Низькокалорійний десерт
140кк/100гр.
Інгредієнти:
Сметана (10%) 800 грам
Желатин 20 грам
Цукор 1 склянку
Фрукти: банан' мандарини' ківі' груша.
Приготування:
Желатин розвести до повного розчинення.
Остиглий желатин залити в сметану' додати цукор' перемішати.
Залити у форму половину маси.
Потім викласти шарами фрукти в будь-якому порядку.
Рідину, що залишилася, залити у форму.
Дати застигнути в холодильнику.
Персиковий десерт
Абрикосове варення - це не просто їх суміш фруктів і цукру. Це - сонце в банку. Ложка променів і тепла. Це той десерт, який будь чаювання перетворить у свято!
Підбірка цікавих рецептів!
--Абрикосовий джем з імбиром, корицею і чорним перцем.-
Пікантний, з пряними відтінками аромату перцю.
На літр джему:
1 кг абрикосів
600 г цукрового піску
100 г кореня імбиру
1 паличка кориці цілком
10 горошин чорного перцю
Абрикоси вимити, розділити на половинки, видалити кісточки. Імбир очистити і нарізати середнім кубиком. Скласти абрикоси і імбир в каструлю, засипати цукром і залишити на пару годин, щоб абрикоси дали сік.
Поставити на середній вогонь, додавши горошини перцю і корицю. Довести до кипіння, прокип'ятити 5 хвилин на слабкому вогні, зняти піну. Відставити на 30 хвилин. Знову довести до кипіння, через 5 хвилин знову відставити на 30 хвилин. І ще раз повторити. Виловити перець і корицю, викинути.
Дати джему трохи охолонути, потім пробити заглибним блендером до повної однорідності. Розлити по стерилізованим банкам. Дати охолонути при кімнатній температурі і можна насолоджуватися.
--Варення з абрикосів і ананасів--
Порцій: 5 півлітрових банок
Що потрібно:
курага - 250 г
консервовані ананаси разом з сиропом - 500 г
цукор - 5 склянок
кілька коробочок кардамону
стручок ванілі - 1
Курагу залийте 5 склянками води на 4 ч. З цією ж водою поставте курагу на невеликий вогонь і варіть, поки фрукти не стануть м'якими, 20-30 хв.
Ананас з сиропом додайте до абрикосам. Всипте цукор і варіть, поки цукор повністю не розчиниться.
Додайте кардамон і розрізаний навпіл, але не до кінця, стручок ванілі. На досить сильному вогні варіть джем до готовності (крапля гарячого джему на холодній тарілці не повинна розтікатися), 40-50 хв.
Розлийте в стерилізовані банки і закатайте. Джем готовий через 2 дні.
Рада: Хоча ананаси часто продаються нарізаними маленькими шматочками, ви краще купіть ті, що законсервовані кільцями - вони зазвичай більш якісні.
--Абрикосове варення з волоськими горіхами--
Це варення відмінно підходить до чаю і бутерброду з вершковим маслом.
Перелік мінімального кількості інгредієнтів:
- 1 кг абрикос (без кісточок)
- 300г лущеных волоських горіхів (або 1 кг нелущених)
- 600г цукру
Час приготування: 4-5 годин (без обліку перерв у варінні - 2-3 дні)
У абрикос видаляємо кісточки. Засипаємо фрукти цукром.
Перемішуємо. Залишаємо на кілька годин, щоб абрикоси пустили сік. Можна на ніч.
Доводимо до кипіння на повільному вогні і проварюємо 10-15 хвилин. Дамо постояти кілька годин. Знову доводимо до кипіння і трохи проварюємо.
І в третій раз повторюємо цю процедуру. Лущу необхідну кількість горіхів.
Дуже великі шматки ядер переламываем навпіл.
Варення доводимо до кипіння в четвертий раз і всипаємо ядра горіхів.
Перемішуємо. Це остання варка.
Варення кипить хвилин 20 разом з горіхами.
Гарячим розливаємо в заздалегідь простерилізовані банки і укупориваем. Варення треба ще настоятися, щоб волоські горіхи добре просочилися абрикосовим сиропом.
--Варення з абрикосів з розмарином--
1кг абрикосом щільних, краще недостиглих
500 г цукрового піску
150-200 мл води
Гілочки свіжого розмарину
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Розмарин добре вимити, не пошкодивши листочки і просушити.
2. Абрикоси вимити, просушити, вийняти кісточки і порізати на 4 частини, а потім кожну четвертинку розрізати упоперек навпіл.
3. З води і цукру зварити сироп. Гарячим сиропом залити абрикоси.
4. Дати постояти кілька годин.
5. Поставити миску з абрикосами на вогонь, як тільки закипить, зняти з вогню. Залишити на кілька годин.
6. Повторити все ще два рази.
7. І, нарешті, вскипятив останній раз, варення гарячим розкласти по чистих, стерилізованим банкам. В кожну баночку також покласти невеликий гілочці розмарину. Банку щільно закрити. Зберігати в сухому прохолодному місці.
Порада: варення виходить з великою кількістю сиропу, який, до речі, потім можна використовувати для приготування соусів до м'ясних страв.
Ніжний десерт "Панна Котта"
Інгредієнти:
- 250 гр вершків 33%
- 250 гр молока
- 120 гр коричневого цукру
- 8 - 10 гр листового або розсипчастого желатину
- 100 гр темного шоколаду
- будь-які горіхи за смаком
Приготування:
1. Желатин замочуємо в кип'яченої холодної води.
2. Вершки з'єднайте з молоком, ставимо на вогонь, додаємо цукор, доводимо до кипіння при постійному помішуванні і знімаємо з вогню. Додаємо замочений і віджатий від води желатин до вершків і інтенсивно перемішуємо до повного розчинення.
3. Розливаємо теплу суміш по формочках і відправляємо в холодильник на 4 години.
4. Коли желе добре застигне, поміщаємо формочки в гарячу воду на кілька секунду і швидко перевертаємо на блюдо.
5. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, поливаємо їм Панну Котту і посипаємо рубаними горішками.
Немає коментарів:
Дописати коментар