понеділок, 27 травня 2013 р.

ЯК НЕ ЗІПСУВАТИ СТРАВИ ПРИПРАВАМИ?

ЯК НЕ ЗІПСУВАТИ СТРАВИ ПРИПРАВАМИ?



Як вибрати хороші спеції? В першу чергу, читайте упаковку. Сіль, мелений коріандр, мелений лавровий лист (який теж у такому вигляді втрачає свій аромат), харчові добавки, консерванти та інші Е, цибулю і моркву в хорошій приправі міститися не повинні. Наявність цих компонентів говорить про те, що вам намагаються продати дешевку.

Чим крупніше помел прянощів, тим багатша і ароматні буде смак. Зверніть увагу на те, що в низькоякісних спеціях всі розмолоте дуже дрібно, щоб ви не змогли розпізнати, що туди поклав виробник.

Раніше я проходила повз торгових точок, де торгують прянощами. Була впевнена, що це дуже дорого, поки одного разу не порахувала, що, купуючи заводські спеції в упаковці, в більшості випадків плачу за сіль, моркву, глутамат натрію та інші добавки. А справжніх прянощів там майже немає. Останнім часом купую тільки вагові: сама вибираю склад і плачу за якісний продукт.

Що повинно бути вдома?

Суміш перців (можна горошинами або мелена), сушений кріп і петрушка, лавровий лист, карі для курки, гвоздика. Інше - на ваш вибір.
Свинину і яловичину добре готувати з будь-яким перцем, цибулею, куркумою, базиліком майораном або чебрецем.
У птаха краще додавати каррі, часник, розмарин, шавлія, чебрець, а якщо хочеться чогось особливого, то можна використовувати кмин.
Риба буде хороша з кропом, імбиром, лавровим листом, білим перцем, коріандром (у розсолі).
В овочевих стравах завжди оригінальний кмин, гарні куркума, кардамон, перець, припустимо мускатний горіх і гвоздика.
При засолюванні і для паштетів обов'язково використовуйте перець, імбир, лавровий лист.
Всі інші спеції зустрічаються рідше, а тому їх використовувати на свій смак.
ЯК НЕ ЗІПСУВАТИ СТРАВИ ПРИПРАВАМИ?



Смачні відбивні. Страви з курячого фаршу



Страви з курячого фаршу гарні своєю легкістю і нескінченним різноманітністю. Наприклад, можна приготувати дуже швидкі і смачні відбивні - ніхто не зрозуміє, що вони з фаршу, а не з цілісних шматків. Зате всі напевно будуть задоволені гарантовано ніжним і соковитим смаком.

Напевно, не дуже правильно називати цю страву з курячого фаршу "відбивними", - адже тут нічого не відбивається. Але це і не класичні «котлетки», і тим більше, не біфштекси. Так що нехай будуть «відбивні» - головне, смачно!

Примітка: за великим рахунком, фарш в цьому рецепті смачних відбивних можна використовувати будь - наприклад, з індички, або, як у найпоширеніших відбивних - зі свинини.

Склад продуктів:

Фарш курячий - 300 г
Борошно для обвалювання
Сіль, перець - за смаком
Часник, цибуля - за бажанням
Масло рослинне для обсмажування
Рецепт дуже простий - спочатку катаємо з посоленого-поперченного фаршу невеликі кульки
Обвалюємо кожен коржик в борошні
І швидко обсмажуємо наші смачні відбивні в розігрітому рослинному маслі
Якщо фарш з птиці, то достатньо легкого золотистого «рум'янцю» - страви з курячого фаршу взагалі готуються моментально. Нехай не класичні наші смачні відбивні - але дуже на них схожі
Смачні відбивні. Страви з курячого фаршу
Смачні відбивні. Страви з курячого фаршу
Смачні відбивні. Страви з курячого фаршу
Смачні відбивні. Страви з курячого фаршу






Гарне оформлення страви)

Гарне оформлення страви)



Гарне оформлення страви) Якщо подобається, ставимо лайк

Гарне оформлення страви) Якщо подобається, ставимо лайк






Правильно подаємо страви і напої.


Будь-який стіл, який накривають на свята, багатий різними напоями та стравами. Але як правильно подати страви, багато господинь не знають. Дана стаття допоможе і навчить вас, як треба подавати страви, фрукти, напої, кондитерські вироби, ягоди. Ви залишитесь на висоті і справите прекрасне враження на гостей.

Перші кроки до правильної подачі страв.

Для того, щоб господиня не вставала кожен раз зі свого місця за чистими тарілками, приладами, потрібно поставити невеликий столик поруч з її місцем.

Зазвичай з кухні виносять їжу в готовому вигляді. Правильно подавати страви, потрібно з лівого боку від сидячого гостя, він повинен сам перекласти їжу в тарілку, яка призначена для нього. З правої сторони подають страви, які вже розкладені на тарілці. Страви з соусом правильно подавати так: тарілку тримають у лівій руці, а соусник в іншій руці.

Якщо гості самі доглядають за собою, то передавати страви один одному повинні зліва направо, так як сусідові по столу буде зручно брати страви з їжею саме з цієї сторони. Важливо знати, що страви потрібно підносити як можна ближче до тарілки для того, щоб було легше перекласти їжу.

Подавати бульйон потрібно в спеціальних чашах з десертною ложкою, а суп подають в суповій мисці з ополоником. Гарячу закуску правильно подавати в керамічному горщику, в страві, вогнетривкої мисці, в якій вона готувалася.

М'ясо треба подавати з нарізаними шматочками гарніру, салатом або овочами

Якщо ви запланували подавати велику рибу, її слід заздалегідь очистити від кісток. Таке страви подається цілком і повинна займати на столі центральне місце. В окремому посуді до риби подають варену картоплю, він краще всього підійде до неї. Перед кожним гостем повинні стояти тарілка середнього розміру, ніж повинен лежати з правого боку, а вилка з протилежного боку.

Напої правильно розливати з правого боку від сидячого гостя, правою рукою треба тримати пляшку і наливати в що стоїть на столі склянку. Кава або чай потрібно подавати в гарячому вигляді. Чашку зі столу необхідно піднімати разом з блюдцем - лівою рукою, а другою беруть за чашечку. Цукор розмішувати треба недовго і без гучних звуків, ложечку потрібно залишати на серветці або на окремій тарілці.

Прикрасою на столі є фрукти. Необхідно навчитися правильно, подавати їх. Груші і яблука нарізати четвертинками і їх їдять виделкою. Мандарини чистять руками, апельсин за допомогою ножа, виноград тримають у лівій руці, а правою відривають ягоди і їдять. Ножем розрізають персики і абрикоси, очищають і невеликими шматочками їдять. Черешню і вишню подають з гілочками в маленьких тарілочках і додатково ставлять чайну ложку десертну тарілочку. В десертну тарілку кладуть гілочку, а кісточки випльовують на чайну ложку кладуть на тарілку до гілочки.
Правильно подаємо страви і напої.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика