четвер, 30 травня 2013 р.

"Велика справа - капуста! І на столі не порожньо!

"Велика справа - капуста! І на столі не порожньо!



Гостренькі капуста швидкого приготування.

Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!

Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці,4 зубчики великого зимового часнику порізати.

Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.

Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно))).
"Велика справа - капуста! І на столі не порожньо!



Цвітна капуста в хрусткій паніровці



Інгредієнти:
Капуста цвітна 1 шт;
Білок 4 шт;
Сухарі панірувальні 2 склянки;
Сіль, перець 0.5 ч.л;

Приготування:

Невелику головку цвітної капусти розібрати на дрібні суцвіття. Відварити в підсоленій воді до напівготовності.

Яєчні білки збити. Панірувальні сухарі змішати з сіллю і меленим чорним перцем.

Цвітну капусту змочити у збитих білках, обваляти в сухарях. Викласти на змащене деко і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.
Приємного апетиту!
Цвітна капуста в хрусткій паніровці






Гострі капустяні трубочки.


Качан капусти 1,5-2 кг;
5-6 морквин,
6 зубчиків часнику
половинка гострого перцю.
Капусту розбираємо на листя, як для голубців.
Зрізаємо потовщення і опускаємо в киплячу воду на п'ять хвилин (вода закипіла-і вимикаємо вогонь).
Виймаємо, даємо охолонути.
Моркву натираємо на корейській тертці, змішати з подрібненим часником і рубаним перцем.
Загортаємо начинку в капустяне листя трубочками. Укладаємо трубочки щільно один до одного, в емальований або скляний посуд. Заливаємо розсолом, щоб він покривав трубочки на 1 див.
Розсіл: на один літр води-велика сіль одна ст.л., суха зелень одна ст.л., лавровий лист дві шт. перець горошком п'ять шт. кип'ятимо Воду, додаємо сіль і спеції, остуджуємо і заливаємо капусту.
Кладемо під гніт, накриваємо кришкою або плівкою і прибираємо в холодильник на три дні.
Приємного апетиту!
Гострі капустяні трубочки.



Фарширована капуста, або дуже великий голубець



Інгредієнти:
Капуста - 1 кг,
гречка - 100гр,
цибулю - 2 голівки,
філе куряче - 250гр,
печериці - 150гр,
яйця - 3 шт,
масло рослинне - 6 ст. ложок,
масло вершкове - 30г,
сметана - 3 ст.ложки,
сіль,
перець,
тертий сир - 2 ст.ложки.

Приготування:

1. У головки капусти вирізати качан і злегка відварити, розбираючи на листя по мірі того як листя будуть ставати м'якими. Зрізати потовщення на листках.
2. Відварити гречку 20хв, я брала в пакетиках, дуже зручно. У гарячу гречку додати вершкове масло, перемішати. Зварити круто 2 яйця.
3. Куряче філе порізати шматочками і обсмажити 10 хвилин на рослинній олії,
4. Додати дрібно порізану цибулю, сіль, перець і тушкувати ще 10-15хв.
5. Печериці порізати пластинками і підсмажити на рослинній олії.
6. Готові філе з цибулею і печериці подрібнити в блендері і додати до гречки. Туди ж додати дрібно порізані варені яйця і петрушку, 2 ст.ложки сметани,Перемішати, додавши за смаком сіль і перець.
7. Збити вилкою яйце з 1 ст.ложкой сметани. Взяти конусоподібну миску, злегка змастити її маслом і вистелити листям капусти, звісивши краю з боків ( для того, що б закрити фаршировану капусту). Листя в місцях накладання один на одного змастити яйцем зі сметаною.
8. Викласти шар начинки шаром 1 см на дно і по краях форми. Зверху викласти шар листя капусти і знову фарш і так поки не заповниться форма. Верх накрити листям капусти, залишеними в 1 шарі, змащуючи яйцем зі сметаною.
9. Перевернути миску на деко ( я застелила його фольгою), змастити яйцем зі сметаною.
10. Випікати 1 годину при температурі 200 градусів. За 15 хв до закінчення, змастити капусту залишилися яйцем зі сметаною і посипати тертим сиром. Готову форшированную капусту змастити зверху розтопленим вершковим маслом.
11. Подавати, порізавши шматочками зі сметаною.
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець
Фарширована капуста, або дуже великий голубець






Швидка гостренькі капуста



нам знадобиться
нашаткувати 2 кг свіжої капусти,
натерти 3-4 моркви на крупній тертці,
4 зубчики великого зимового часнику порізати.

Залити заздалегідь приготовленим маринадом трохи остившім. Маринад готується так:
на 1 літр води -
пів склянки цукру,
2 ст.л крупної солі з гіркою,
10 штучок перцю горошком,
5 гвоздик,
4 шт. лаврового листа -
прокип'ятити 10 хвилин,
додати пів склянки рослинного масла і
пів склянки 9-процентного оцту.

Придавити вантажем дати остаточно охолонути , перекласти у велику трьох літрову банку і прибрати в холодильник на один день. Через добу капуста готова до вживання.
У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою.
Швидка гостренькі капуста

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика