понеділок, 27 травня 2013 р.

Підкажіть, будь ласка, як правильно варити кальмари (після глуб. заморзки), щоб вони були гіркими. Коли їх потрібно чистити і чи потрібно взагалі. Заздалегідь спасибі.

Підкажіть, будь ласка, як правильно варити кальмари (після глуб. заморзки), щоб вони були гіркими. Коли їх потрібно чистити і чи потрібно взагалі. Заздалегідь спасибі.




Кальмари в пивному клярі



Нам знадобиться:
кальмари
рослинна олія
1/2 ст. борошна
1/2 ст. пива
1 яйце
4 ст. л. молока
сіль.

Кальмари нарізаємо тонкими кільцями. У мисочці збиваємо яйце,додаємо пиво і молоко,всипаємо борошно. Солимо. Тісто по консистенції як рідка сметана. Вмочуємо кільця кальмарів у кляр і кидаємо в киплячу масло.Буквально через 1-2 хвилини кальмари вже золотисті і повністю готові.
Кальмари в пивному клярі



Кальмари в клярі



Склад:
500 гр. кальмара (кільця),
1/2 лимона, сіль, перець,
борошно.
Кляр:
250 мл світлого пива,
250 гр. борошна,
4 яйця,
сіль,
рослинна олія для смаження.

Приготування:
1. Кальмари промити і залити окропом на 2 - 3 хвилини. Злити воду, додати сік половини лимона, сіль, перець.
2. Білок відокремити від жовтків і збити в круту піну.
3. Жовток змішати з пивом, додати борошно, сіль і замісити тісто. Залишити на 5 хвилин.
4. З'єднати тісто з білком і добре перемішати (консистенція густої сметани).
5. У глибокому посуді розігріти рослинне масло (масло повинно покривати дно на 4 - 5 див).
6. Кільця кальмарів обвалюємо в борошні, опускаємо в кляр і смажимо в олії 3 хвилини (до золотистого квіти). Надлишки масла видаляємо за допомогою паперового рушника.
Подаємо з соусом "Тар-Тар" як самостійне блюдо або як закуску.
Приємного апетиту!

Джерело:Спритний кухар
Автор:Сергій Волков
Кальмари в клярі






Як правильно відварити кальмари, щоб вони не були гумовими?




привіт)) могли б ви підказати як потиснути кальмари?? (((







морський коктейль (мідії, кальмари, осьминожки, креветки) заморожені. Підкажіть, будь ласка, що з ним зробити, щоб було смачно?! )) ну, до пивку, наприклад

морський коктейль (мідії, кальмари, осьминожки, креветки) заморожені. Підкажіть, будь ласка, що з ним зробити, щоб було смачно?! )) ну, до пивку, наприклад



Кальмари в клярі



Інгредієнти:

Кальмар (600 р.)
Перець чорний мелений (за смаком)
Кухонна сіль (за смаком)
Куряче яйце (2 шт.)
Молоко коров'яче (1 скл.)
Борошно пшеничне (200 р.)

Приготування:

Крок 1
Для початку потрібно обробити кальмари. Зніміть шкірку, хору і всі нутрощі. Після того, як ви очистили кальмари, потрібно кинути в киплячу та підсолену воду. Тримати у воді потрібно приблизно 1 хвилину. Після цього потрібно дістати кальмари і відкинути їх на друшляк. Чекаємо поки стече вода.

Крок 2
Далі необхідно нарізати кальмари, де можна,там нарізати кружальцями, а для не потрібно нарізати смужками. Ширина кільця або смужки повинна бути приблизно 1 див.

Крок 3
Потрібно приготувати кляр. Для цього необхідно взяти велику, глибоку миску. У неї висипати борошно, у центрі борошна зробити невеликий отвір. У нього вилити молоко. Все дуже добре перемішати. В отриману пінку потрібно додати яєчні білки. Все це знову добре перемішати. Потім додати сіль і перець.

Крок 4
Виберіть сковороду з товстим дном. Наллємо на дно олію і нагріти його до помірної температури. Кожен шматочок кальмара потрібно вмочити в кляр і помістити на сковороду. Обсмажувати до золотистого кольору.

Крок 5
Поки кальмари смажаться, потрібно підготувати блюдо і накрити його паперовими рушниками. Вийняти всі кальмари і викласти їх на блюдо. Після того,як стече масло, потрібно прибрати серветки і перекласти кальмари на інше блюдо. Все, блюдо готове до подачі!
Кальмари в клярі






Запечені кальмари.



Інгредієнти:

●Кальмари заморожені - 1500 гр.
●Вершки - 250 мл (10 або 20%)
●Сир твердий - 100 гр.
●Сіль,перець.

Приготування:

Кальмари очистити від плівок і нутрощів під проточною водою,порізати кільцями (або соломкою).
Викласти підготовлені кальмари у форму для запікання,залити вершками,зверху посипати натертим на середній тертці сиром.

Запікати в попередньо нагрітій до 200 градусів духовці на середньому рівні 20 хвилин,потім збільшити потужність до 250 градусів і запікати до зарум'янювання (7-10 хвилин).

Це так смачно!
Рекомендую!
Запечені кальмари.



Кальмари в сметані



Все просто до неподобства. І швидко. І скусно. Якщо, зрозуміло ви любите кальмари.

Інгредієнти:

1 кг кальмарів (мені не хотілося возитися з чисткою морепродукта, я купила вже оброблені.)
1-2 моркви,
пара невеликих цибулин,
сметана,
сіль, суміш перців + коріандр,
зелень, часник,
трохи рослинного масла.

Приготування:

1.Морковь натерти на крупній тертці, цибулю порізати півкільцями, обсмажити на сильному вогні майже до готовності.

2.Кальмары порізати кому як подобається. Мені - кільцями.

3.У практично готові овочі викласти кальмари, посолити, приправити спеціями, додати сметану (в моєму випадку 4 ст.л. більше ніж достатньо), тушкувати 3-4 хвилини.

4.Порубить пертушку, кріп, часник.

5.Добавить до кальмарам, зняти з вогню.

6.Гарнир на вибір - кому який подобається.

Ось, власне, і все. Часу витрачено близько 20 хвилин.
Кальмари в сметані






Кальмари в сметані



Все просто до неподобства. І швидко. І смачно. Якщо, зрозуміло ви любите кальмари.

Інгредієнти:
- 1 кг кальмарів
- 1-2 моркви
- пара невеликих цибулин,
- сметана
- сіль, суміш перців + коріандр
- зелень, часник
- трохи рослинного масла

1. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати півкільцями, обсмажити на сильному вогні майже до готовності.

2. Кальмари порізати кому як подобається.

3. У практично готові овочі викласти кальмари, посолити, приправити спеціями, додати сметану, тушкувати 3-4 хвилини.

4. Порубати петрушку, кріп, часник.

5. Додати до кальмарам, зняти з вогню.

6. Гарнір на вибір - кому який подобається.

Ось, власне, і все. Часу витрачено близько 20 хвилин.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика