Десерт сирковий
Інгредієнти:
- сир - 300 г
- сметана - 150 г
- цукор - 2 ст. ложка
- желатин - 1 ст. ложка
- апельсин - 1 шт.
- банан - 1 шт.
- ківі - 1 шт.
Приготування:
Для приготування сирного десерту до сиру додати сметану і цукор.
Сирну масу збити блендером.
Фрукти очистити і порізати кружальцями і шматочками, як вам подобається.
Закип'ятити 100 мл води і трохи остудити. Поступово всипати желатин, постійно помішуючи, розмішати до повного розчинення.
Воду з желатином влити в сирну суміш і добре перемішати.
У форму викласти шар фруктів.
Залити сирною масою і знову викласти шар фруктів.
Так повторювати стільки, скільки необхідно. Останнім у десерті сирному повинен бути шар з сирною масою. Прикрасити рештою кружечками різних фруктів.
Десерт сирковий поставити в холодильник на півгодини охолоджуватися.
Приємного апетиту!
Крем-десерт "Капучіно"
Інгредієнти:
Вершковий сир - 225 г
Цукрова пудра - 1/4 склянки
Розчинна кава - 3 столових ложки
Гаряча вода - 3 столових ложки
Приготування:
Збийте В міксері вершковий сир до кремової консистенції. Додайте цукрову пудру і кави. Перемішайте до однорідної маси. Перекладіть крем в контейнер і поставте в холодильник, щоб маса трохи загусла. Ідеально підійде, як намазки на кекси, здобний хліб, булочки.
Канадський десерт Nanaimo Bars
Інгредієнти:
Нижній шар:
200-230 гр. печива (типу "Ювілейного");
100 гр. солодковершкового масла;
60 гр. кокосової стружки;
50 гр. цукру;
30 гр. какао-порошку;
1 яйце
Середній шар:
250-350 гр. цукрової пудри;
60 гр. солодковершкового масла;
2-3 ст.л. молока;
Ванілін/ванільний цукор за смаком(факультативно)
Верхній шар:
200 гр. гіркого шоколаду;
2 ст.л. вершкового масла
Приготування:
1)На невеликому вогні розтопити вершкове масло (100 гр.), змішати з цукром і какао-порошком (просіяти). Розмішати. Злегка збити виделкою яйце, 1 хвилину (можна додати щіпку солі), поступово влити його в масляну суміш. Варити, помішуючи, близько 2 хвилин (суміш повинна загуснути), зняти з вогню.
2)Додати подрібнене (в дрібну крихту) печиво і кокосову стружку. Розмішати.
3)Форму з бортиками злегка змастити вершковим маслом, викласти основу і утрамбувати. Відправити в холодильник на годину.
4)Для середнього шару з'єднати цукрову пудру, масло і трохи молока, збити. При необхідності додати ще трохи пудри - шар повинен бути спочатку густим, тому що в ході охолодження практично не затвердіє.
5)Нанести крем поверх основи. Прибрати в холодильник на 40-60 хвилин.
6)На водяній бані розтопити шоколад з маслом, трохи остудити і рівномірно покрити десерт.
7)Охолодити до застигання, нарізати і подавати до столу
Бананово-карамельний десерт з кремом
Інгредієнти:
Банан - 2 шт
Карамельний соус
Збиті вершки
Для крему:
Цукор - 2/3 склянки
Крохмаль - ¼ склянки
Сіль - ½ чайної ложки
Молоко - 3 склянки
Яйце - 2 шт
Вершкове масло - 2 столових ложки
Ванілін - 1 столова ложка
Печиво або несолоні крекери - 10 шт
Вершкове масло - 70
Цукор - 1 столова ложка
Приготування:
Крем:
У мисці збийте яйця виделкою. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загустіння. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
Додайте пару столових ложок цієї суміші миску з яйцями і негайно швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не скрутилися. Потім перелийте збиті (підготовлені) яйця назад в кастрюлю.Поставьте на маленький вогонь і близько дайте покипіти хвилини, періодично помішуючи.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
Печиво растолчіте в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Остудіть.
Викладаємо:
1. Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порціонну креманку. Меншим по діаметру келихом або склянкою спрессуйте основу, щоб вийшов рівний твердий шар.
2. Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
3. Пару кружечків банана.
4. Закрийте банани шаром збитих вершків.
5. Зверху ще трохи присипте сухарями і збризніть карамеллю.
6. Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.
Подавайте негайно або поставте в холодильник на час до 3 годин. Перед подачею прикрасити шматочком банана.
Сирно-фруктовий десерт (смачно і легко)
Інгредієнти:
500г - сир (будь-який)
300г - сметана
цукровий пісок - по-смаку
30г - желатин (краще швидкорозчинний)
Будь-які сезонні фрукти (тут використані полуниця і банани)
+форма ( приблизно 26 см)
Приготування:
1. Сир змішати з цукром (1,5ст л піску)
2. Сметану змішати з цукром (1,5ст л пісок). Фрукти промити і викласти на дно форми
3. Підготувати желатин (згідно інструкції на упаковці)З'єднати сир+сметана і перемешать.Получается рідка маса
4. Влити тонкою цівкою желатин в сирно-сметанную массу.Перемешать.Получившейся сумішшю покриваємо всі фрукти (рівномірно)
5. Відправляємо в холодильник (на 1-2 години).
6. Дістати, розрізати на порційні шматки і сервірувати фруктами
Немає коментарів:
Дописати коментар