Картопляний гарнір
Інгредієнти:
- картопля (за кількістю осіб)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець червоний стручковий
- рослинна олія
- сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)
Приготування:
Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемешиваем.Надрезаем картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця. Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки. Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевий смесью.Сбрызгиваем зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину. Цей гарнір підходить до багатьох страв. ПРИМІТКА. За смаком до овочевої суміші можна додати трохи дрібно нарізаного сала або свинокопченостей.
Картопляні зрази
Інгредієнти:
500 гр-.нежирной свинини ;
1, 5 кг-картоплі;
1 - цибулина ;
50 г вершкового масла
1/2 склянки борошна
100 гр.растительного масла для обсмажування зраз
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Свинячу м'якоть пропускають через м'ясорубку, додаючи сіль і перець за смаком.
Цибулю подрібнюють і обсмажують з фаршем.
З картоплі готують круте пюре, (охолодити), додаючи в нього сіль, вершкове масло і муку, сіль , спеції за смаком..
Борошно необхідно вмішувати рівномірно, не допускаючи грудок, щоб картопляний фарш вийшов максимально однорідним.
З картопляного тіста на долоні роблять заготовки, розміром в долоню, в середину яких кладуть м'ясний фарш і формують зрази. Як тільки зрази сформованы, їх укладають на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажують до появи скоринки. Обсмажувати зрази з кожної сторони .
Приємного апетиту!
Картопляні кульки для гарнірів
Інгредієнти:
- 800 г картоплі
- 50 г вершкового масла
- 1 сире яйце для пюре
- червоний і чорний мелений перець, сіль за смаком
- 40 р пшеничного борошна
- рослинна олія для смаження у фритюрі
Картоплю вимийте, очистіть, відваріть до напівготовності і злийте воду.
Не даючи охолонути, швидко і ретельно розітріть дерев'яною маточкою. Додайте попередньо розтоплене гаряче вершкове масло, сире яйце, посоліть і поперчіть за смаком, ще раз гарненько розітріть і перемішайте.
Сформуйте з теплого картопляного пюре невеликі кульки. Обваляйте їх у борошні і запаніруйте в пшеничного борошні вищого сорту.
Рослинна олія розігрійте до кипіння на великій сковороді з високими бортами або в каструлі і обсмажте в ньому картопляні кульки до золотистого кольору.
Подавайте на стіл гарячими, прикрасивши свіжою зеленню.
Картопляні деруни з цибулею
Інгредієнти:
- 4 великих картоплини;
- 2 головки цибулі;
- 1 яйце;
- 2 ст.л. борошна;
- сметани (для подачі);
- рослинного масла (для смаження);
- зелень петрушки (для подачі);
- сіль за смаком.
Приготування:
1. Картоплю натерти на крупній тертці, додати яйце, сіль, перець. Перемішати. Додати борошно. Перемішати.
2. Розігріти сковороду з маслом, викладати ложкою «тісто» формуючи драник прямо на сковороді. Обсмажити деруни з двох боків до утворення золотистої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
3. Цибулю порізати півкільцями, пасерувати з додаванням олії на добре розігрітій сковороді поки цибуля не стане «добре золотистих» чи можна приготувати лук у фритюрі, так він буде хрустким.
4. Сервіруємо. Викласти деруни на блюдо, зверху додати цибулю і зелень.
Подавати деруни гарячими, зі сметаною.
Приємного апетиту. Їжте із задоволенням!
КАРТОПЛЯНІ ДЕРУНИ З ЦИБУЛЕЮ
© BY KVON
© BY KVON
Запечена картопля по-грецьки
Інгредієнти:
1/2 склянки оливкової олії
3 столових ложки лимонного соку
Половина великого цибулі шалот
1 зубчик часнику
1/2 їдальні ложки сушеного орегано
2 столових ложки нарубаною свіжої петрушки
сіль і перець
2 великих картоплини, нарізати довгими смужками
Приготування:
Нагрійте духовку до 200 градусів. У комбайні змішайте оливкова олія, лимонний сік, цибуля, часник, орегано і петрушку. Посоліть і поперчіть за смаком. Збийте до однорідної консистенції.
У великій мисці перемішайте нарізану картоплю з 1/4 приготовленого соусу. Інше збережіть. Викладіть картоплю одним шаром на дні страви для запікання.
Випікайте до золотистої хрусткої скоринки близько 45 хвилин - 1 години. На середині приготування переверніть картоплю.
Викладіть приготовані шматочки на тарілку і злегка побризкайте приготованим соусом.
Джерело рецепта - http://www.fit-fun-delish.com/
Картопляний гратен
Інгредієнти:
- Картопля - 600-700 р.
- Вершки 10% - 400 мл
- Будь-який сир (у мене Гауда) - 150 р.
- Сіль - за смаком
Приготування:
1. Все, що вам потрібно зробити, це начистити картоплю і нарізати монетками. Занадто тонко не треба, а приблизно міліметра 4-5 буде достатньо.
2. Вершки довести до кипіння, підсолити і відправити туди картоплю. Дати покипіти на дрібному вогні протягом 5 хвилин і зняти з вогню.
3. Сир натерти на крупній тертці.
4. У будь-яку жароміцну форму викласти шарами, при необхідності досолити: шар картоплі, шар сиру (залиште жменю сиру для того, щоб потім присипати зверху). Вершки ж поки не чіпаємо. При цьому самим верхнім шаром повинна йти картопля.
5. Як тільки всі шари будуть викладені, залити все це сливками.Форму накрити фольгою і випікати протягом 15 хвилин при 180 градусах. Після цього фольгу зняти, зверху посипати які залишилися сиром і допекти ще хвилин 10-15.
Немає коментарів:
Дописати коментар