Запечений картопля з шинкою
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій: 12
Вам буде потрібно:
1,5 кг картоплі
2 столові ложки вершкового масла
1 цибуля
3 чашки шинки
1,5 склянки густих вершків
1/4 склянки борошна
Чорний мелений перець за смаком
2 склянки сиру (можна різного)
Зелень петрушки
Як готувати:
1. Розігріти духовку до 350 градусів. Вершкове масло розтопити у великій сковороді.
2. Додати цибулю і готувати протягом 1-2 хвилин, або поки він не стане напівпрозорим. Додати шинку і смажити 3 - 4 хвилини, поки ретельно не прогріється. Зняти з вогню і відставити у бік.
3. Підігріти вершки в мікрохвильовій печі. Додати борошно і чорний перець, змішати. Відставте в сторону. (Ви можете додати сіль, але сир і шинка - солоні)
4. Натерти сир. Відставте в сторону.
5. Нарізати картоплю кружечками. Укласти шар з 1/3 картоплі в змащену маслом форму. Посипати 1/3 ветчинной суміші, потім 1/3 сиру, потім залити 1/3 вершків.
6. Повторіть два рази, закінчуючи жменькою сиру і виливаючи вершки. Накрийте посуд фольгою і запікайте 40 хвилин. Зняти фольгу і запікати ще 20 хвилин.
7. Нарізати на квадратики і подавати. Посипати нарізаною зеленню петрушки, якщо ви хочете!
Приємного апетиту!
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Запечена картопля з грибами.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 2-3
Вам буде потрібно:
3 середніх картоплини, нарізані товстими кільцями
3 печериці, крупно нарізані
1/2 великої цибулини, нарізаної кубиками
4 смужки бекону, нарізаного
2 зубчики часнику, подрібненого
1/2 чайної ложки солі
1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
3 столові ложки вершкового масла
3 столові ложки борошна
2 склянки молока
1 1/2 склянки тертого сиру
Як готувати:
1. Розігрійте духовку до 200С.
2. Покладіть скибочки картоплі в миску і поставте в мікрохвильову піч на сильний нагрів протягом 6 хвилин. Це дозволить Вам заощадити значний час випічки. Наріжте гриби і бекон шматочками.
3. Посмажте на середньому вогні бекон на сковороді протягом 3 хвилин. Додайте цибулю і гриби і смажте до готовності. Приправте сіллю і/або чорним перцем за смаком. Додайте часник і зніміть з вогню.
4. У середній каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте борошно і 1/2 чайної ложки солі, постійно помішуючи віночком. Готуйте протягом однієї хвилини. Додайте молоко і перемішайте. Продовжуйте варити, помішуючи дуже часто, поки суміш не загусне. Висипте в суміш сир і перемішайте, поки не розтане. Продовжуйте перемішувати протягом ще однієї хвилини.
5. У великій мисці змішайте картоплю, цибулю, гриби, бекон і сирний соус. Акуратно перемішайте.
6. Випікайте, покривши алюмінієвою фольгою, протягом 40-50 хвилин, поки картопля не стане повністю м'яким. Видаліть алюмінієву фольгу і запікайте ще протягом 10-15 хвилин, поки картопля не стане золотисто-коричневого кольору.
Приємного апетиту!
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Запечена картопля
Інгредієнти:
Картопля - 5-6 шт
Бекон - 100 гр
Сметана - 125 г
Сир твердий - 200 гр
Цибулю зелений - 3-4 шт
Сіль, перець - 0.5 чайної ложки
Розігріти духовку до 200С°. Ретельно вимити картоплю водою, обсушити паперовим рушником. Присипте сіллю.
Кожну картоплину загорнути у фольгу, викласти на термостійке блюдо і випікайте близько години в духовці.
Обсмажте скибочки бекону до золотистого кольору, потім їх дрібно поріжте. Натріть сир. Подрібнити зелену цибулю.
Вийміть картоплю з духовки. Ложкою вийміть м'якоть з половинок, утворюючи з картоплі "човник". З м'якоті зробіть пюре.
Додайте сметану, зелений лук, сіль і перець. Перемішайте. Заповніть картопляні половинки отриманою сумішшю, на них покласти бекон і сир.
Немає коментарів:
Дописати коментар