пʼятниця, 31 травня 2013 р.

Закуска з болгарського перцю

Закуска з болгарського перцю



Інгредієнти:
- 2 перцю
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. солі
- 1/5 ч.л. меленого чорного перцю
- 250г майонезу
- 2 яйця
- Пучок петрушки

Приготування:

Закуска з болгарського перцю добре поєднується з основними стравами з м'яса, також її можна мазати на хліб, але з перцем і зеленню виходить соковитіше і смачніше.

Відварити 2 яйця круто. Поки яйця будуть охолоджуватися, подрібнюємо на крупній тертці плавлені сирки. Очищаємо часник, «потрошимо» перці.

Натираємо на тертці вже охолоджені яйця і змішуємо їх з тертими сирками. У масу додаємо чорний перець, сіль, нарізаний кріп і майонез. Туди ж раздавливаем часник.

Всі інгредієнти перемішуємо як слід і починаємо завантажувати начинку в спустошені перці. Начинку гарненько трамбуем всередині.

Перець нарізаємо кільцями, як на фото, чи ділимо на дві частини.



Овочева закуска "дієтична"



Інгредієнти:
- помідори - 3 шт.
- баклажан - 2 шт.(невеликих)
- нежирний сир (у даному випадку "ольтермани 17") -150-200 гр.
- зелень для прикраси
Для соусу:
- оливкова олія
- лимонний сік
- сіль
- улюблені спеції

Приготування:

1. Овочі нарізати кружечками , сир невеликими скибочками.
2. По черзі , починаючи з баклажана, викласти овочі і сир невисокими стовпчиками на деко, покрите фольгою або пекарської папером.
3. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку і випікати 10-15 хвилин(залежить від соковитості овочів).
4. Для соусу змішати всі інгредієнти, у варіанті білого соусу - зелень дрібно порубати, часник натерти на дрібній тертці, все змішати.
5. Готову закуску трохи остудити і скропити оливковою олією, змішаним з лимонним соком, сіллю і спеціями , можна подати до закуски "білий соус".
6. Прикрасити зеленню.



Закуска "Сьомга в огірку"



Закуска "Сьомга в огірку"
1. Огірки порізати шайбами (4-5 см)
2. Ножем зрізати шкірку з огірків, щоб вийшла зебра
3. Вирізати серединку в огірку
4. Блендером змішайте вершковий сир, сьомгу, сметану, поперчити
5. Отриманою масою наповнити огірки.
За бажанням можна прикрасити зеленню або червоною ікрою.
Закуска "Сьомга в огірку"






Гаряча закуска з лаваша



Ця незвичайна хрустка закуска з лаваша порадує Вас своїм смаком, а особливо тих, хто не байдужий до чебуреків.

Інгредієнти:
- 6 тонких лаваша
- 200 г курячих шлуночків
- 200 г курячих сердечок
- 150 г твердого сиру
- 2 яйця
- зелена цибуля
- кріп
- перець, сіль
- масло рослинне для обсмажування

Відварюємо шлуночки і сердечка і подрібнюємо їх у блендері.

Кріп і цибулю подрібнюємо ножем і додаємо до потрошкам.

За допомогою дрібної терки натираємо сир, змішуємо його з іншими інгредієнтами, додаємо жовтки, солимо, перчимо і добре перемішуємо.

Начинка готова. Тепер розрізаємо лаваш на трикутники, на край лаваша викладаємо начинку й загортаємо у вигляді "сигар", змащуючи кінчики білком.

Обсмажуємо їх на рослинному маслі. Після обсмажування викладаємо "сигари" на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Хрусткі красені готові! Подавати зі сметаною.

Приємного апетиту!
Гаряча закуска з лаваша
Гаряча закуска з лаваша
Гаряча закуска з лаваша
Гаряча закуска з лаваша



Закуска «Полуничка»



Інгредієнти:

картопля відварна - 3-4 шт (середніх),
оселедець (філе) - 1/2 шт.,
цибуля зелена 3-4 шт.,
буряк - 1/2 шт.,
олія оливкова - 30 гр.,
кунжут - 10-20 гр.,
петрушка,
сіль, перець,
сік лимона - 1 ч. ложка.

Рецепт приготування:

Насамперед, з буряка потрібно добути сік. Буряк потерти на тертці, скласти в посуд для мікрохвильової печі, додати 30 мл води і сік лимона. Накрити кришкою і поставити в мікрохвильову піч на 5 хв при максимальній потужності. Потім сік відцідити і охолодити. Ну, або ви можете добути буряковий сік, будь-яким іншим, зручним для вас способом
Картоплю відварити в мундирі до готовності. Гарячим очистити і розім'яти в "пюре", додавши за смаком сіль, перець і 1 ст. ложку оливкової олії.
Філе оселедця порізати дрібними шматочками, додати дрібно порізану цибулю.
Взяти 1 ст. ложку картопляної маси, скачати кульку, потім приплюснути і зробити поглиблення в центрі. Покласти в центр 1 ст. ложку начинки з оселедця, защипнути краю і сформувати «полуничку». Занурити заготовки в буряковий сік і викласти на тарілку. З петрушки зробити листочки і хвостики. І посипати кунжутом.
Ось і все! Приголомшлива закусочка готова! Все досить просто і знайоме, але в новій подачі)
Закуска «Полуничка»
Закуска «Полуничка»






«Поцілунки» закуска з лосося



Нам знадобиться:

лосось малосоленый (нарізка)
крабові палички
вершковий сир «Філадельфія« з додаванням зелені
свіжий кріп
яйця
харчова плівка
лимон

Яйця зварити і порізати на яйцерезке кружечками

Кріп подрібнити, додати до Філадельфії, перемішати, щоб вийшла однорідна маса.
Для того щоб зробити такі Поцілунки» знадобляться кілька форм, у мене ось такі чашки еспресо, можна використовувати келихи,формочки для кексів.
Щільно вистелити чашечки харчовою плівкою,
при цьому потрібно залишити стільки плівки на краях, щоб потім можна було закрити чашечки зверху.
Викласти форму скибками лосося.Сформировать його за формою.
Заповнити форму до половини начинкою,

покласти шматочки крабових паличок
і знову заповнити начинкою.
Зверху покласти кружечок яєчка
Закрити скибочкою лосося
Загорнути краї плівки,
щільно притиснути і злегка утрамбувати.
Поставити в холодильник на пару годин.
Лимон порізати кружальцями.
Через пару годин дістати«Поцілунки» з холодильника, розкрити плівку і перевернути чашку на кружечок лимона, на тарілку.
Прикрасити за бажанням, я прикрасила яєчком і ягідкою, дуже красиво виглядає червона ікра зверху.

Бажаю приємного апетиту!
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося
«Поцілунки» закуска з лосося

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика