понеділок, 27 травня 2013 р.

Маринована капуста

Маринована капуста


______________________________________
Вам знадобиться:

Капуста білокачанна 2000 р
Морква 400 г
Головки часник 1 шт.
Цукор-пісок 100 г
Сіль морська 5 ч.л.
Оцет столовий 150 мл
Рослинна олія 100 мл

Приготування:

Нашаткувати капусту.

Натерти моркву на крупній тертці.

Тепер у велику посудину складаємо шарами капусту і моркву. Десь між шарами кладемо часточки очищеного часнику і щільно утрамбовується.

Для маринаду змішуємо киплячу воду (1 літр) з іншими інгредієнтами і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Заливаємо капусту гарячим маринадом так, щоб він покрив капусту, накриваємо щільно кришкою і залишаємо маринуватися на 2 діб при кімнатній температурі.
Готову капусту залишилося тільки розкласти по банках і прибрати в холодильник.
Маринована капуста



Капуста, квашена в розсолі.


____________________________________________
Спочатку передісторія : у минулому році купила пристойні вилОчки капусти, нашинковала , засолила, прибрала під гніт і викинула все в смітник, капуста виявилася настільки сухий, що практично не дала соку.
Тому в цьому році вирішила спробувати новий спосіб соління в розсолі. Це ЩОСЬ скажу я Вам.
Пишу з розрахунку приблизно на 3х літрову банку.
Капуста -2,5-3 кг
Морква-3-4 штуки
Вода - 2 літри
Сіль велика - 3 ст.ложки.

Заздалегідь варимо розсіл : вода + сіль і даємо йому добре охолонути.
Капусту шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці. Всі жамкаем і заштовхуємо в банку.
Заливаємо холодним розсолом і ставимо в тепло на 72 години. Час від часу протикаємо наш капустис дерев'яною паличкою для виходу невкуснопахнущих газик.(Банку краще поставити в яку-небудь ємність, щоб не загидити все навколо) Через 72 години пробуємо, капуста готова: вона в міру кисла, але , якщо Ви любите солодкувату капусту, злити розсіл, розчиніть у ньому пару столових ложок цукру і знову залийте капусту .
Я не стала додавати цукор, тому що капуста дуже смачна і без нього. Съелась дуже швидко, тому зараз настрогала на ціле відро !
Капуста положеная в тарілку, зверху присипана лучкои і полита ароматним маслом чомусь занадто швидко зникає .
Виходить вкуснючая хрустка капустка , а ще розсіл - опохмелятор , якщо треба :-) Я це розсіл додавала в каструлю, коли варила капусняк з нею.
Капуста, квашена в розсолі.






БОМБОВА КАПУСТКА


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
-2 кг капусти
-0,4 кг моркви
-4 часточки - часнику
-можна додати яблуко, буряк
Маринад:
-150 мл - раст.масло
-150 мл - 9 % оцту
-100 гр. - цукру
-2 ст.л. солі
-3 шт. - лавр.листа
-5-6 горошин чорного перцю
-0,5 л - води

Приготування:
1. Всі нашаткувати, моркву натерти, часник порізати пластинками. Укласти щільно в банку.
2. У каструлю залити всі компоненти для маринаду і все прокип'ятити 5 хв. Залити киплячим маринадом капустку.
3. Вранці готове! Можна їсти!
БОМБОВА КАПУСТКА



Капуста з цибулею в маринаді


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-одна середня капуста
-700-800 грам солодкого перцю
-600-700 грам цибулі
-400-500 грам соняшникової олії
-200-250 грам оцту
-250-300 грам цукру
-30 грам солі

Спосіб приготування:

Нарубим нашу капусту на великі шматки, так само нарубим зазначений вище цибулю на чотири частини, а відомий нам перець почистимо і витягнемо його вміст. Потім змішуємо наші сіль і вищевказаний цукор, і звичайно ж оцет, і заллємо наші овочі, після чого покладемо в місце, де холодно. В результаті чекаємо дві доби і все, можна вживати.
Капуста з цибулею в маринаді






Брюссельська капуста з яйцями і горіхами



Інгредієнти:
450 г брюссельської капусти
1 столова ложка оливкової олії
3 зубчики часнику, видавити

4 яйця, зварити круто, дрібно нарізати
півсклянки фундука

сіль і перець, за смаком

Приготування:
Капусту очистіть і розріжте навпіл. Викладіть в миску. На сухій сковороді обсмажте горіхи протягом 6-8 хвилин. Зніміть з вогню, остудіть горіхи, розтерши їх у рушник, наприклад, щоб знялася шкірка. Нарубаєте горіхи і відставте.
На сковороді обсмажте часник на оливковій олії протягом 1-2 хвилин. Викладіть брюссельську капусту і обсмажте її до злегка коричневого стану. Зніміть з вогню і перекладіть в миску. Змішайте з нарізаними яйцями і горіхами. Посоліть і поперчіть.
Брюссельська капуста з яйцями і горіхами



Брюссельська капуста по-італійськи



Інгредієнти:
500 г брюссельської капусти
2 ст ложки вершкового масла
2 ст ложки борошна
1 ст молока
2 ст ложки вершків
1 ст ложка лимонного соку
2 мс ложки тертого сиру
чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком

Приготування:
1. Промиту і очищену брюссельську капусту відваріть в невеликій кількості підсоленої води, доки вона злегка не розвариться. злийте воду.
2. Готуємо соус: злегка обсмажте борошно на вершковому маслі, додайте в неї молоко, вершки і перемішайте.
3. Дайте соусу настоятися, щоб він трохи загус. Додайте в нього перець, мускатний горіх і лимонний сік.
4. Капусту залийте отриманим соусом, тушкуйте кілька хвилин і посипте сиром.
Приємного апетиту
Брюссельська капуста по-італійськи






Гостренькі капуста швидкого приготування.



Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!

Приготування:

Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці, 4 зубчики великого зимового часнику порізати.

Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.

Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно -)
Гостренькі капуста швидкого приготування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика