четвер, 30 травня 2013 р.

Дитяча макаронна запіканка

Дитяча макаронна запіканка



Всім відомо, що наші діти просто обожнюють макарони. Але просто варені - це нудно. Урізноманітнити макаронне меню допоможе запіканка. А щоб вона була ситніше, приготуємо її з м'ясними кульками.
Для приготування 2х порцій нам знадобиться:
вже відварені макарони (але не до кінця) 250 г,
2 яйця,
100 мл молока,
сіль,
сир твердий 40 г,
2 тефтелі або фрикадельки великі (або 4 дрібні).

Молоко збити з яйцями і сіллю виделкою.
Сир натерти на крупній тертці і перемішати з макаронами.
Тепер все залити молочною сумішшю і перемішати.
Відварити тефтелі (у мене були вже готові заморожені) і викласти у форму для запікання відповідного розміру.
Зверху викласти макарони. Запікати при 180*-200* приблизно 25 хв.
Готову запіканку трохи остудити, дістати з форми і нарізати на порційні шматочки.
Фото-рецепт Наташі Чагай

Приємного апетиту вам і вашим діткам

Автор: Наташа Чагай
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Дитяча макаронна запіканка



Запіканка з лимоном і чорницею



Інгредієнти:
Яйце - 3 шт
Щіпка солі
Цукор - ½ склянки + 2 столових ложки
Молоко - ¾ склянки
Борошно - 2/3 склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Цедра і сік одного лимона
Заморожена (або свіжа) чорниця - 3-4 склянки
Вершкове масло - 1 столова ложка

Спосіб приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів.
Глибоку сковороду або кругле блюдо для торта (зі знімними краями) змастіть вершковим маслом і присипте цукром.
У мисці збийте яйця, сіль і цукор (1/2 склянки).
Додайте борошно, молоко, ванілін, цедру і сік лимона. Викладіть ягоди на дно блюда, зверху вилийте приготоване тісто (або навпаки, як любите).
Випікайте 55-60 хвилин.
Трохи остудіть.
Дістаньте з форми, викладіть на блюдо, побризкайте соком лимона.
Присипте цукровою пудрою.
Запіканка з лимоном і чорницею






Запіканка



Інгредієнти
Сир 9% - 600 г
Цукор пісок - 60 г
Борошно кукурудзяне - 80 г
Ізюм світлий - 30 г
Масло вершкове - 10 г
Сметана - 150 г
Яйце куряче - 3 шт
Вишня сушена - 30 г
Ізюм темний - 30 г
Запіканка
Початок зовсім звичайне - змішуємо сир, яйця, сметану і цукор. Все це потрібно дуже ретельно перемішати разом.
Запіканка
Додати борошно і перемішати до однорідності. Додаємо сухофрукти, обсушені і злегка обсипані борошном.
Запіканка
Викладаємо сир в змащену маслом форму і рівномірно розподіляємо.
Запіканка
Печемо при 180 градусах 35-40 хвилин. За часом краще стежити, бо духовки і форми у всіх різні час приготування може відрізнятися.

Приємного апетиту!



Запіканка з грибами і картоплею



Інгредієнти
350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
600 г картоплі
150 г цибулі
150 г сиру (напівтвердого або твердого)
сметана (10-20%) або майонез
рослинна олія
сіль
перець
Рецепт приготування
Гриби відварити до готовності (я варила опеньки 30 хвилин після закипання).
Картопля (я не чистила) відварити до готовності (точний час не підкажу).
Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі.
Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.
Сир натерти на середній тертці.
У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити.
Змастити сметаною.
Викласти гриби, трохи посолити, поперчити.
Змастити сметаною.
Викласти цибулю.
Викласти залишився картоплю.
Посипати сиром.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Запіканка з грибами і картоплею






Сирна запіканка з яблуками, інжиром і морквою



Сир - 500 гр
2 яйця
3 стіл. ложки фруктози (можна замінити цукром)
Велика морква (180 грам)
3 великих яблука
1/2 склянки манної крупи
Трохи інжиру (грам 100)
1 гірка шоколадка (100 гр) для глазурі
Пакетик ванільного цукру або щіпка ваніліну

Яблука і інжир ріжемо довільно, моркву тремо на дрібній тертці. Сир змішуємо з яйцями, фруктозою, манкою і ваніліном. Перемішуємо всі інгредієнти разом, викладаємо у форму. Відправляємо в гарячу духовку на 40-50 хв. Даємо охолонути у формі, витягаємо і покриваємо глазур'ю з розтопленої на водяній бані гіркої шоколадки, змішаної з парою-трійкою ложок молока. Щоб глазур схопилася швидше. я потримала запіканку з морозилці хв 5-7-10)))
Смачно і корисно) Приємного апетиту)))

Автор: Лара Гудкова
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Сирна запіканка з яблуками, інжиром і морквою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика