вівторок, 28 травня 2013 р.

Булочки з маком

Булочки з маком



Інгредієнти для булочок з маком:

●близько 500 гр. здобного тіста
●40-50 гр. харчового маку
●50-70 мл молока
●50 гр. вершкового масла
●кілька столових ложок цукру
●жовток для глазурування (можна приготувати цукрову глазур)
●рослинне масло для змазування дека і оброблення тесту

Приготування булочок з маком:

Ці булочки починаються з заварювання маку. Для чого потрібно закип'ятити молоко, всипати в нього мак. Можна поварити мак 10-20 хвилин на малому вогні і прибрати запарюватися в тепле місце на дві години.
Після запарювання мак проціджують через сито, щоб відокремити надлишки молока. Здобне тісто також замішується заздалегідь.
Останнім часом для оброблення тесту я використовую рослинне масло (щоб тісто не липло). Можна по-старому користуватися борошном. Тісто розкачати в тонкий пласт, чим тонше - тим смачніше. Але і скручувати буде важче. Пласт тіста змастити талим вершковим маслом, олія можна попередньо розтопити. На масло наноситься тонкий шар маку. На мак можна посипати цукор.
Згорнути ковбаску, шаром маку всередину. Нарізати ковбаску на окремі булочки, які в свою чергу викласти на деко. Для випічки зручно користуватися пергаментом, щоб потім не відмивати деко. При бажанні вироби глазурувати яєчним жовтком. Випікати при температурі 200 градусів близько 20 хвилин, до готовності. Для перевірки готовності духовку можна відкривати.
Готові булочки з маком збризнути водою, накрити рушником. Смачніше всього подавати теплими, але не гарячими.

Джерело: Шедеври Кулінарії
Рекомендуємо підписатися
Булочки з маком
Булочки з маком
Булочки з маком
Булочки з маком
Булочки з маком
Булочки з маком
Булочки з маком
Булочки з маком
Булочки з маком



Булочки з корицею



Інгредієнти:

Тісто:
●75 г розм'якшеного несолоного вершкового масла
●45 г цукру-піску
●щіпка солі
●1 чайна ложка меленого кардамону
●250 мл молока
●25 г свіжих дріжджів або 7 г сухих
●420 г звичайної борошна

Начинка:
●90 г розм'якшеного несолоного вершкового масла
●45 г цукру-піску
●1 столова ложка кориці
●1/4 чайної ложки меленого кардамону
●щіпка ванілі

Глазур:
●половина збитого яйця
●цукор-пісок або цукрова пудра

Приготування:

Для тіста змішайте масло, цукор, сіль і кардамон у великій мисці до однорідної маси.
Нагрійте молоко в каструльці, зніміть з вогню, додайте дріжджі і перемішайте. Як тільки вони розчиняться, влийте молоко в масляну суміш.
Поступово всипте борошно і замісіть однорідне еластичне тісто. Закрийте миску з тістом рушником і залиште підніматися на 45-60 хвилин.
Поки тісто піднімається змішайте всі інгредієнти для начинки.
Як тільки тісто буде готове, розкачайте його в прямокутник розміром 40x50 див. Змастіть тісто начинкою. Складіть тісто двічі і наріжте смужками шириною в 2 див. Скрутіть тісто і зав'яжіть булочки, щоб вийшли узелочки. Викладіть булочки на деко, застелене папером для випічки. Закрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
Нагрійте духовку до 250 °C. Булочки змастіть збитим яйцем і присипте цукром. Випікайте 8-11 хвилин в залежності від розміру булочок.

Джерело: Шедеври Кулінарії
Рекомендуємо підписатися
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею






Часникові булочки



Інгредієнти:

Для тіста:
●борошно - 1,5 скл
●тепла вода - 1/2 стак ( 1 ст ложка)
●дріжджі - 1/2 ст.л
●сіль - 1 ч.л.
●цукор - 1 ч.л.
●оливкова олія - 1 ст.л. ( 1 ч ложка)

Для начинки:
●солоне олія - 6 ст.л.
●тертий часник - 2 ст.л.
●рубані листя коріандру - 2 ст.л.

Приготування:

1. Змішати борошно, дріжджі, теплу воду, сіль і цукор разом. Розімніть тісто і накрийте миску плівкою. Додати масло і продовжувати місити кінчиками пальців (4-5 хвилин), поки тісто не буде пружинити при натисканні.

2. Загорнути тісто в плівку і дати піднятися в два рази, залишивши миску в теплому місці на 45 хвилин. Між тим, змішайте всі інгредієнти для часникової начинки.

3. Промазати оливковою олією форму для випічки або лист. Місце повинно вистачити на 8 булок. Стіл присипати борошном. Дістати тісто і розділити його на 2 рівні частини.

4. Розкачати 1 частину тіста в прямокутник товщиною в 0,5 див. Викласти приблизно 2 столові ложки часниковою начинки на розкатане тісто.

5. Загорнути начинку в рулет. Розрізати рулет на 4 рівні частини.
Викласти булочки (розрізом вгору у форму для випічки.

6. Полити рулети невеликою кількістю молока. Часник викласти на верхівки булочок. Так само рулети можна посипати насінням кунжуту. Залиште булочки піднятися ще на 20 хвилин.

7. Тим часом нагріти духовку до 180C. Випікати близько 30-35 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Часникові булочки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика