"Велика справа - капуста! І на столі не порожньо!
Гостренькі капуста швидкого приготування.
Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!
Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці,4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.
Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно))).
Цвітна капуста в хрусткій паніровці
Інгредієнти:
Капуста цвітна 1 шт;
Білок 4 шт;
Сухарі панірувальні 2 склянки;
Сіль, перець 0.5 ч.л;
Приготування:
Невелику головку цвітної капусти розібрати на дрібні суцвіття. Відварити в підсоленій воді до напівготовності.
Яєчні білки збити. Панірувальні сухарі змішати з сіллю і меленим чорним перцем.
Цвітну капусту змочити у збитих білках, обваляти в сухарях. Викласти на змащене деко і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.
Приємного апетиту!
Гострі капустяні трубочки.
Качан капусти 1,5-2 кг;
5-6 морквин,
6 зубчиків часнику
половинка гострого перцю.
Капусту розбираємо на листя, як для голубців.
Зрізаємо потовщення і опускаємо в киплячу воду на п'ять хвилин (вода закипіла-і вимикаємо вогонь).
Виймаємо, даємо охолонути.
Моркву натираємо на корейській тертці, змішати з подрібненим часником і рубаним перцем.
Загортаємо начинку в капустяне листя трубочками. Укладаємо трубочки щільно один до одного, в емальований або скляний посуд. Заливаємо розсолом, щоб він покривав трубочки на 1 див.
Розсіл: на один літр води-велика сіль одна ст.л., суха зелень одна ст.л., лавровий лист дві шт. перець горошком п'ять шт. кип'ятимо Воду, додаємо сіль і спеції, остуджуємо і заливаємо капусту.
Кладемо під гніт, накриваємо кришкою або плівкою і прибираємо в холодильник на три дні.
Приємного апетиту!
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Інгредієнти:
Капуста - 1 кг,
гречка - 100гр,
цибулю - 2 голівки,
філе куряче - 250гр,
печериці - 150гр,
яйця - 3 шт,
масло рослинне - 6 ст. ложок,
масло вершкове - 30г,
сметана - 3 ст.ложки,
сіль,
перець,
тертий сир - 2 ст.ложки.
Приготування:
1. У головки капусти вирізати качан і злегка відварити, розбираючи на листя по мірі того як листя будуть ставати м'якими. Зрізати потовщення на листках.
2. Відварити гречку 20хв, я брала в пакетиках, дуже зручно. У гарячу гречку додати вершкове масло, перемішати. Зварити круто 2 яйця.
3. Куряче філе порізати шматочками і обсмажити 10 хвилин на рослинній олії,
4. Додати дрібно порізану цибулю, сіль, перець і тушкувати ще 10-15хв.
5. Печериці порізати пластинками і підсмажити на рослинній олії.
6. Готові філе з цибулею і печериці подрібнити в блендері і додати до гречки. Туди ж додати дрібно порізані варені яйця і петрушку, 2 ст.ложки сметани,Перемішати, додавши за смаком сіль і перець.
7. Збити вилкою яйце з 1 ст.ложкой сметани. Взяти конусоподібну миску, злегка змастити її маслом і вистелити листям капусти, звісивши краю з боків ( для того, що б закрити фаршировану капусту). Листя в місцях накладання один на одного змастити яйцем зі сметаною.
8. Викласти шар начинки шаром 1 см на дно і по краях форми. Зверху викласти шар листя капусти і знову фарш і так поки не заповниться форма. Верх накрити листям капусти, залишеними в 1 шарі, змащуючи яйцем зі сметаною.
9. Перевернути миску на деко ( я застелила його фольгою), змастити яйцем зі сметаною.
10. Випікати 1 годину при температурі 200 градусів. За 15 хв до закінчення, змастити капусту залишилися яйцем зі сметаною і посипати тертим сиром. Готову форшированную капусту змастити зверху розтопленим вершковим маслом.
11. Подавати, порізавши шматочками зі сметаною.
Швидка гостренькі капуста
нам знадобиться
нашаткувати 2 кг свіжої капусти,
натерти 3-4 моркви на крупній тертці,
4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Залити заздалегідь приготовленим маринадом трохи остившім. Маринад готується так:
на 1 літр води -
пів склянки цукру,
2 ст.л крупної солі з гіркою,
10 штучок перцю горошком,
5 гвоздик,
4 шт. лаврового листа -
прокип'ятити 10 хвилин,
додати пів склянки рослинного масла і
пів склянки 9-процентного оцту.
Придавити вантажем дати остаточно охолонути , перекласти у велику трьох літрову банку і прибрати в холодильник на один день. Через добу капуста готова до вживання.
У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар