Смажена картопля каррі
Інгредієнти:
Картопля 2 шт.
Рослинна олія 30 мл
Карі 0,5 ч. л.
Сіль 2 г
Перець чорний мелений 2 г
Цибуля 0,5 шт.
Часник 1 зуб.
Приготування:
1. Картопля вимити, загорнути в плівку і поставити в мікрохвильову піч на 600 Вт на 2-3 хв.
2. Поки картопля ще гарячий, тонко зняти шкуру і порізати на великі порційні шматочки
3. Нагріти олію в сковороді, обсмажити часник і цибулю, додати картоплю, вершкове масло, порошок каррі і сіль.
4. Подавати, посипавши чорним перцем.
╾╾╾
nicer-dicer5.ru - Спільнота "Записки шеф-кухаря" рекомендує!
▲ ТИСНИ▲
Картопляні млинці з пюре
Інгредієнти:
Картопляне пюре ( з часником) - 2,5-3 склянки
Білок - 2 шт
Пармезан (тертий) - 1/3 склянки
Панірувальні сухарі - 1/3 склянки
Приготування:
1. Духовку нагрійте до 220 градусів. Форму для запікання змастіть маслом. Збийте білки. В окремій мисці змішати панірувальні сухарі з тертим пармезаном. Зліпіть з пюре невеликі коржі (8 шт).
2. Занурте спершу в білок, потім в сухарі і викладіть на блюдо. Випікайте 15 хвилин до золотистої скоринки. Переверніть і готуйте ще 10-20 хвилин, щоб просмажиться з іншого боку.
╾╾╾
nicer-dicer5.ru - Спільнота "Записки шеф-кухаря" рекомендує!
▲ ТИСНИ▲
Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"
Оригінальний, смачний гарнір з запеченого в сметані картоплі з цибулею і рум'яної сирної скоринкою...
Інгредієнти:
-очищений і натертий на крупній тертці (дрібно нарізаний) -картопля - 1 кг
-дрібно нарізаний цибуля - 1 шт.
-тертий сир чеддер - 300 г
-сметана - 1,5 склянки
-сіль і мелений чорний перець за смаком
Приготування:
1. У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати.
2. Форму для запікання (одну велику або 4-6 маленьких) змастити маслом. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню. 3. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.
Картопля з грибами в мікрохвильовці за 15 хв!
Інгредієнти:
картопля середній - 2шт.
гриби печериці - 200-300г.
Цибуля - 1шт.
олія соняшникова - крапелька
Сіль, спеції за смаком
Приготування:
1. Очистити картоплю, нарізати як для фрі (а взагалі, як душа ваша забажає).
2. Цибуля тоненько нарізати півкільцями.
3. Гриби помити, нарізати за своїм бажанням.
4. Все змішати, посолити, додати улюблені спеції.
5. На серветку капнути соняшникову олію і натерти форму для мікрохвильової печі. (більше олії нам не треба, картопля буде «смажитися» в цибульно-грибному соку)
6. Викласти картоплю з грибами і цибулею у форму, закрити кришкою і випікати близько 15 хвилин.
7. На підлогу шляху до готовності перемішати.
Хотілося зверху потерти сирок, але не виявилося.
Інгредієнтів вистачило на 2 порції.
На 100г. страви виявилося близько 60ккал, що ще більше мене порадувало, так як на 100г. звичайної смаженої картоплі близько 150.
Картопляні зрази з грибами!
Інгредієнти:
600 г картоплі
150 г печериць
70 г ріпчастої цибулі
30 г вершкового масла
½ склянки борошна (або панірувальних сухарів)
1 яйце
рослинна олія
сіль
Приготування:
1. Картоплю очистіть, наріжте шматочками, відваріть до готовності в підсоленій воді. Злийте воду, додайте яйце і вершкове масло, приготуйте пюре.
2. Цибулю дрібно покришіть. Гриби обмийте і наріжте невеликими кубиками або брусочками.
3. Спочатку трохи обсмажте цибулю, потім додайте гриби, посоліть і смажте до готовності.
4. Перемістіть гриби на друшляк, дайте рідини стекти.
5. З 1 столової ложки, приготовленого раніше картопляного пюре, сформуйте коржик. У середину покладіть порцію грибів. Загорнути начинку в картоплю, утворивши «котлетку».
6. Обваляйте картопляні зрази з грибами в борошні.
7. Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки.
Приємного апетиту!
╾╾╾
nicer-dicer5.ru - Спільнота "Записки шеф-кухаря" рекомендує!
▲ ТИСНИ▲
Ідеальне картопляне пюре
Інгредієнти:
Картопля 800 г
Вершкове масло 0,5 ст.
Вершки 10-11% 0,8 ст.
Сіль 2 ч. л.
Перець чорний мелений 0,5 ч. л.
Приготування:
1. Почистіть картоплю і покладіть його у велику каструлю, заливши холодною водою.
2. Доведіть до кипіння і варіть, поки картопля не стане дуже м'яким (можна проткнути ножем, щоб перевірити).
3. Поки картопля вариться - розігрійте масло і вершки в невеликій каструлі на слабкому вогні.
4. Коли картопля буде готова - злити воду з каструлі.
5. Потолчіть картоплю, додайте сіль і, перемішуючи, поступово додавайте в нього суміш вершків і масла, отриману в третьому кроці.
6. За смаком можна додати мелений перець. Ще раз все перемішайте і відразу ж подавайте до столу.
Приємного апетиту!
╾╾╾
nicer-dicer5.ru - Спільнота "Записки шеф-кухаря" рекомендує!
▲ ТИСНИ▲
Картопляна запіканка з фаршем
Інгредієнти:
5-6 картоплин, 500 грам фаршу, цибулина, 3 яйця, трохи сиру, свіжа зелень.
Приготування:
1. Картопля вимити, почистити і зварити до готовності. Зробити добре пюре, додавши в картопельку вершкове масло, трохи молока і одне сире яйце.
2. Цибулю нарізати подрібніше, обсмажити. Додати до цибулі фарш і добре обсмажити, практично до готовності.
3. У форму для випічки викласти ½ частину картопляного пюре, розрівняти.
На картопляне пюре викласти фарш. Поверх фаршу другу частину картопляного пюре.
2 яйця збити ( можна додати трохи вершків) і вилити на картоплю. Посипати тертим сиром і зеленню.
4. Запікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Приємного апетиту!
╾╾╾
nicer-dicer5.ru - Спільнота "Записки шеф-кухаря" рекомендує!
▲ ТИСНИ▲
Немає коментарів:
Дописати коментар