Кошик з грибами
Тісто на кошик:
2 склянки борошна,
1 пакетик дріжджів,
0,5 склянки молока,
100 гр масла,
1 яйце,
1-2 ст.ложки піску
1 пакетик ванільного цукру.
Тісто поставити в холодильник на ніч(мінімум на 3 години).
Тісто в холодильнику поднимется.Утром дати тісту піднятися при ком.темпер 1 час.С тестом з холодильника дуже легко працювати. Особливо для всяких выкрутасов.Плетем кошик навколо перевернутої кастрюльки.Смазываем збитим желтком.Прямо на каструлі і выпекаем.Ручку випікаємо на мисці перевернутой.Прикрепляем ручку зубочисткою.
Тісто на грибочки: маргарин 200 гр
цукор 2 склянки
сметана 1 склянку
яйце 1 шт
борошно 600-800 гр
розпушувач 2 ч.ложки
заливка для капелюшків
пудра цукрова 1/2 склянки
води небагато
Зробити кульки з квадратів пергаментного паперу, розміром 6 на 6см. Мені знадобилося 25 шт. Поки одні будуть випікатися ви будете робити заготовки в інші.
Змішати м'який маргарин з цукром, додати сметану, яйце, розпушувач і в кінці додати борошно. Борошно додавати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук. Тісто повинне вийти мягким.Тогда розсипчасте печиво буде.
Тісто розділити на дві рівні частини. З однієї робимо ніжки, з іншого - капелюшки.
Ножки.Скатать кульку і надати йому конусоподібну форму,потім покласти в кульок. Тісто не повинно займати весь пакет, вона повинна вільно входити в кульок ,так як при випічки ніжки збільшаться в об'ємі. Кульок не дасть ніжці при випіканні втратити форму.
Капелюшки. Скачати кульку і покласти його на деко і трохи приплюснути.
Коли капелюшки испекутся зробити в них (доки гаряча) поглиблення і вставити ніжку.
Зробити сироп. У 4 ст. ложок води розвести 2/3 склянки цукру. Готовність визначається так: при дотику ложкою він повинен тягнутися. Чим більше цукру, тим швидше він буде застигати.
Збірка грибков.Тонкие кінці ніжок мачає в сироп і з'єднуємо з капелюшком. Дати охолонути сиропу.
Земля. Вмочити товсту частину ніжки в сироп, а потім в мак.
Капелюшки. В цукрову пудру 1/2 склянки додати какао і трохи води.
Вмочити капелюшки . Я ставила гриби навколо тарілки, щоб не було розлучень на капелюшках.
Автор: Наталія Масловська
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Куряча печінка з лісовими грибами
Рецепт:
куряча печінка 500 гр
гриби лісові 300 гр
цибуля ріпчаста 3 шт
помідор(великий) 1 шт
борошно 1 ст.л
перець мелений
паприка
зелень
сіль
Гриби обсмажити з цибулею до готовности.Куриную печінку вимити обсушити і присипати сумішшю з борошна,перцю і паприки.Обжарить на рослинному маслі протягом 5 минут.Соединить печінка з грибами,посолити і додати подрібнений в блендері томат.Накрыть кришкою і тушкувати близько 3-4 хвилин,потім прибрати з вогню.
Готову страву посипати зеленню.
Приємного апетиту!
Автор: Яна Антимонова
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Куряча ковбаса з грибами
Дуже смачна домашня ковбаса без всякої хімії. Її можна зробити не тільки з грибами, але і з болгарським перцем, оливками, в'яленим м'ясом і т.д... А можна і взагалі без усього, вона і так дуже-дуже смачна...
Необхідно:
1 кг. грудок
200 мл вершків 20%
3 білка
30 гр. крохмалю
3 зубчики часнику
сіль, перець, спеції (у мене паприка і сушений кріп)
400 гр. грибів
Гриби дрібно нарізати і злегка обсмажити.
Філе подрібнити в блендері (м'ясорубка для цього рецепту не підійде) разом з часником. Повинна вийти однорідна маса, схожа на пюре. Додати до грудкам сіль, перець, спеції, білки і вершки. Дуже ретельно вимісити, а потім відбити. Додати крохмаль і гриби - знову ретельно вимісити.
Отриманий фарш розділити на 2 частини.
На стіл покласти 2 листи фольги (внахлест). Злегка змастити її олією. Покласти на неї одну частину фаршу і згорнути його за допомогою фольги в товстий батон. Кінці фольги зав'язати ниткою. Покласти ковбасу в целофановий пакет, випустити повітря і зав'язати. Повторити процедуру. Потім туго перетягнути ковбасу ниткою в двох місцях.
Зробити те ж саме з другою частиною фаршу. Найважливіше при приготуванні цієї ковбаси - сформувати тугий!!! батон і ретельно його зав'язати. Також стежте за тим, щоб целофанові пакети були цілими і не пропускали воду.
Варити ковбасу у великій кількості води (класти в киплячу воду), бажано в широкій каструлі на середньому вогні ~30-40 хв. Остудити на решітці і прибрати на ніч у холодильник. З ранку можна насолоджуватися смачним і корисними бутербродом...
*Я пробувала її не варити, а запікати - теж вийшло смачно*
Приємного апетиту!
Автор: Людмила Дрєпіна
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Картопля з грибами в сметані
Необхідні інгредієнти:
700 г картоплі
400 г свіжих печериць
300 мл жирної сметани (25-30%)
3-4 зубчики часнику
петрушка свіжа
80 мл соняшникової олії
сіль і перець за смаком.
Приготування:
Процес приготування картоплі з грибами в сметані.
Картопля очистіть, обмийте, наріжте тонкими пластинками. Ще раз добре промийте, дайте стекти воді.
Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть картоплю, смажте на вогні трохи більше середнього. Посоліть і поперчіть картоплю, помішуйте періодично, але не часто. Смажте, поки шматочки не стануть м'якими.
Після цього додайте дрібно нарізаний часник і влийте сметану. Вона повинна злегка покривати картоплю. Зробіть вогонь менше і готуйте ще 5 хвилин.
Гриби ретельно обмийте, наріжте пластинками.
Підсмажте їх на олії майже до готовності.
Петрушку дрібно покришіть. Додайте до картоплі разом з грибами.
Перемістіть всі інгредієнти у форму для випічки.
Запікайте картоплю з грибами в сметані при 200 град. 20-25 хвилин.
#ШустрыйПовар #кулінарія #рецепти
Немає коментарів:
Дописати коментар