субота, 14 грудня 2013 р.

Млинці на кефірі з "Нутеллою"

Млинці на кефірі з "Нутеллою"



Для приготування тонких млинців на кефірі знадобиться:
Кефір - 1 ст;
Вода - 1 ст;
Яйце - 2 шт;
Борошно - 1 ст;
Сода - на кінчику ножа;
Сіль - 1/2 год л;
Цукор - 1 ст л;
Масло рослинне - 3 ст. л;
Вершкове масло - 50 гр.

Рецепт приготування тонких млинців на кефірі:
1. Збити яйця до появи піни. Додати сіль.
2. Влити склянку окропу. При цьому потрібно постійно збивати масу.
3. Додати склянку кефіру.
4. Борошно просіяти і додати соду. Маленькими порція додавати борошно в тісто, продовжуючи збивати, щоб не утворювалися грудочки.
5. Додати цукор і соняшникова олія.
А тепер випікаємо тонкі млинчики. Далі акуратно, поки гарячі млинці, наносимо тонким шаром "Нутеллу" і звертаємо млинці в трубочку.
Смак виходить дивовижний, а млинці дуже ніжні і солодкі!
Млинці на кефірі з "Нутеллою"



Шоколадні млинці



Інгредієнти:
Молоко - 1 стакан
Яблучний оцет - 1 чайна ложка
Борошно - 1 склянка
Розпушувач - 2 чайні ложки
Какао-порошок - ¼ склянки + 2 столових ложки
Кориця - ½ чайної ложки
Щіпка солі
Мед або кленовий сироп - 3 столових ложки
Рослинне масло - ¼ склянки
Ванілін - 1,5 чайної ложки

Приготування:
Змішайте молоко з оцтом і залиште на 5 хвилин.
Борошно, розпушувач, какао, корицю і сіль змішайте. Влийте суміш молока і оцту, мед, масло і ванілін. Дерев'яною ложкою перемішайте до однорідної маси.
На розпеченій сковороді обсмажте невеликі млинці з обох сторін.
Подавайте з медом, фруктами або будь-яким іншим соусом.
Шоколадні млинці






Пишні млинці на молоці



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

1. Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин
2. Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Пишні млинці на молоці



Бейбі-млинці



Інгредієнти:

млинці:
1 яйце
200 гр. яблучного йогурту
200 гр. молока
цукор за смаком
щіпка солі
ванільний цукор
1/2 ч.л. соди (не гасила)
борошно
начинка:
сир
цукор

Приготування

З вище перерахованих інгредієнтів замішуємо тісто, борошна взяти стільки, що б тісто було по консистенції як рідка сметана, млинці нам потрібні тоненькі.

Готові млинці розрізати на 4 трикутника.

Приготувати начинку.

На кожен трикутник, на широку сторону, викладаємо начинку, загортаємо всередину краю і скручуємо рулетик.

Готові рулетики прижарить на вершковому маслі з обох сторін буквально хвилинку - півтори і подавати зі сметанкою або вареньицем.
Бейбі-млинці






Самі тоненькі млинці.



Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії

Приготування

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.

Автор рецепта - Katerina
Самі тоненькі млинці.
Самі тоненькі млинці.



Американські млинці або панкейкі



Інгредієнти:

- склянка молока
- склянка борошна
- 3 яйця
- 2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- розпушувач для борошна
- 2 столові ложки рослинної олії

Приготування:
1. Білки відокремити від жовтків і відставити у бік.
2. У мисці міксером змішати молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач.
3. В окремому посуді збити білки і ложкою акуратно, НЕ МІКСЕРОМ! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним.
4. Додати 2 ложки олії, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці.
5. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто.
6. Головне не позіхати і під-час перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тесто.Едим з варенням чи сметаною.
7. Млинці складаються стопкою на тарілку.
8. Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити на мед, джем або шоколадний соус.
Американські млинці або панкейкі






Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти (на 10-12 млинців:)

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.

2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (покладіть її прямо на крем, щоб не було кірки) і відправте в холодильник, найменше - на 1 год, а краще на ніч.

3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.

4. Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.

5. Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.

6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу.
Катаеф - арабські млинці з заварним кремом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика