неділя, 26 травня 2013 р.

Булочки "Трояндочки" з сиром

Булочки "Трояндочки" з сиром



Це красива і смачна випічка.

Буде потрібно:
-Молоко - 250 мл
-Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
-Цукор (100 г в тісто 100 г у начинку) - 200 г
-Злив. масло (або маргарин) - 100 г
-Борошно (приблизно) - 600-700 г
-Ванільний цукор (1 пакетик в тісто,1 в сир) - 2 пакет.
-Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
-Сир - 500 г
-Ізюм - 100-150 г
-Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
-Сіль (неповна) - 1 ч. л.

Приготування:
Першим ділом заллємо окропом ізюм
Тепер робимо опару.
Подогреем молоко, перельем в миску.
Додамо в молоко дріжджі ...цукор ...і приблизно половину борошна (краще склянку, щоб опара не була така густа)
Розмішуєм і поставимо в тепле місце підходити
Готуємо здобу:
Розтопимо масло, трохи остудимо
Додамо в масло яйця ...цукор ...ванілін ...сіль. Перемішаємо.
Опара підійшла.
Додаємо в опару здобу
Перемішуємо
Потроху додаємо муку ...і вимішуємо досить круте тісто.
Ставимо його в тепле місце для підйому
Готуємо начинку:
У сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце (таааак... а де ж яйце... здається, я його забула додати...)
...ванільний цукор ...цукор (100 г) і родзинки (злити воду через сито)
Всі добре розмішуємо (якщо сир рідкуватим, можна додати борошна або манки)
Тісто підійшло
Із підійшов тіста робимо, приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трохи підійти.
Розкачуємо корж, робимо 3 розрізу так, щоб частини були трохи різні, одна частина трохи більше іншої
Кладемо в середину начинку
Одну з трьох частин (найменшу) обертаємо навколо сиру і скріплюємо.
Потім робимо те ж саме з частиною побільше.
І останній обертаємо найбільшу частину коржі.
Місце скріплення має бути як можна нижче, у підстави булочок, інакше вони будуть падати.
З'єднуємо як можна міцніше,особливо останню його частину.
"Трояндочка" готова
Даємо булочкам добре підійти
В жовток додати трохи молока
Розмішати і змастити булочки
Випікаємо при температурі 180 С
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром



Булочки з цукром і корицею



Інгредієнти:
- 1 склянку теплого молока
- 9 грам дріжджів
- 1 склянка цукру
- 1 пачка вершкового масла (я брала половину сл.масла і половину сл.маргарина)
- 1 яйце
- борошно
- цукор
- кориця

Приготування:

1. У тепле молоко додати дріжджі і трошки цукру, перемішати і накрити, почекати поки суміш спіниться, приблизно хвилин 10.
2. Додати до молока з дріжджами 1 яйце, трохи збити, потім туди ж всипати 1 склянку цукру, все добре перемішати.
3. Розтопити вершкове масло (я це роблю в мікрохвильовці) і влити до решти інгредієнтів.
4. Додати борошно потроху, можна просіяти (я цього не робила), у мене пішло приблизно 1,5 склянки.
Я роблю «на око», тому борошно всипайте поступово, перемішуючи тісто, воно має бути м'яким, трохи прилипати до рук.
5. Поставте тісто в тепле місце. Я просто кладу його у велику миску, закриваю кришкою і зверху накриваю рушником.
6. Залиште тісто підніматися і поки що можете зайнятися іншими справами. Так воно постоїть приблизно 2 години, за цей час воно має піднятися 3 рази і 3 рази ви повинні його обім'яти.
7. Ну ось, настав час. Дістаньте трохи тесту на посипаний борошном стіл, скачайте з нього кулю і потім з кулі розкачайте корж товщиною приблизно 5 мм.
8. Зверху посипте корж цукром, корицею і скачайте з нього трубочку. Завертайте десь по 4 см.
9. Потім розріжте цю «трубочку» на частини. У вас виходити такі прямоугольнички - всередині трояндочкою. З одного боку ви заліпіть - це буде «денце».
10. Поставте булочки - трояндочки на деко, змащене маргарином, на расстойку приблизно хвилин 10.
11. В цей час нагрійте духовку до 180 С.
12. Змастіть булочки яйцем і відправляємо в духовку хвилин на 15-20, до рум'яності.






Булочки з маком



Інгредієнти на 12 штук (1 лист):

Для тіста:
- 500 г борошна (пшеничного вищого сорту)
- 185 мл молока
- 3 яйця (в тісто покладемо 2,5 яйця, а решта 0,5 яйця підуть на змазування булочок)
- 100 р цукру
- 60 г вершкового масла
- 6 г сухих дріжджів
- 1/3 (третина) чайної ложки солі

Для начинки:
- 150 г маку
- 70 г меду
- 80 р цукру

Приготування:

Борошно просіяти. Масло розтопити на повільному вогні і трохи остудити. Молоко злегка підігріти.
Трохи менше половини борошна змішати з дріжджами (у мене дріжджі Саф-момент швидкодіючі, їх треба відразу змішувати з борошном, якщо у Вас дріжджі інші, дивіться вказівки на упаковці, можливо їх потрібно буде попередньо замочувати). Всипати суміш борошна і дріжджів в тепле молоко, вимісити. Не лякайтеся, опара виходить досить щільною. Залишити опару в теплому місці, прикривши рушником (я ставлю в нагріту до 40 градусів С і потім вимкнену духовку, поки не збільшиться в 2 рази (у мене підходить близько години).

Коли опара буде готова, приступаємо до приготування самого тіста.
Яйця (2,5 штуки) розбити в миску і розмішати з цукром і сіллю. Решта 0,5 яйця нам знадобляться для змазування булочок.
В опару додати яйця з сіллю і цукром, борошно і замісити тісто. Потім додати розтоплене масло і вимісити тісто так, щоб воно отлипало від рук. Не поспішайте вимішуйте тісто ретельно. Від цього буде залежати смак ваших булочок.

Тісто накрити рушником і поставити в тепле місце для підйому (я знову ставлю в злегка нагріту до 40 С і вимкнену духовку).

Поки готується опара підходить тісто, можна зайнятися начинкою (начинка до моменту формування булочок повинна охолонути, так що не відкладайте на останній момент її приготування).
Мак залити окропом (щоб вода була на 1-2 см вище маку), перемішати, накрити кришкою і залишити на 40 хвилин. Після цього воду злити, відкинувши мак на сито. Не поспішайте, нехай мак полежить в ситі 5-10 хвилин, поки вся вода стече. Періодично помішуйте його ложкою, щоб вода краще скла. Викласти мак назад у каструльку і потовкти його товкачиком (або використовуйте ваш спосіб подрібнення маку, наприклад, в ступці). У мене мак таким способом подрібнюється тільки частково, але це не страшно, після розпарювання він і так буде дуже м'який.
Змішати готовий мак з медом і цукром, повинна вийти маса, схожа на густе повидло.

Коли тісто збільшиться в 2 рази, можна приступати до розбирання.

Викласти тісто на стіл, злегка присипаний борошном, скачати його в кулю, розділити на 12 частин. Кожну частину розкачати у вигляді коржа (не перестаратися не треба занадто тонко розкачати тісто, інакше воно порветься і начинка буде витікати. Розкачайте рівно настільки, щоб помістилася столова ложка начинки). Викласти на розкачану корж трохи менше столової ложки начинки, швидко защипить краю (я спочатку защіпаю вздовж, як пиріжки, а потім збираю весь шовчик в "купку" і ретельно його слепляю).

Викласти булочку на змащений маслом деко швом вниз. Те ж саме проробити з усіма рештою заготовками.

З-під булочок може випливати сироп, це не страшно. Весь мак залишиться всередині і начинка все одно буде соковитою.
Залишити булочки для вистоювання, накривши рушником на 20 хвилин (я знову ставлю в теплу духовку, але можна і просто в кухні).
Змастити булочки сумішшю 0,5 яйця, чайної ложки молока (або води).
Випікати в нагрітій до 220 градусів С духовці (верх + низ) 18 хвилин в середині (якщо зверху сильно зарум'яняться, поставити на рівень нижче на останні хвилин 5).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика