понеділок, 27 травня 2013 р.

Булочки з джемом

Булочки з джемом



Інгредієнти:
Борошно - 5 ¼ склянки
Сухі дріжджі - 8 г
Сіль - ½ чайної ложки
Цукор - 4 столові ложки
Молоко тепле - 480 мл
Яйце - 3 шт
Ванілін - 1 чайна ложка
Рослинне масло - 100 мл
Цедра 1 апельсина
Ягідний джем - 220 г
Вершкове масло - 50 г
1 яйце для змащування
Цукрова пудра

Приготування:
1. Змішайте всі сухі інгредієнти. Додайте тепле молоко, яйця, ванілін, масло і цедру. Руками замісити тісто. Воно має бути м'яким, але при необхідності додайте ще борошна. Викладіть тісто в змащену олією миску і залиште на деякий час в теплому місці.
2. Тісто має збільшитися вдвічі. Це повинно зайняти близько години.
3. Розімніть тісто і розкачати на присипаної борошном поверхні. Розкатаний прямокутник повинен бути розміром приблизно 35 на 44 см і товщиною близько 1 см. Ножем для піци наріжте квадратики розміром 7смх7см.
4. У середину кожного квадратика викладіть близько 1 чайної ложки джему. Закрийте квадратик і скріпіть краю.
5. Повторіть ці кроки і з рештою тестом і джемом. Викладіть булочки на деко, змащене маслом і змастіть кожну маслом з боків, щоб вони не злиплися у пічці.
6. Духовку нагрійте до 175 градусів.
7. Булочки змастіть збитим яйцем і залиште ще на 20 хвилин. Вони мають ще трохи збільшитися в розмірі.
8. Випікайте 25-30 хвилин до золотисто-коричневої скоринки.
9. Присипте цукровою пудрою і подавайте.
Булочки з джемом



Сирні булочки на сніданок



Інгредієнти на 10-12 шт:

250 гр пастоподібного сиру (у мене звичайний 9% злегка розм'якшений молоком)
2 яйця
3 ст.л. цукру
щіпка солі
1 п. ванільного цукру (10 гр)
1 п. розпушувача (15 гр можна менше)
250 гр борошна
1-2 ст.л. молока для змащування

Приготування:

Сир, яйця, цукор, ванільний цукор і сіль розмішати віночком до однорідності. Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м'яке, липучее тісто.
Деко застелити пекарської папером і змастити соняшниковою олією. Вологими руками сформувати булочки, викласти на деко і запікати в попередньо розігрітій духовці при 190С приблизно 12 хвилин. Потім дістати булочки, змастити молоком (пензликом), хто бажає, можна посипати трохи цукром і знову в духовку на 3-5 хвилин, до зарум'янювання.

Приємного апетиту!
Сирні булочки на сніданок






Закусочні булочки



Смачна закуска і швидкий ситний сніданок.

Інгредієнти:
- Булочки 6 шт
- Яйця(краще перепелині) 6 шт
- Шинка 120 г
- Солоні огірки 1 шт
- Вершкове Масло-90 г
- Молоко 3 ст.л.
- Майонез-3 ст.л.
- Гірчиця готова 1 ч.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень(кріп,петрушка) за смаком

Приготування:
1. У мене були булочки 8см в діаметрі, тому я зрізала кришечку і вийняла м'якуш. Якщо булки будуть більші, то можна взяти 3 штуки і розрізати навпіл.
2. Огірок і шинку нарізаємо соломкою. Потім змішуємо з майонезом і гірчицею.
3. Поглиблення булочок змочують молоком (по половині столової ложки) і змащуємо вершковим маслом. Я масло розрізала на 6 шматочків і змастила всередині кожну булочку. Викладаємо начинку, посипаємо зеленню і випускаємо по яйцю в кожну булочку.
Жовтки посипаємо чорним меленим перцем.
4. Запікаємо булочки при 200 градусах до загустіння яєчного білка. Булочки виходять злегка хрусткі, але такі смачні!
Приємного апетиту!
Закусочні булочки



Булочки "Трояндочки" з сиром



Це красива і смачна випічка.

Інгредієнти:

-Молоко - 250 мл
-Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
-Цукор (100 г в тісто 100 г у начинку) - 200 г
-Злив. масло (або маргарин) - 100 г
-Борошно (приблизно) - 600-700 г
-Ванільний цукор (1 пакетик в тісто,1 в сир) - 2 пакет.
-Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
-Сир - 500 г
-Ізюм - 100-150 г
-Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
-Сіль (неповна) - 1 ч. л.

Приготування:

Першим ділом заллємо окропом ізюм
Тепер робимо опару.
Подогреем молоко, перельем в миску.
Додамо в молоко дріжджі ...цукор ...і приблизно половину борошна (краще склянку, щоб опара не була така густа)
Розмішуєм і поставимо в тепле місце підходити
Готуємо здобу:
Розтопимо масло, трохи остудимо
Додамо в масло яйця ...цукор ...ванілін ...сіль. Перемішаємо.
Опара підійшла.
Додаємо в опару здобу
Перемішуємо
Потроху додаємо муку ...і вимішуємо досить круте тісто.
Ставимо його в тепле місце для підйому
Готуємо начинку:
У сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце (таааак... а де ж яйце... здається, я його забула додати...)
...ванільний цукор ...цукор (100 г) і родзинки (злити воду через сито)
Всі добре розмішуємо (якщо сир рідкуватим, можна додати борошна або манки)
Тісто підійшло
Із підійшов тіста робимо, приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трохи підійти.
Розкачуємо корж, робимо 3 розрізу так, щоб частини були трохи різні, одна частина трохи більше іншої
Кладемо в середину начинку
Одну з трьох частин (найменшу) обертаємо навколо сиру і скріплюємо.
Потім робимо те ж саме з частиною побільше.
І останній обертаємо найбільшу частину коржі.
Місце скріплення має бути як можна нижче, у підстави булочок, інакше вони будуть падати.
З'єднуємо як можна міцніше,особливо останню його частину.
"Трояндочка" готова
Даємо булочкам добре підійти
В жовток додати трохи молока
Розмішати і змастити булочки
Випікаємо при температурі 180 С
Булочки "Трояндочки" з сиром






Іспанські булочки



Інгредієнти:

Дріжджі - 2 чайних ложки
Тепла вода - 1/4 склянку
Цукор - 1 чайна ложка
Борошно - 3,5 склянки
Цукор - 1/3 склянки
Сіль - 1 чайна ложка
Молоко - 1/2 склянки
Вершкове масло (розтоплене) - 110 г
Яйце - 2 шт
Додатково:
Вершкове масло - 60 г
Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
Цукор - 1/2 склянки

Приготування:

Дріжджі розведіть у теплій воде.Чтобы довести дріжджі до готовності, додайте 1 чайну ложку цукру і залиште на 10 хвилин. Якщо суміш збільшилася в об'ємі вдвічі, значить дріжджі можна використовувати.

У мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте молоко, розтоплене масло, яйця і дріжджі. Все ретельно перемішайте. На посипаній борошном дошці вимісіть досить еластичне тісто (при необхідності додайте більше борошна).
Покладіть тісто в миску, змащену маслом. Закрийте харчовою плівкою і залиште тісто підніматися на 3 години (має збільшитися вдвічі).
Тісто розділіть на 2 рівні половини. Кожну скрутіть в "ковбасу" і наріжте на 8 частин. Кожну частину розкачайте в прямокутник, змастіть розтопленим маслом, присипте панірувальними сухарями і цукром, після чого - закрутіть, починаючи з одного края.Сверху ще раз присипте сухарями і цукром.
Булочки викладіть на підготовлений змащений маслом деко. Залиште їх на 30 хвилин ще постояти і піднятися, після чого випікайте при 140 градусах 15 хвилин до золотистого відтінку.
Іспанські булочки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика