистоювання, потім випікайте при помірній температурі при 160 °С. Пиріг злегка охолодіть, зніміть з дека і наріжте прямокутниками.
Мазурка

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика